Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за навигация

Featured Replies

Добър ден на всички. Възможно ли е да ми препоръчате навигация или таблет с които да мога спокойно да пътувам из България. Не ми трябва максимална прецизност и точност на GPS, по-скоро минималното с което мога да се оправям из големите градове в страната. Ще се радвам да видя вашите предложения. Благодаря Ви! За бюджет колкото се може по-евтино и за двата варианта таблет или навигация.

Garmin-a е чудесен вариант.А, 'бюджет колкото се може по-евтино' e много разтегливо понятие.

Най-евтиният вариант - Nokia 5230 втора употреба за 60-70 лв :) . Имам такава, с инсталиран Sygic mobile maps 10 и подробна карта на NavTeq, преди две години съм обиколил с нея цялото черноморско крайбрежие.

• Автор

Явно не съм бил достатъчно конкретен, извинете ме. Предложете ми навигация до 150 лв. или таблет, който може да изпълнява функциите на навигация. Разбирам, че цената за такъв таблет е по-висока искам да видя предложения :) . Благодаря Ви.

Всеки таблет с операционна система и GPS приемник може да изпълнява функциите на навигация. Но пък, от друга страна, колкото е по-евтин, толкова по-некачествена е изработката, и рискът от дефекти и проблеми е по-голям. Така че не ти препоръчвам таблет до 150 лв, освен ако не намериш някой втора употреба от по-известна марка.

При навигациите общо взето работата е същата - колкото плащаш, толкова получаваш ;) . Може да погледнеш Prestigio GeoVision 4050. Поне имаш 2 години гаранция, и ако се развали, подлежи на ремонт или подмяна. След това ще знаеш, че си е изплатила парите, и можеш спокойно да я хвърлиш :) 

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Автор

Всеки таблет с операционна система и GPS приемник може да изпълнява функциите на навигация. Но пък, от друга страна, колкото е по-евтин, толкова по-некачествена е изработката, и рискът от дефекти и проблеми е по-голям. Така че не ти препоръчвам таблет до 150 лв, освен ако не намериш някой втора употреба от по-известна марка.

При навигациите общо взето работата е същата - колкото плащаш, толкова получаваш ;) . Може да погледнеш Prestigio GeoVision 4050. Поне имаш 2 години гаранция, и ако се развали, подлежи на ремонт или подмяна. След това ще знаеш, че си е изплатила парите, и можеш спокойно да я хвърлиш :)

Значи тази навигация е добра оферта?А ще има ли карти на България и т.н?Или трябва да се слагат след покупката?

Редактирано от trqbvatiaccount (преглед на промените)

Значи тази навигация е добра оферта?А ще има ли карти на България и т.н?Или трябва да се слагат след покупката?

Не, не е добра - най-евтината е :)

Добра оферта е Garmin NUVI 50 например.

И двете се продават с карти на България.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Автор

PRESTIGIO GeoVision 5050, 5"

Тази върши ли работа?

Имам и друг въпрос,мога ли да заредя картата с wi-fi веднъж при началото на пътуване и после да си пътувам със вече заредената карта и машрут,без да ми е нужен постоянно интернет?

Имам и друг въпрос,мога ли да заредя картата с wi-fi веднъж при началото на пътуване и после да си пътувам със вече заредената карта и машрут,без да ми е нужен постоянно интернет?

Извинете за спама,но никои ли не може да отговори на този въпрос?

А бе какъв интернет ви гони?... Тези евтините Prestigio-та нямат интернет! Купувате ги с карта, и така ги ползвате. Ако искате да я ъпдейтнете, минавате през не знам какви си галимации в някакъв руски сайт. И ако там има ъпдейт, и успеете да си го свалите и инсталирате - ще го ползвате. Цялата работа се прави през компютър.

А като сте на път - имате си карта в устройството, ползвате нея. Задавате ѝ цели, и карате по изчисления маршрут. Няма Wi-Fi, няма интернет. Толкоз.

Ако искате да сваляте карти през устройството, да ползвате Wi-Fi на него, да можете да си инсталирате софтуер по избор и карти по избор - давате малко повече пари, купувате си таблет с Android и GPS приемник, и отивате да помолите бай Google да ви обясни как стават тия неща.

• Автор

А бе какъв интернет ви гони?... Тези евтините Prestigio-та нямат интернет! Купувате ги с карта, и така ги ползвате. Ако искате да я ъпдейтнете, минавате през не знам какви си галимации в някакъв руски сайт. И ако там има ъпдейт, и успеете да си го свалите и инсталирате - ще го ползвате. Цялата работа се прави през компютър.

А като сте на път - имате си карта в устройството, ползвате нея. Задавате ѝ цели, и карате по изчисления маршрут. Няма Wi-Fi, няма интернет. Толкоз.

Ако искате да сваляте карти през устройството, да ползвате Wi-Fi на него, да можете да си инсталирате софтуер по избор и карти по избор - давате малко повече пари, купувате си таблет с Android и GPS приемник, и отивате да помолите бай Google да ви обясни как стават тия неща.

Нека да запазим добрия тон.Първо наясно съм,че масово навигациите нямат и-нет,но той и не им трябва. Питането ми беше за ТАБЛЕТ с GPS,който да се използва за навигация.И преди да тръгне човек на път,да си зареди машрута с Wi-fi,и да си стигне до дестинацията,без да се налага да ползва 3G.Но не съм сигурен дали нещата работят така,затова питам.Ако някой знае,нека сподели...

Питането ми беше за ТАБЛЕТ с GPS,който да се използва за навигация.И преди да тръгне човек на път,да си зареди машрута с Wi-fi,и да си стигне до дестинацията,без да се налага да ползва 3G.Но не съм сигурен дали нещата работят така,затова питам.Ако някой знае,нека сподели...

И кой ти е казал, че преди да тръгнеш на път, трябва да зареждаш маршрути с Wi-Fi? :)

През интернет (независимо какъв) си сваляш само по-различна версия на картата. След като я заредиш в устройството, не ползваш интернет - никакъв.

Как да го обясня по-просто?...  :brick wall:

• 3 месеца по-късно...

Моля,изтриите темата.

Защо се отказваш толкова лесно,отиваш в магазина и си избираш таблет, от нета си сваляш навигация за Андроид, да речем, Sygic,Garmin,Navigon,Igo и карти към нея.Но аз ти препоръчвам първата от посочените от мен.Ако се затрудниш пиши на ЛС,но първо си купи таблета с GPS,

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.