Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Normal

Помощ за задачка на С++

Препоръчан отговор


Здравейте! Може ли някой да ми помогне със една задачка по С++.

 

 

Задачата гласи:

 

 

Да се състави програма за обработка на двумерния масив А[N,N],където данните са pеални числа в интервала[-1000;1000].Програмата да изварши следните деиствия:*отпечатване на условието на задачата;*отпечатване на имената на автора и на програмата;*въвепждане на входните данни;*отпечатване на входните данни;* а)да се образува едномерен масив C,елементите на които са елементите от масива А.намиращи се извън даден интервал [L;M];* б)полученият масив да се сортира по големина;*отпечатване на получените резултати след обработката

 

 

Ето до каде стигнах . :)

#include "stdafx.h"#include <stdio.h>#include <locale.h> // библиотека за използване на setlocale, за да може да изписва на кирилицаint main (){  setlocale(LC_ALL, "Bulgarian");  float x,y;printf ("Условие на задачата: Да се състави програма за обработка на двумерния масив А[N,N],където данните са реални числа в интервала [-1000;1000].Програмата да извърши следните действия:");printf ("n отпечатване на условието на задачата");printf ("n отпечатване на имената на автора на програмата");printf ("n въвеждане на входните данни");printf ("n отпечатване на входните данни");printf ("n а)да се образува едномерен масив C,елементите на които са елементите от масива А. намиращи се извън даден интервал [L;M]");printf ("n б)полученият масив да се сортира по големина");printf ("n отпечатване на получените резултати след обработката n");printf ("Автор: Димитър Руменов Апостолов");printf ("nn Въведе реално число x: ");scanf_s ("%f", &x);printf ("n Въведе реално число y: ");scanf_s ("%f", &y);printf ("n Вие въведохте x=%f и y=%f", x, y);}

 

 

 

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТГОВОРИЛИ!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Първо трява да си дефинираш един двумерен масив, където да запазваш входните данни и един едномерен, които ще ти е необходим за подусловие "а". Тук можеш да прочетеш за работа с масиви в c++: http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/arrays/.

За въвеждането на данните, т.е запълваненото на двумерният масив изпозваш един вложен цикъл. По аналогичен начин се прави отпечаването им. За подусловие "а", трябва да обходиш всички елементи на двумерният масив и да сравняваш дали съответният елемент e в дадения интервал и ако е да го добавяш в едномерният. Като интервалът можеш да въвеждаш от клавиатурата. За под условие "б", за да сортираш така полученият масив, можеш да използваш така наречения метод на мехурчето. А тук можеш да видиш обяснение на самият алгоритъм: http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_sort. Опитай да го реализираш сам. Стигни до някаде и ако имаш още проблеми можеш да пишеш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.