Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с POST метод при качване на реален сървър.

Featured Replies

Здравейте, имам следния проблем. На локален хост всичко си върви, но когато качих скриптовете на сървъра, ми извежда съобщението, което съм задала в случай, че някое от полетата е празно. Предавам стойностите им с метод POST от HTML документ към PHP скрипт. Мисля, че проблемът е в POST метода. Може ли проблемът да е от разминаването във версиите на PHP? Благодаря предварително.

Редактирано от ACCESS DENIED (преглед на промените)

Здравейте, имам следния проблем. На локален хост всичко си върви, но когато качих скриптовете на сървъра, ми извежда съобщението, което съм задала в случай, че някое от полетата е празно. Предавам стойностите им с метод POST от HTML документ към PHP скрипт. Мисля, че проблемът е в POST метода. Може ли проблемът да е от разминаването във версиите на PHP? Благодаря предварително.

вероятно проблема е в някакви права на файлове. Имате ли достъп до логовете на сървъра?

• Автор

вероятно проблема е в някакви права на файлове. Имате ли достъп до логовете на сървъра?

Не. Имам права само до моята БД и домейна, на който е проекта ми.

Не. Имам права само до моята БД и домейна, на който е проекта ми.

като начало проверете дали всички файлове се посочват относително а не абсолютно

• Автор

като начало проверете дали всички файлове се посочват относително а не абсолютно

Мога ли да направя това през ftp и ако да как?

Мога ли да направя това през ftp и ако да как?

:) това е нещо, което трябва да проверите в сорс кода си, не на хостинга

• Автор

:) това е нещо, което трябва да проверите в сорс кода си, не на хостинга

:) Това ми е първият допир с PHP и нямах нито книга, нито учител. Сега ще се опитам да го намеря в сорса.

:) Това ми е първият допир с PHP и нямах нито книга, нито учител. Сега ще се опитам да го намеря в сорса.

то не е на едно място, това са обикновено include команди

• Автор

то не е на едно място, това са обикновено include команди

Не откривам такива команди. :(

• Автор

колко php файла имате? и как се обръщате към кода от html?

Имам една HTML форма за вход  и един скрипт, който я обработва. В HTML нямам нищо, свързано с предаването на информация. Само съм дала action - а на бутона да е скрипта и в скрипта имам получаване на информацията:

$name = isset($_POST['name']) ? $_POST['name']: false;

Имам една HTML форма за вход  и един скрипт, който я обработва. В HTML нямам нищо, свързано с предаването на информация. Само съм дала action - а на бутона да е скрипта и в скрипта имам получаване на информацията:

Именно кода в html имах предвид, дали извиквате правилно скрипта

• Автор

Именно кода в html имах предвид, дали извиквате правилно скрипта

Извиквам го по този начин:

<form id="form1" name="form1" method="post" action="login.php">

Извиквам го по този начин:

<form id="form1" name="form1" method="post" action="login.php">

ДОбре, а login.php на хостинга в същата директория ли е в която е и html файла?

• Автор

ДОбре, а login.php на хостинга в същата директория ли е в която е и html файла?

Да.

Виж дали няма действащo правило в mod_rewrite, което да ти пренаписва адреса. Ако е така, можеш да изпишеш и пълния път до скрипта, примерно:

"http://somestie.com/login.php"

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Виж дали няма действащo правило в mod_rewrite, което да ти пренаписва адреса. Ако е така, можеш да изпишеш и пълния път до скрипта, примерно:

"http://somestie.com/login.php"

Не е от това. Той скрипта се стартира, но не получава данните от формата.

Това трябва да е

$name = isset($_POST['form1']) ? $_POST['form1']: false;

• Автор

Това трябва да е

$name = isset($_POST['form1']) ? $_POST['form1']: false;

Но аз имам две полета за име и парола. Полето за името също ми се казва name, затова съм го писала така.

Но аз имам две полета за име и парола. Полето за името също ми се казва name, затова съм го писала така.

Добре де - копирай тук html-а и скрипта, за да се види къде е проблемът

• Автор

Благодаря на всички, но намерих къде е проблемът. Сървърът е с  по - стара версия, която не поддържаше една функция, която използвах върху входните променливи. :)

Благодаря на всички, но намерих къде е проблемът. Сървърът е с  по - стара версия, която не поддържаше една функция, която използвах върху входните променливи. :)

Хайде бравооооо!  

... На локален хост всичко си върви, но когато качих скриптовете на сървъра, ми извежда съобщението, което съм задала в случай, че някое от полетата е празно. ...

И понеже пишете за NASA, CIA и т.н. премълчахте съобщението и кода. От друга страна дадохте възможност на форумните врачки да врътнат брояча на отговорите си и да превърнете темата си в мултичат.

О, да в същия стил премълчахте името на функцията. Успех при бъдещ ваш проблем, вие вече знаете как да се оправяте.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.