Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

говорител ореон

Featured Replies

Дано това е правелния раздел ако е грешен преместете темата!

Взех един говорител ореон от един мой приятел но от него излизат два кабела жълт и бял вйпроса  ми е кой плюс и кой минус разбрах че говорителите са се палели при неподходящо свързване къл усивател 

Дано това е правелния раздел ако е грешен преместете темата!

Взех един говорител ореон от един мой приятел но от него излизат два кабела жълт и бял вйпроса  ми е кой плюс и кой минус разбрах че говорителите са се палели при неподходящо свързване къл усивател 

Не знам дали това е правилния раздел, но тази тема е за коша!

Напоследък горските и полски пожари се причиняват от неправилно свързани и запалени говорители. А сега по темата - след като имаш един единствен говорител, без значение е как ще го свържеш при положение, че му подаваш променливо напрежение. Има значение  за дефазирането на звука, но в случая това най-малко те касае.

P.S. Съгласен с колегата AGD, че темата е за коша.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Раше! До сега имаш две мнения в този форум. Първото е глупаво, а второто е още повече от първото. Щом си разбрал, защо не попита дали е вярно че се "пали" говорителя, след като му смениш поляритета. Щеше да научиш нещо полезно.Затова колегите са ти написали, че темата е за коша!

По въпроса за говорителя!

Унгарско производство, навярно от близкото минали - преди 1989 година. Не си написал модел и не ще можем да те "светнем" за говорителя, но на него, там дето са запоени проводниците, обикновено се отбелязва кой е "+" и кой е "-" Ако намериш нещо написано по него, можеш отново да попиташ за справка. Добре си дошъл във  форума и се замисляй, когато искаш да попиташ за нещо. От мен - лека вечер!

• Автор

Раше! До сега имаш две мнения в този форум. Първото е глупаво, а второто е още повече от първото. Щом си разбрал, защо не попита дали е вярно че се "пали" говорителя, след като му смениш поляритета. Щеше да научиш нещо полезно.Затова колегите са ти написали, че темата е за коша!

По въпроса за говорителя!

Унгарско производство, навярно от близкото минали - преди 1989 година. Не си написал модел и не ще можем да те "светнем" за говорителя, но на него, там дето са запоени проводниците, обикновено се отбелязва кой е "+" и кой е "-" Ако намериш нещо написано по него, можеш отново да попиташ за справка. Добре си дошъл във  форума и се замисляй, когато искаш да попиташ за нещо. От мен - лека вечер!

модела го незнам него пише никъде пише само че е 20вата 4ома

модела го незнам него пише никъде пише само че е 20вата 4ома

Хайде да съм по-добър!

Как да разбереш кой край е  "+" и кой  "_"

Вземи една батерийка около 3 до 5 волта! 

1 случай.  Опри за момент двата проводника от батерията в клемите на говорителя и ЗАБЕЛЕЖИ накъде "върви" мембраната му-   напред или назад.

Ако върви напред/ това го прави много бързо и трябва внимателно да гледаш/ то както е поляритета на батерийката, такъв ще е и на говорителя. В противен случай - мембраната ще "тръгне" назад.

действието е мигновено, защото пробваш говорителя на право напрежение/ напревението на батерията в случая. Направи опит няколко пъти за да схванеш точно, какво съм ти написал. После си отбележи кое е "+" и кое  "-". Успех!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.