Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

ganimed

Свързване с WIFI под Linux но не и под Windows

Препоръчан отговор


Интересен проблем ми къса нервите напоследък. Проблема е следния:

Във WIFI обкръжението ми имам няколко wifi спота с wap/wpa както и free, към всички се кънеквам безпроблемно с изключение на един с WPA криптиране. Към тази точка мога да се кънеквам само и единствено под Linux (в моя случай Debian Wheezy). Под Widows XPsp3 не става, пропада още на проверката на паролата все едно не е вярна. Не става и с GSM (symbian os). Под Linux погледнах настройките за връзката и те са:

ip адрес: 192.168.222.104 адрес на разпръскване: 192.168.222.155 маска на подмрежата: 255.255.255.0 маршрут по подразбиране: 192.168.222.1 основен сървър на DNS : 217.18.242.74 втори сървър на DNS : 217.18.242.146 драйвер rtl8180 защита WPA/WPA2

Опитах под Windows да задам статичен адрес с горепосочените настройки но резултат никакъв. Прави впечатление, че гейтуея е с малко необичаен адрес: 192.168.222.1 а не както обикновено 192.168.0.1 или нещо от сорта. Ако това беше проблем -мисля си аз- може би примерно нямаше да имам нет но не и да пропада свързването още на ниво проверка на паролата за WIFI рутера? Това ме навежда на мисълта, че е нещо свързано с паролата и идентификацията, но ако е така постоянно ме гризе защо след като приема паролата под Linux защо не я приема под Widows ? Пълна мистерия, нямам идея къде може да е проблема. Нямам физически достъп до рутера, както и администраторската парола за рутера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На какъв стандарт е безжичната връзка - b/g/n или само n? Имах подобен проблем с рутер TP-Link WR-1043ND - след качване на DD-WRT при стандарт само n връзката се осъществяваше единствено под линукс, затова трябваше да задам в настройките на рутера mixed mode (смесен режим) и нещата се оправиха. От една страна този бъг е добре дошъл срещу нахалните хакерчета, които се опитват да крадат нет и да разбиват паролите - повечето си играят на бозата с това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вярно, идеята с "mixed mode" е добра, но за съжаление нямам достъп до настройките на рутера. Знам само модела:
D-Link  DWL-G710. Cъс " default rassword" не става. Много странно, но днес ей така от самосебе си успях да се свържа с GSM.

Иначе в спецификацията на модема подържаните стандарти са (май няма n):

Standards

  • IEEE 802.11b
  • IEEE 802.11g
  • IEEE 802.3
  • IEEE 802.3u

Device Management

  • Web-based — Internet Explorer v6 or later; Netscape Navigator v7 or later

Security

  • 64/128-bit WEP
  • WPA-PSK
  • WPA2-PSK

Wireless Frequency Range

  • 2.412GHz to 2.462GHz

 Мога ли по някакъв начин да укажа в Windwos кой стандает да използва Wierless Lan-card? Ако приемем, че това е проблема?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.