Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DD-WRT TP-Link WDR3600 Съвети

Featured Replies

Здравейте! Обмислям да сложа на този рутер DD-WRT. Какво можете да ме посъветвате? Има ли нещо по-особено? Причината, заради която искам да го сложа е защото ъпгрейднах от TL-WR841N, а някой път страниците ми ги отваря бавно. Какво ще получа повече от стоковия фирм? Опитах се да намеря, но не успях да получа точен отговор.

Мерси предварително!

Моделът е сравнително нов.И сега при положение, че не се обиждате, ще Ви кажа какво най- често се получава, когато се подходи към смяна на софтуер. Получавате някакво съобщение, което ви подсказва, че този рутер е негоден и трябва да посетите отново магазина за друг. Защо си мислите, че колектива, който е мислил над изделието, е по глупав от един човек, който често си няма хал хабер какво прави с него? Твърде добро рутерче, за да го прецакам, е моят коментар. А на Вас - успех. Разбрахме се, че не се обиждаме, нали?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Моделът е сравнително нов.И сега при положение, че не се обиждате, ще Ви кажа какво най- често се получава, когато се подходи към смяна на софтуер. Получавате някакво съобщение, което ви подсказва, че този рутер е негоден и трябва да посетите отново магазина за друг. Защо си мислите, че колектива, който е мислил над изделието, е по глупав от един човек, който често си няма хал хабер какво прави с него? Твърде добро рутерче, за да го прецакам, е моят коментар. А на Вас - успех. Разбрахме се, че не се обиждаме, нали?

Не ;) Всичко си е ОК, за това пиша първо преди да правя, каквото и да е било. Все пак оставам малко разочарован, че този модел се представя по-слабо, като че ли спрямо WR841N. Download и upload скоростите са много добри, но някак на някой сайтове на моменти нещо се пъне..

• Автор

какъв е проблема, че ще сметяш фърма ?

Пробвай с google DNS

Има на моменти, когато бая по-бавно ми зарежда някой сайт, а някой път дори не го зарежда и след няколко refresh-а се оправя.

За скорост не мога се оплача, защото успявам да стигна 9.5MB/s през една стена с 5Ghz.

Google DNS тези ли са 8.8.8.8 и 4.4.4.4?

Редактирано от Nikolay Penchev (преглед на промените)

Google DNS тези ли са 8.8.8.8 и 4.4.4.4?

Аз ползвам 8.8.8.8 и 8.8.4.4  Пробвай с друг браузър или обнови текущия. Според мен не е в рутера проблема.

• Автор

Аз ползвам 8.8.8.8 и 8.8.4.4  Пробвай с друг браузър или обнови текущия. Според мен не е в рутера проблема.

Последна версия Google Chrome с активирани hardware acceleration и използване на GPU.

В крайна сметка обмислям преминаване на IE май...

Не ;) Всичко си е ОК, за това пиша първо преди да правя, каквото и да е било. Все пак оставам малко разочарован, че този модел се представя по-слабо, като че ли спрямо WR841N. Download и upload скоростите са много добри, но някак на някой сайтове на моменти нещо се пъне..

Аз съм съгласен с теб за "някои сайтове" но ти нямаш реалната възможност да закачиш двата рутера и да работиш едновременно на един и същи сайт през двата рутера. Може нещо и да се заблуждаваш или така да ти се е сторило. Не забравяй, че свързването  към сайт в този момент минава през еди къде си, за да дойде до теб. А само след 2 минути, ако отново провериш трасето към същият сайт, ще забележиш, че то се е променило. Ей това имах предвид. Този модел и 4600 много ми харесаха и трябва да ти кажа, че при мен ги тествах един цял ден/ не бяха лични/ и съм доволен от работата им, без да са ми направили никакво главоболие. Изказвам лично мнение, а не правя реклама. В твоя случай, тя не е необходима. Избрал си отличен рутер, но имаш ли възможност за такава проба, направи я и ще се убедиш в това, което съм ти написал.Аз много често не чета характеристиките, а проверявам изделието реално какво може. А и тази част от комуникациите ми е присърце. Успех от мен!

• Автор

Аз съм съгласен с теб за "някои сайтове" но ти нямаш реалната възможност да закачиш двата рутера и да работиш едновременно на един и същи сайт през двата рутера. може нещо и да се заблуждаваш или така да ти се е сторило. Не забравяй, яе свързването  към сайт в този момент минава през еди къде си, за да дойде до теб. А само след 2 минути, ако отново провериш трасето към същият сайт, ще забележиш, яе то се е променило. ей това имах предвид. Този модел и 4600 много ,и харесаха и трябва да ти кажа че при мен ги тествах един цял ден/ не бяха лични/ и съм доволен от работата им, без да са ми направили никакво главоболие. Изказвам лично мнение, а не правя реклама. В твоя случай, тя не е необходима. Избрал си отличен рутер, но имаш ли възможност за такава проба, направи я и ще се убедиш в това, което съм ти напиусал.Аз много често не чета характеристиките, а проверявам изделието реално какво може. А и тази част от комуникациите ми е присърце. Успех от мен!

Съгласен съм, че това може да е моментно и е много относително. Може да е от анти-вирусна, може да е от браузър, може да е от какво ли не..

До момента и аз не съм имал някакви сериозни проблеми, но просто съм перфекционист може би :D Единственото, което е очевадно, че сигнала е по-слаб. През една стена телефона ми има 2-3 черти от 4, а със стария най-малко 3, в повечето случай 4.

За чертичките на телефона

Не се притеснявай толкова за това. Дали ще са 3 или 4 не е много от значение. Това е носещата на предавателя на рутера. Има обаче голямо значение интернет сигнала, който е модулиран с носещата на предавателя. Важното е скороста ти да е колкото се може по добра. И още! Ако сложиш два еднакви рутера да работят един до друг, много често ще забележиш, че деленията им /чертичките/ на първият и вторият не са еднакви  /2, 3, 5/ това е в самата изработка и настройка на "предавателя" на рутера, за което на близки разтояния /както в твоя случай/ не е редно да се притесняваш. И още нещо! Ако в този момент погледнеш "чертичките" приемане на сигнала от смартфона си и са 3, то съвсем спокойно след 3 минути могат да бъдат и 2 или 4. Това е от разпространение на радиовълните и трябва да знаеш, че "прохождението" на радиовълните, особено на този тракт 2400 мегахерца/ много силно зависи от атмосферните условия и сезона на годината. Затова този банд е и официално разрешен за всякакви експерименти от международната комисия по далекосъобщшенията, както и 5 гигахерца, но при него "чистотата на банда е почти 2 пъти по-голяма отколкото при 2,4 гигахерца. Другият му недостатър - разтоянието  приемане -предаване се намалява значително. А за това, че си малко педант в тази област, това е и нещото, което ме кара да ти отговарям по изчерпателно на въпросите. Аз също съм такъв!

• Автор

Въпреки всичко, сигнала на 5Ghz ми се струва много слаб. В момента съм на 2 крачки от рутера и са 2/4, а преди бях с един Belkin N450DB и за него пишеха из ревютата, че му бил слаб сигнала, но беше значително по-силен. За моя жалост трябваше да го върна, че ми правеше мизерии и след ,като го върнах отидох в един сервиз при познат, който е работил дълго време за доставчика ми и ми каза, че не е виждал тая марка да работи добре на техните мрежи.. :D

Може би остава варианта със слагане на по-силни антени.

Edit: Сега се сетих, че отзад на кутията пише Better range от WR1043ND, а преди 841цата бях с такъв и беше в единият край на апартамента и стигаше до другият. Сега този добре, че е централно.. :D

Редактирано от Nikolay Penchev (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.