Премини към съдържанието
megfili

Въпроси след закупуването на нов процесор

Препоръчан отговор


Здравейте,Днес си купих втора употреба процесор Intel Pentium D 925 3 Ghz Dual core димек двуядрен.

Стария ми процесор е Intel Celeron 1200 1.6ghz Dual core .

Впечатленията ми от този уж по мощен са :следните :

Не ми засича температурата на тази програма Core temp отчита само товара.

На Евереста Също не ми показва каква е температурата на двете ядра само показва обща температура.

Та и другия въпрос е температурата която показва на евереста е 58 -62 ' градуса при нормална рабора без натоварване .

Стария Целерон Core Temp ми показваше 42-45 'градуса .

И третия последен въпрос че този пентиум ми товари Рамта С Windows 7 съм на стария процесор дърпаше редовно 30 % ,а този ми смучи 70-75 % на какво се дължи това.щ

Моля помогнете!!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

PentiumD са доста топли процесори, честно казано, което се дължи на особености в архитектурата им. Въпреки всичко е добре да провериш дали охлаждането е монтирано правилно, имаш термоконтактна паста и добър въздушен поток в кутията, няма прах и т.н. Вторият проблем с паметта няма нищо общо с процесора. Търси проблема в софтуера, който ползваш или вирусчета.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И още нещо - не си направил кой знае какъв ъпгрейт, въпреки ниската честота на Celeron-a. Архитектурата на Pentium D от днешна гледна точка е много зле и като производителност е може би на нивото или съвсем малко над Селерона, за сметка на това си увеличил драстично консумацията на системата и топлината в кутията.  По-добре да беше клокнал тоя Селерон.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Забравих да добавя че сложих някаква евтина паста силиконова някаква за 1.20 лв дали не е това причината .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Възможно е да е от пастата, но по вероятно е да е от самият процесор защото новият който си сложил е повече ватове от колкото старият (нов - 95W стар - 65W) и вероятно това ти прави проблемите с температурите. Но въпреки това провери както са казали колегите дали е поставен добре охладителя.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.