Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

talaz = denken

Приспособления (например видове фолия)-за светлинна / енергийна ефективност

Препоръчан отговор


Преди години, започнаха да рекламират разни фолия за отражение на топлината, които се поставяха зад радиаторите на топлофикация в домовете на хората и понеже сега ме интересува, какви други начини за светлинна и топлинна икономия и ефективност на дома ми съществуват Ви питам: 1. Какви приспособления (например видове фолия) знаете за по-ефективното използване на светлинната енергия и на топлинната такава, които на поносима цена (напр. 50 лв. за стая или дори по-малко), дават в резулат икономия на светлинна или толпинна енергия (а ако знаете може и друга енергия, коята би довела до икономии в бюджета)?

 

Моля казвайте конкртни групи приспособлени, групи(напр.) фолия, понякога конкретни модели, за да ми е ясно какво да питам в магазините.

 

2.

По какво да позная-кой вид приспособление е по-ефективен от друг, по икономичен и прочие?

Тоест как се определя ефективността им?  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По точка 1

Инвестиция от 50лв за стая би довела до над 50лв чисти загуби на бюджета.

 

Колега, съжалявам, ама последните ти 3 (три) теми са направо за бисерите на форума...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.