Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Мойра

Американска фирма предлага митинги под наем

Препоръчан отговор


Лосанджелиската фирма Crowds on Demand - или "Тълпи на повикване" - осигурява групи хора, които да подкрепят или протестират за различни казуси срещу заплащане

 

Публикувано изображение

© снимка: Gulliver/Getty Images  

 

Цените за малък протест от двайсетина души струва на наемателя около 2000 долара, обяснява основателят и шеф на компанията Адам Суорт и добавя, че ако професионалните му протестиращи бъдат наети от благотворителна организация, тя може да получи отстъпка в цената.

 

Освен, че снабдява хора за протести, фирмата също така снабдява и фалшиви фенове и фотожурналисти за хора, които искат да се представят за знаменитости.

Фирмата, която съществува едва от няколко месеца, се хвали с "екип от световна класа", който наброява повече от 500 служители в Съединените щати.

Компанията "Тълпи под наем" обещава да осигури група от хора изцяло според изискванията на клиента.

 

Сред примерните услуги на уебсайта си фирмата предлага да организира политически митинги или протести, където свиканите от тях актьори ще викат "за" или "против" конкретен кандидат, политическа мярка или проектозакон.

Фирмата предлага своите услуги и по време на всякакви политически кампании, от балотажи на местно ниво до държавни избори.

Всеки един от служителите на фирмата получава по 15 долара на час за труда си, обяснява шефът на компанията Адам Суорт - дипломиран политолог от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

"Идеята ми дойде, като кацнах със самолет в Естония и видях как слиза непозната за мен важна персона, която беше посрещната от голяма група хора и журналисти. Казах си - "Защо пък това да не бъде достъпно на мен? Дори не знам кой е този човек, а я виж как му се радват хората!", допълни Суорт.

Така, освен за политически протести, фирмата осигурява и „фенове" за хора, които искат да се представят за известни личности на обществени места. Клиентът може например да пожелае да бъде посрещнат от полудели почитатели и фалшиви журналисти на аерогарата, обяснява сайтът на фирмата, или пък да се разхожда по централна улица, придружаван от такива. Само за няколко хиляди долара, компанията снабдява малка тълпа състояща се от двама фотографи, шестима запалени фенове, и двама телохранители.

"Хрумна ми идеята - защо всеки човек да не може да се почувства като знаменитост или политик? Да може да се разхожда из града, фалшиви репортери да му задават въпроси, бодигардовете да разбутват хората по улицата за да може да мине и хората да му скандират името и да му искат автографа. Именно така се привличат и истински минувачи, които се присъединяват към антуража, защото ще искат да знаят за кого става въпрос. Така клиентът наистина ще се почувства като важна личност. Хубавото на нашата услуга е, че когато ти писне - ни казваш да си ходим. Ние няма да те проследим до вас и да те тормозим, както се случва с истинските знаменитости", каза още Суорт.

Той обяснява пред списание "Вайс", че услугите му често се търсят от неправителствени организации, тъй като политиците рядко обръщат внимание на казуси, които не са доходоносни - като например темата с психическото здраве. Понякога надписите и дори дрехите, които носят наетите протестиращи, не отговарят изцяло на казуса, за който протестират, отбелязва репортерът на "Вайс", но Суорт му отговаря, че не непременно това е смисълът на услугата.

 

Въпросът е минувачите по улицата да чуят горе-долу какво викат актьорите, така че да запомнят посланието и когато имат достъп до компютър, например, да се сетят и да се поинтересуват от темата. На въпрос дали самият факт, че протестът се извършва от актьори не намалява посланието му, Суорт обяснява, че това също не е от значение - целта е посланието да се запомни, а не е важно това как е било предадено.

 

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1126916

 

 

Печеливш бизнес.

Навярно и у нас има такива фирми, но не се афишират, за да не им се наложи да плащат данъци. ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че много скъпо - тука за 30 лева и парче пица цял ден ще ти митингуват.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че много скъпо - тука за 30 лева и парче пица цял ден ще ти митингуват.

 

Такъв ни е стандарта. :)

Нищо чудно някои от платените протестиращи да заминат спешно за Америка, прочитайки статията. ;) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Лидери на протеста цоцат тлъсти субсидии

Училището за политика на Саша Безуханова е получило около 300 000 долара

 

Субсидии за милиони долари е раздал Тръстът за гражданско общество на Централна и Източна Европа на наши фондации, става ясно от сайта на тръста. Сред получилите финансиране са и известни лица от протестите срещу правителството на Орешарски.

 

Училището за политика на Саша Безуханова е получило около 300 000 долара, фондация "14 януари" на едно то лицата на Протестната мрежа Асен Генов - близо 120 000 долара. Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева, поискала среща с премиера от името на протестиращите - 200 000 долара, Центърът за либерални стратегии на политолога Иван Кръстев - 137 000 долара. Фондация "Риск Монитор" с председател на настоятелството близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев - 350 000 долара, българският клон на "Трансперънси Интернешънъл" начело с политолога Огнян Минчев - над 200 000 долара, съобщава "Преса". Най-голяма е субсидията на тръста на българския клон на "Отворено общество" - почти 1 милион долара. Става въпрос за няколко гранта от няколко хиляди до стотици хиляди долара, все в името на развитието на гражданското общество у нас. Милиони, изсипани в България за няколко години с цел развитие на демокрацията. Ако се провери кой стои зад финансираните организации, ще се види, че сред тях са огромно множество анализатори, и обяснители на протестите от последните дни, а също така и лицата, които говорят най-често от тяхно име като "обикновени граждани".  

blitz.bg

любопитно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.