Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

toni012899

Компютъра изпилква и след няколко секунди забива

Препоръчан отговор


Здравейте :) Преди един месец си носих компа на профилактика заради този странен проблем. След като откриха и оправиха проблема ми казаха че са го почистели и сега си работел добре. Тогава аз си бях купил термо паста за процесора и като го пребрах в къщи го отворих хем да видя какво са правили хем да сложа термо пастата. Е да ама не ... Не беше почистен а просто рам-а беше преместен на другото място. Странно но нямаше проблеми и преди една седмица пак се почнаха тези "пилкания".  Значи те се чуват като си пусна торент клиента (utorrent) да ми тегли и изпилква и след 1 секунда забива така стои 1 минута и се оправя.  Също така когато компа ми беше заразен с някакъв вирус се наложи да си пускам анти-вирусната програма да търси за вируси (естествено нета ми беше спрян заради този вирус от интернет доставчика) и като стигна до 20% - 30%  почна пак да "изпилква" . Реших че рам-а се е замърсил и за това прави тези проблеми. Отворих компа почистих го (нацяло) и пак се почва. А и да само да добавя че края на септември месец тази година си добавих нов хард диск . Мисля че от него почнаха тези проблеми. И сега искам да ви попитам ако някой знае как да се справя с този проблем да каже защото пак ще го нося пак ще ми вземат 15 лева (не съм за парите!) за профилактика и ремонт и след няколко месеца пак .

 

Windows 7 64bit Дъно: Asrock G41M-GS3 Видео: MSI nVidia GeForce 630 4 GB  DDR3 Рам: 2 GB

Благодаря предварително    

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Здравейте :) Преди един месец си носих компа на профилактика заради този странен проблем. След като откриха и оправиха проблема ми казаха че са го почистели и сега си работел добре. Тогава аз си бях купил термо паста за процесора и като го пребрах в къщи го отворих хем да видя какво са правили хем да сложа термо пастата. Е да ама не ... Не беше почистен а просто рам-а беше преместен на другото място. Странно но нямаше проблеми и преди една седмица пак се почнаха тези "пилкания".  Значи те се чуват като си пусна торент клиента (utorrent) да ми тегли и изпилква и след 1 секунда забива така стои 1 минута и се оправя.  Също така когато компа ми беше заразен с някакъв вирус се наложи да си пускам анти-вирусната програма да търси за вируси (естествено нета ми беше спрян заради този вирус от интернет доставчика) и като стигна до 20% - 30%  почна пак да "изпилква" . Реших че рам-а се е замърсил и за това прави тези проблеми. Отворих компа почистих го (нацяло) и пак се почва. А и да само да добавя че края на септември месец тази година си добавих нов хард диск . Мисля че от него почнаха тези проблеми. И сега искам да ви попитам ако някой знае как да се справя с този проблем да каже защото пак ще го нося пак ще ми вземат 15 лева (не съм за парите!) за профилактика и ремонт и след няколко месеца пак .

 

Windows 7 64bit

Дъно: Asrock G41M-GS3

Видео: MSI nVidia GeForce 630 4 GB  DDR3

Рам: 2 GB

Благодаря предварително

 

:offtopic_s: Не си за 64bit, по-добре ще е или да добавиш още една плочка РАМ, или да преинсталираш с 32bit.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А отговора над мен е много правилен.

Във допълнение, искам да попитам, със коя антивирусна си сканирал?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:offtopic_s: Не си за 64bit, по-добре ще е или да добавиш още една плочка РАМ, или да преинсталираш с 32bit.

Аз си взех едната рам от другия комп която е 2 гб също. 

 

А отговора над мен е много правилен.

Във допълнение, искам да попитам, със коя антивирусна си сканирал?

Бях с NOD32 , но после след като се посъветвах с интернет доставчика ми ми каза да си сложа И Malwarebytes и имаше 2 вируса изтрих  ги. Но всъщност се оказа че проблема идва от захранването на новия ми хард нещо не е било достатъчно. Свързах го с друг кабел идващ от захранването и сега всичко е ОК.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Ramiram
      Здравейте. Казвам се Рамин и имам един въпрос.
      Имам телефон Nokia с Windows 8.1 и наскоро случайно деинсталирах някои приложения от телефона. Опитах се да ги изтегля от Windows Store, но за съжаление те вече не са достъпни за моя тип телефон. Бихте ли ми казали как мога да изтегля тези приложения и откъде?
    • от barbuncela
      Здравейте!  Не знам какво да правя!
      Имам два лаптопа, единия в стаята, другия в кухнята. Рутера преди време го смениха тези от Мтел, някакъв HUAWEI, нямам достъп до него. От известно време този в кухнята започна да губи сигнала. Излиза удивителна на иконката за мрежата. Забранявам адаптора на WI-FI, разрешавам го, оправи се, кара няколко минути и пак удивителна! Хванах се за драйверите...и по-стари, и по нови, никаква промяна. Помислих си...мамка му хардуер! Сложих една флашка WI-FI, работи на пушка! Лаптопа е на три метра от рутера, през вратата на кухнята, стени няма.Другия лаптоп в стаята на около 5-6 метра през стената, няма проблем. Преди няколко дена спря нета, някакъв проблем...Реших да се вържа с тоя на съседа...Правим си тази услуга когато някой не си е платил сметката!    Хвана веднага. На 15 метра през 4 стени панел. По едно време нещо се сетих, махнах флашката и включих неговият си WI-FI. Моментално свърза, без проблем! И си работи! Пуснаха нета. Въртях антените на моя, нищо и половина. А онзи в стаята си работи.
      Естествено се обаждам На Мтел и обяснявам случката. Слушах 5 минути музика, обажда ми се мацката и ми обяснява, че са проверили, да включа и изключа рутера и т.н. Тоя номер съм го правила много пъти не става. При тях всичко било наред!?   Тръгна нета за около час и пак удивителната!   Пак се обадих, пак същото, при тях проблем нямало?!?! С този на съседа връзва моментално хем е доста далече!
      Тая сутрин кара 30 минути, и сега съм пак с флашката! Домашния комп дето си е с кабел от рутера, проблем също няма! 
       Не знам какво да правя?                                                                
    • от илия кочев
      Купих си нов но на новия като искам да му инсталирам линдолс ми изписва Windows cannout be installed to this disk. Setup does not support configuration of or installation to disks connected through a usb or IEEE 1394 port. Какво означава?
    • от danaill55
      Здравейте, компютъра ми е Asus и след като го пуснах ми заби, чаках известно време и ми излезе това "Error reading partition table drive 01 sector 0, какво е и какво трябва да правя?
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.