Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

ACCESS DENIED

Проблем с POST метод при качване на реален сървър.

Препоръчан отговор


Здравейте, имам следния проблем. На локален хост всичко си върви, но когато качих скриптовете на сървъра, ми извежда съобщението, което съм задала в случай, че някое от полетата е празно. Предавам стойностите им с метод POST от HTML документ към PHP скрипт. Мисля, че проблемът е в POST метода. Може ли проблемът да е от разминаването във версиите на PHP? Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, имам следния проблем. На локален хост всичко си върви, но когато качих скриптовете на сървъра, ми извежда съобщението, което съм задала в случай, че някое от полетата е празно. Предавам стойностите им с метод POST от HTML документ към PHP скрипт. Мисля, че проблемът е в POST метода. Може ли проблемът да е от разминаването във версиите на PHP? Благодаря предварително.

вероятно проблема е в някакви права на файлове. Имате ли достъп до логовете на сървъра?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

вероятно проблема е в някакви права на файлове. Имате ли достъп до логовете на сървъра?

Не. Имам права само до моята БД и домейна, на който е проекта ми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не. Имам права само до моята БД и домейна, на който е проекта ми.

като начало проверете дали всички файлове се посочват относително а не абсолютно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

като начало проверете дали всички файлове се посочват относително а не абсолютно

Мога ли да направя това през ftp и ако да как?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мога ли да направя това през ftp и ако да как?

:) това е нещо, което трябва да проверите в сорс кода си, не на хостинга

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:) това е нещо, което трябва да проверите в сорс кода си, не на хостинга

:) Това ми е първият допир с PHP и нямах нито книга, нито учител. Сега ще се опитам да го намеря в сорса.

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:) Това ми е първият допир с PHP и нямах нито книга, нито учител. Сега ще се опитам да го намеря в сорса.

то не е на едно място, това са обикновено include команди

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

то не е на едно място, това са обикновено include команди

Не откривам такива команди. :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не откривам такива команди. :(

колко php файла имате? и как се обръщате към кода от html?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

колко php файла имате? и как се обръщате към кода от html?

Имам една HTML форма за вход  и един скрипт, който я обработва. В HTML нямам нищо, свързано с предаването на информация. Само съм дала action - а на бутона да е скрипта и в скрипта имам получаване на информацията:

$name = isset($_POST['name']) ? $_POST['name']: false;

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам една HTML форма за вход  и един скрипт, който я обработва. В HTML нямам нищо, свързано с предаването на информация. Само съм дала action - а на бутона да е скрипта и в скрипта имам получаване на информацията:

Именно кода в html имах предвид, дали извиквате правилно скрипта

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Именно кода в html имах предвид, дали извиквате правилно скрипта

Извиквам го по този начин:

<form id="form1" name="form1" method="post" action="login.php">

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Извиквам го по този начин:

<form id="form1" name="form1" method="post" action="login.php">

ДОбре, а login.php на хостинга в същата директория ли е в която е и html файла?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ДОбре, а login.php на хостинга в същата директория ли е в която е и html файла?

Да.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж дали няма действащo правило в mod_rewrite, което да ти пренаписва адреса. Ако е така, можеш да изпишеш и пълния път до скрипта, примерно:

"http://somestie.com/login.php"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Виж дали няма действащo правило в mod_rewrite, което да ти пренаписва адреса. Ако е така, можеш да изпишеш и пълния път до скрипта, примерно:

"http://somestie.com/login.php"

Не е от това. Той скрипта се стартира, но не получава данните от формата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам една HTML форма за вход  и един скрипт, който я обработва. В HTML нямам нищо, свързано с предаването на информация. Само съм дала action - а на бутона да е скрипта и в скрипта имам получаване на информацията:

$name = isset($_POST['name']) ? $_POST['name']: false;

Това трябва да е

$name = isset($_POST['form1']) ? $_POST['form1']: false;

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

$name = isset($_POST['name']) ? $_POST['name']: false;

Това трябва да е

$name = isset($_POST['form1']) ? $_POST['form1']: false;

Но аз имам две полета за име и парола. Полето за името също ми се казва name, затова съм го писала така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Но аз имам две полета за име и парола. Полето за името също ми се казва name, затова съм го писала така.

Добре де - копирай тук html-а и скрипта, за да се види къде е проблемът

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, но намерих къде е проблемът. Сървърът е с  по - стара версия, която не поддържаше една функция, която използвах върху входните променливи. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, но намерих къде е проблемът. Сървърът е с  по - стара версия, която не поддържаше една функция, която използвах върху входните променливи. :)

Хайде бравооооо!  

... На локален хост всичко си върви, но когато качих скриптовете на сървъра, ми извежда съобщението, което съм задала в случай, че някое от полетата е празно. ...

И понеже пишете за NASA, CIA и т.н. премълчахте съобщението и кода. От друга страна дадохте възможност на форумните врачки да врътнат брояча на отговорите си и да превърнете темата си в мултичат.

 

О, да в същия стил премълчахте името на функцията. Успех при бъдещ ваш проблем, вие вече знаете как да се оправяте.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.