Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 8.1

Featured Replies

Здравейте,

Днес инсталирах ъпдейта от Windows 8 до Windows 8.1 през Windows Store. Изтегли се и се инсталира, но след инсталацията ми се появи този надпис в долния десен ъгъл. Как мога да реша този проблем?

Благодаря Ви предварително!

post-302936-0-79870000-1382171166_thumb.

проверете в BIOS какви са опциите за secure boot - почти е сигурно е че е на disable тва новите лаптопи с тва UEFI да пощурее човек.....

• Автор

Благодаря за бързия отговор, но имам един въпрос.

• Как да вляза в BIOS и какво да гледам там?

И компютъра е настолен, ако има значение. (ASUS CM6330)

Благодаря за бързия отговор, но имам един въпрос.

• Как да вляза в BIOS и какво да гледам там?

И компютъра е настолен, ако има значение. (ASUS CM6330)

По време на рестарт обърнете внимание какво съобщение се показва на екрана (post message). Там трябва да пише с кое копче се влиза в биоса (най-често при Асус дъната е F4).

По време на рестарт обърнете внимание какво съобщение се показва на екрана (post message). Там трябва да пише с кое копче се влиза в биоса (най-често при Асус дъната е F4).

При Асус е с DEL, ако е с AMI bios (зависи от биоса, не от марката на дъното).

Автора на натиска DEL, Space, F2, все ще влезе.

Изчакай ъпдейт на Windows! Пак са омазали нещата! Почти сигурно няма да си решиш проблема с конфигуриране на биоса! Има начин да се премахне водния знак, но ще ти се скапят метро приложенията!

Поздрави!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор

Ами влязох в БИОС, но не намерих нищо свързано с SecureBoot. Ако някой иска ще прикача снимки от този БИОС, който аз за първи път виждам (чак с мишката се управлява).

• Автор

Има ли възможност да се върне от Windows 8.1 на Windows 8 защото след ъпдейта ми се получиха и бъгове при копиране и поставяне.

Ако някой има идея как да оправим това с БИОС съм на линия.

Благодаря Ви предварително!

в десния ъгъл settings > change pc settings > update & recovery > recovery > избирате restart now под advanced... (най-долния бутон общо взето) след рестарта кликвате на troubleshoot > advaced options > UEFI Firmware Settings, рестартираме и влизаме в BIOS където в boot менюто някъде трябва да има опции за secure boot

• 6 месеца по-късно...

Ъпдейтнах до windows 8.1, но сега ме връща основно на десктоп. Разбрах, че това е главната "екстра" на този windows, но на мен ми харесваше да работя със старт менюто. Може ли да се настрои така, че старта да ми е основен?

Mоже би не е тук мястото за въпроса ми, но реших да не правя нова тема за това.

properties на таскбар-а > navigation > махате отметката на when i sign in.....(четвъртата опция)

И аз да питам за един проблем който забелязах още с RTM на 8 и остана и до сега 8.1 Update 1. Когато се опитам да търся в дадена папка чрез полето горе в дясно и случайно търся на български и се опитам да сменя езика, езиците от езиковата лента ми изчезват и ми дава да пиша само на английски. А в контролния панел всичко е точно и трябва да премахна българския и да го сложа наново за да се появи в лентата с езиците.

За да не пускам нова тема ще питам и аз тук. 

Имам проблем с интернета. 

Като тръгна да отварям някоя страница(с google chromе) ми излиза page not found; после му давам reload/refresh пак същото, от третия път влиза в нея, после пак рефреширам за да може да излезнат всички снимки/иконки и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.