Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

warri0r

въведение в SignalR

SignalR technology  

3 гласували потребители

  1. 1. Познавате ли SignalR технологията?

    • Да, запознат съм
    • Не, но съм чувал за нея
    • За първи път чувам за SignalR


Препоръчан отговор


Здравейте,

 

Наскоро попаднах на една нова и страхотна библиотека на име SignalR. 

Това, което искам е да ви запозная на съвсем базово ниво с нея, за тези от вас които не я познават все още.

 

http://signalr.net/ е изцяло асинхронна библиотека, много лека, бърза и достатъчно лесна за използване и разработка. Изключително подходяща е за real-time applications. Ползва web socekt-ите и е една push технология.

Лично според мен има голямо бъдеще. Самите Microsoft я ползват за някои техни разработки. Например във Visual Studio 2013 благодарение на нея са имплементирали Linked Browser функционалността. С нея е писан и чата JabbR http://jabbr.net/

 

Аз отскоро я разглеждам и с нея успях да направя две неща, с изключително малко код. Много я харесвам и най-вече харесвам начина по който клиента комуникира със сървъра и сървърът с клиента. Нещата се случват наистина лесно и много приятно за работа.

 

Затова и реших да ви share-на гореспоменатите две неща, за да се убедите сами и да видите колко красиво изглежда всичко :) 

 

1. Базов чат между клиенти с възможност за личен чат помежду им.

   1.1 демо: http://chat.algosharp.net/ 

   1.2. source code: http://algosharp.net/Download/ChatDemo_v1.0.zip

2. Квадрат, който се мести по екрана и всички свързани потребители го виждат на абсолютно еднаква позиция спрямо левия горен ъгъл, без значение кой от тях го е преместил последен.

   2.1. http://objects.algosharp.net/

   2.2 source code: http://objects.algosharp.net/Download/FloatingObjects.zip

 

Надявам се да ви е било интересно и разгледайте кода :magnifier:

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.