Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


И така, толкова мъчене и нищо... значи имам готова система която беше на стар мой хостинг който в момента е спрян и имаше папка Includes която не беше в public директорията там беше само файла с детайлите на базата данни, аз си го бях импортирал тоя скрипт бази данни всичко... обаче пропуснах тоя файл дето беше в includes и сега не мога да си подкарам системата дава ми ето това: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

 

Мога да дам примерно индекс страницата или някоя друга за да видите как е писано изобщо и къде точно е грешката защото аз не мога да я открия, не че съм много навътре но все пак не я откривам, надявам се на помощ от вас : )

 

 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И така, толкова мъчене и нищо... значи имам готова система която беше на стар мой хостинг който в момента е спрян и имаше папка Includes която не беше в public директорията там беше само файла с детайлите на базата данни, аз си го бях импортирал тоя скрипт бази данни всичко... обаче пропуснах тоя файл дето беше в includes и сега не мога да си подкарам системата дава ми ето това: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

 

Мога да дам примерно индекс страницата или някоя друга за да видите как е писано изобщо и къде точно е грешката защото аз не мога да я открия, не че съм много навътре но все пак не я откривам, надявам се на помощ от вас : )

вероятно има парола за достъп до базата, спомнете си я и я настройте в системата ви

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

вероятно има парола за достъп до базата, спомнете си я и я настройте в системата ви

 

Аз в новия ми хостинг съм направил нова база данни, нов потребител нова парола всичко ново и в новата база данни съм импортирал sql файла който трябваше по кода на системата не съм пипал нищо, както казах може да постна тия файлове дето се инклудват и някоя страница като индекс, вход и т.н.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

точно в тези инклуд файлове трябва да погледнете, потърсете го, не е толкова сложно

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

точно в тези инклуд файлове трябва да погледнете, потърсете го, не е толкова сложно

 

Значи тоя файл дето е session_start е first.php и е в папка в публик директорията в него има друг Include на connect.php а в конект файла се инклудва вече това дето е в отделната папка което аз загубих и сега хоста е спрян, следователно няма връщане тоя файл повече, ето го файла first.php :

<?php session_start(); ?><!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><?phpif (isset($_GET['lang'])) {	$_SESSION['lang'] = $_GET['lang'];}include('include.php');$arrf=mysql_query("select * from words_site");while($arr=mysql_fetch_array($arrf)) {	$id=$arr['id']; 	$word[$id]=$arr['name'];		$title = $word[1];} ?>

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Точно include.php е интересния. И ще трябва да го намерите иначе няма как да стане работоспособна системата ви

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Точно include.php е интересния. И ще трябва да го намерите иначе няма как да стане работоспособна системата ви

 

Ако трябва да го постна и него? Забравих да кажа че в този хостинг системата е като addon домейн и си има нейна директория, дали е възможно пътя да не е посочен правилно щото вече се обърках, какво ли не пробвах и продължавам да се мъча да го оправя това

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако трябва да го постна и него? Забравих да кажа че в този хостинг системата е като addon домейн и си има нейна директория, дали е възможно пътя да не е посочен правилно щото вече се обърках, какво ли не пробвах и продължавам да се мъча да го оправя това

той трябва да е в същата директория както горния файл. И в него да оправите паролата

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

той трябва да е в същата директория както горния файл. И в него да оправите паролата

 

Да в същата е, ето го и него:

 

PMPjXb1LKJpGLN47O6DpW0CpiOA3pTW.php:

 

 

 

connect.php:

<?php include('../includes/gPMPjXb1LKJpGLN47O6DpW0CpiOA3pTW.php'); ?>

gPMPjXb1LKJpGLN47O6DpW0CpiOA3pTW.php:

<?phpmysql_connect('localhost' , ' - ' , ' - ') or die("No server");mysql_select_db (' - ') or die (No DB);?>
Редактирано от antonio_522 (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Да в същата е, ето го и него:

 

PMPjXb1LKJpGLN47O6DpW0CpiOA3pTW.php:

 

 

 

connect.php:

<?php include('../includes/gPMPjXb1LKJpGLN47O6DpW0CpiOA3pTW.php'); ?>

gPMPjXb1LKJpGLN47O6DpW0CpiOA3pTW.php:

<?phpmysql_connect('localhost' , ' - ' , ' - ') or die("No server");mysql_select_db (' - ') or die (No DB);?>

в този ред трябва да дефинирате потребител и парола

mysql_connect('localhost' , ' - ' , ' - ') or die("No server");
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

в този ред трябва да дефинирате потребител и парола

mysql_connect('localhost' , ' - ' , ' - ') or die("No server");

 

да аз просто сложих тирета иначе си има всичко точно...

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да аз просто сложих тирета иначе си има всичко точно...

А как са дефинирани потребителите в базата?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А как са дефинирани потребителите в базата?

 

Смисъл :? : D

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смисъл :? : D

изпълнете тази команда и трябва да получите примерно такъв изход

mysql> select host,user from mysql.user;+------------+------------------+| host	   | user			 |+------------+------------------+| 127.0.0.1  | root			 || ::1	    | root			 || localhost  |				  || localhost  | debian-sys-maint || localhost  | root			 |+------------+------------------+7 rows in set (0.04 sec)
Редактирано от capnemo (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

изпълнете тази команда и трябва да получите примерно такъв изход

mysql> select host,user from mysql.user;+------------+------------------+| host	   | user			 |+------------+------------------+| 127.0.0.1  | root			 || ::1	    | root			 || localhost  |				  || localhost  | debian-sys-maint || localhost  | root			 |+------------+------------------+7 rows in set (0.04 sec)

 

Къде да го изпълня това мен сайта ми е в хостинг не е на сървър на компа, иначе имам инсталиран xamp пакет

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Къде да го изпълня това мен сайта ми е в хостинг не е на сървър на компа, иначе имам инсталиран xamp пакет

имате ли phpmyadmin

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

имате ли phpmyadmin

 

Да имам, като SQL заявка ли да го направя това или как

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да имам, като SQL заявка ли да го направя това или как

Да, ето това:

select host,user from mysql.user;
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Да, ето това:

select host,user from mysql.user;

 

#1142 - SELECT command denied to user 'ptcworld'@'localhost' for table 'users'

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

#1142 - SELECT command denied to user 'ptcworld'@'localhost' for table 'users'

Значи потребителя ви е ptcworld, а не root

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи потребителя ви е ptcworld, а не root

 

Еми то онова дето писах още като пуснах темата ми го изписва като заредя сайта, а това в phpmyadmin като го изписах в SQL кутийката за писане и го ръннах

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми то онова дето писах още като пуснах темата ми го изписва като заредя сайта, а това в phpmyadmin като го изписах в SQL кутийката за писане и го ръннах

Имате ли достъп като root до базата или не?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имате ли достъп като root до базата или не?

 

Да

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да

Ами тогава влезте в базата през phpmyadmin като root и изпълнете заявката, която ви написах по-горе

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.