Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Aquaris

Въпрос(и) за направленията и ОПЛ

Препоръчан отговор


така, предстои ми посещение при уролог, тъй като доколкото разбрах имам фимоза - защо не съм ходил досега,а ма сигурен ли съм и т.н. въпроси не са проблем на темата - това са въпроси за уролога на място интересува ме: 1. абсолютно необходимо ли е направление? 2. ако да, може ли то да бъде издадено от общопрактикуващ лекар който не ми е личен лекар и е от друго населено място? 3. ако не е абсолютно необходимо направление, през здравната каса ли ще минат посещението и лечението ако отида без направление, при положение че съм осигурен, или ще платя като за частно посещение? е мисля че това е засега

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така. Направление може да ти даде личният лекар, но за друг общо практикуващ не знам как стоят нещата. При уролога можеш да идеш със или без направление. Ако си със такова, здравната каса ти покрива прегледа както и следващия (с едно направление може да се ходи 2 пъти), но ако нямаш направление ще трябва да си платиш колкото ти каже лекаря.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.