Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

TronDron

Как мога да направя игра като BGMafia

Препоръчан отговор


Здравейте!Искам да попитам как мога да направя игра като bgmafia или sofia wars?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето още един ентусиаст за слава! :D Иначе да, започването от интернет-упътвания е добро начало.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всъщност е доста лесно даже. По-скоро важна е интенцията на желаещия. Имаме няколко случая : а) Както горе се споменава - иска да се прави на 'гъзе'. За два дена да стане програмист и някакви такива. Тези по принцип умират за 2-3 дена от към ентусиазираност. Някой си мислят, че и ще стават програмисти просто ей така. Еми не става. Минимума е някъде 10 месеца, ако сериозно се занимаваш за да станеш някакъв програмист (думи на Светлин Наков и то ако следващ софтуерната академия за софтуерен инженер). Сега тука може веднага някой да се надигне и да каже "Аз HTML/CSS го научих за 3 дена", което си е напълно възможно. Много зависи какво учиш и какво ти трябва. Но като цяло за да вникнеш в тази сфера трябва време. Затова, който търси готов проект - умира. Който търси знания - може и да живее. Ама не е сигурно.. б) Този случай е по-успешния и цели знания. Но не може просто ей така да тръгнеш да правиш web базирани игри. Клиповете горе не са много добри, дадох ги защото излизат на първото търсене още. Там се използва PHP и MySQL. Да, ама без да знаеш поне малко HTML, CSS и JavaScript не го виждам. Може да налучкваш нали. Или да правиш точно каквото се прави в урока. Което пък ми напомня на тия тренираните кучета дето ги учат на номера и те повтарят. Няма смисъл от това. По-добре заучи кръгообразни движения с ръцете и ходи да работиш в някоя автомивка - поне финансово ще е по-позитивно. Та реално правилното мислене според мен е да 'маркираш' въпросната игра като финален проект. Да започнеш от HTML, CSS, JS, PHP и MySQL. Не много дълбоко - основни неща. И чак тогава да започнеш проекта в който всичко ще ти е ясно. А самия проект леко да го промениш на текст базирана web игра. Ако не друго, то поне ще може да разкажеш някоя интересна история. Нещо киберпънк или пък фентъзи. Не знам и аз. Това също ще ти спести нуждата от голямо графично оформление, което иначе е нужно при твоите заглавия. Даже играта може да е на версии. 1.0 ще е някое елементарно RPG с if и else стойности за различните диалози и интересен завършек. После развиваш към версия 2.0 където добавяш повече графични елементи, повече JQuery. После идва 3.0 и прочие .. Легендата за Зеления Дракон е нещо такова. И една година след днешната дата знаеш голям набор от web ориентирани езици, имаш няколко проекта, които можеш да пратиш на бъдещ работодател и като цяло притежаваш нужната логика да се захванеш и с други езици като Java, C# и прочие. Една година .. за по-малко просто не става. Дори и да стане, първоначално трябва да си окупираш една цяла година в съзнанието за тази идея. И сега вече си задай въпроса "Занимава ли ти се?" или по-добре да си цъкаш bgmafia и да си "айляк"..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.