Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Днес инсталирах ъпдейта от Windows 8 до Windows 8.1 през Windows Store. Изтегли се и се инсталира, но след инсталацията ми се появи този надпис в долния десен ъгъл. Как мога да реша този проблем?

Благодаря Ви предварително!

post-302936-0-79870000-1382171166_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

проверете в BIOS какви са опциите за secure boot - почти е сигурно е че е на disable тва новите лаптопи с тва UEFI да пощурее човек.....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия отговор, но имам един въпрос.

  • Как да вляза в BIOS и какво да гледам там?

И компютъра е настолен, ако има значение. (ASUS CM6330)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия отговор, но имам един въпрос.

  • Как да вляза в BIOS и какво да гледам там?

И компютъра е настолен, ако има значение. (ASUS CM6330)

По време на рестарт обърнете внимание какво съобщение се показва на екрана (post message). Там трябва да пише с кое копче се влиза в биоса (най-често при Асус дъната е F4).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По време на рестарт обърнете внимание какво съобщение се показва на екрана (post message). Там трябва да пише с кое копче се влиза в биоса (най-често при Асус дъната е F4).

При Асус е с DEL, ако е с AMI bios (зависи от биоса, не от марката на дъното).

Автора на натиска DEL, Space, F2, все ще влезе.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изчакай ъпдейт на Windows! Пак са омазали нещата! Почти сигурно няма да си решиш проблема с конфигуриране на биоса! Има начин да се премахне водния знак, но ще ти се скапят метро приложенията!

 

Поздрави!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами влязох в БИОС, но не намерих нищо свързано с SecureBoot. Ако някой иска ще прикача снимки от този БИОС, който аз за първи път виждам (чак с мишката се управлява).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има ли възможност да се върне от Windows 8.1 на Windows 8 защото след ъпдейта ми се получиха и бъгове при копиране и поставяне.

Ако някой има идея как да оправим това с БИОС съм на линия.

Благодаря Ви предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

в десния ъгъл settings > change pc settings > update & recovery > recovery > избирате restart now под advanced... (най-долния бутон общо взето) след рестарта кликвате на troubleshoot > advaced options > UEFI Firmware Settings, рестартираме и влизаме в BIOS където в boot менюто някъде трябва да има опции за secure boot

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за всички предложения, но накрая върнах компютъра на Windows 8 и сега всичко е супер.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ъпдейтнах до windows 8.1, но сега ме връща основно на десктоп. Разбрах, че това е главната "екстра" на този windows, но на мен ми харесваше да работя със старт менюто. Може ли да се настрои така, че старта да ми е основен?

Mоже би не е тук мястото за въпроса ми, но реших да не правя нова тема за това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

properties на таскбар-а > navigation > махате отметката на when i sign in.....(четвъртата опция)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

И аз да питам за един проблем който забелязах още с RTM на 8 и остана и до сега 8.1 Update 1. Когато се опитам да търся в дадена папка чрез полето горе в дясно и случайно търся на български и се опитам да сменя езика, езиците от езиковата лента ми изчезват и ми дава да пиша само на английски. А в контролния панел всичко е точно и трябва да премахна българския и да го сложа наново за да се появи в лентата с езиците.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За да не пускам нова тема ще питам и аз тук. 

Имам проблем с интернета. 

Като тръгна да отварям някоя страница(с google chromе) ми излиза page not found; после му давам reload/refresh пак същото, от третия път влиза в нея, после пак рефреширам за да може да излезнат всички снимки/иконки и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от BluePower
      USB Портовете не ми работят ето и снимка

    • от Petar02
      Здравейте,           Не успях да намиря друга тема, по моя въпрос и за това отварям нова. Имам лаптоп Lenovo x61 windows 7 home premium. Когато го включа щом ми каже добре дошли става черен екрана и само мишката може да се движи. Така стои и не ми зареждат иконите. Щом дам Ctrl+Alt+Del и отворя Task Manager и изчакам ми се отварят иконите и си зарежда. След изчакване 30 минути при опит за отваряне на controll panel някой път се отваря, но почти винаги забива и се рестартира.
      Лаптопът е закупен втора употреба и е на норвежки, след като не мога да стигна до control panel, ни мога да му сменя и езика.
      Моля за помощ.
    • от Мирослав Каменов
      Здравейте, моят проблем е следният лаптопът ми е Guru M67SRU закупих си оригинален диск за Windows 7 от Microsoft с цел да вдигна битовете на моят понеже е 32 Bit а искам 64 Bit така сложих диска във лаптопът пуснах инсталацията започнах да го инсталирам и ми изписа че „Windows не може да се инсталира защото е стартиран безопасен режим натиснете Ok за да продължите натискам и вадя диска и пускам Windows normally излиза ми това натискам ok пак това пробвах да вляза във Safe Mode да го спра не става излиза ми само това на снимката и не ме пуска вътре помощ!!!!
       

    • от fresh_bones
      Добър ден от няколко дена компютъра прави проблеми . Не иска да стартира . Пускам го от кобчето тръгва да свети пък не зарежда windows . Трябва го изключа и да го включа пет пъти за да зареди . И още нещо някой път не върти перката на  захранването и също така по някой път като зареди Windows  след като влезе след 2-3 минути ми забива и излиза син екран . Не знам какво да права да го вода на ремонт или ще мога сам да го поправа .  Днес го преинсталирах ама проблема си остава .  Параметрите му са 2 рам  процесор Intel Celeron e3300  две ядра , дънна платка biostar G47-M7 ,  видеокарта Nvidia Getforce  210 1gb . хард диск ADATA sp550 (sata 3 ) . 
      Ето го синия екран http://prikachi.com/images.php?images/643/9357643t.jpg
    • от Zikkciwe
      Здравейте , от около два или три месеца имам проблем с телефона ми. Когато си ровя из фейсбук или където и да е било , понякога ми се пуска менюто за рестартиране , самолетни режими , изключване и другите простотии (все едно задържам бутона за пускане , но не го правя ) и така нататък. От онзи ден дори спря да работи самото копче , и се налага да го включвам като използвам USB кабел. Включвам го в компютъра , и чак тогава светва екрана , иначе ако имам късмет веднъж на 1 час да работи копчето. Преди да започне проблемът , копчето се беше извадило и се наложи да го търся из леглото ми. (в крайна сметка го намерих , и го сложих обратно.) Дадох го на един човек да го оправи , първите дни работеше , но вече тотално спря да работи. Въпросът ми е , дали трябва да го занеса обратно в магазина (няма да казвам оператори и такива неща) за да го оправят , защото още е в гаранция , или да си поръчам ново копче и да го залепя някак си да не мърда , понеже самото копче се клати когато се натисне , и може би това е проблемът?
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.