Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за проектор нисък клас

Featured Replies

Решил съм да взема нещо употребявано към 200-300лв да гледам филми предимно вечер,но ако  е възможно и през деня на щори.Четох доста статии за избор на такъв,но много не ми стана ясно кое в действителност е най-важно да се гледа.Навсякъде обясняват кое какво е и че,това било от значение,онова било от значение,ми то всичко е от значение,как да се ориентираме тогава?!?

Искам да можеда плейва 720р .Знам,че важното е нейтив резолюцията,на повечето им е 1024х768 и ги обявяват като 720р.Обаче пък има и 800х600 и пак ги обявяват като 720р примерно този !?! Нещо не схвашам главната картина.Единствено разбрах за живота на лампата да  е повече ,че са много скъпи.

Другото:

1.от колко лумена ANSI е приемливо да се взима?

2.от колко контраст е приемливо?

3.ръчният фокус и зум от значение ли са и за какво?

4.Има ли значение за картината ако два модела с 1024х768 нейтив ,но единият е с по-голяма макимална резолюия от другия?ще има ли по-качествена картина от другият с по-малка макс.резолюция?

5.Осезаема ли е разликата в картината ,ако има Digital Input: DVI-I (HDCP) илои е само с vga примерно?

:  

Ако има и нещо друго което изпускам,но е от значение ,отворен съм за всякакви съвети :).

В момента съм се спрял на този .

Редактирано от stradlin (преглед на промените)

Не разбирам от проектори, но моят съвет е да не взимаш този: http://www.projectorcentral.com/BenQ-MP610.htm ... Имаме същите в училище, вадят добра картина, но много бързо напичат и се изключват сами за да се охладят... А и много бавно се охлаждат.. Към 30 мин. трябват за да се охлади и пак да го пуснеш за да работи.

• Автор

Tой е с нативна резолюция 800х600 ,пък казваш,че има добра картина...Явно не зависи само от това.

• Автор

Никой ли не отбира от тез машинки?!? До момента разбрах,че 3lcd е по-добре от DLP ,че има по-ярки и наситени цветове.А колкото до ANSI 400-500 са достатъчни,което насочва ,че е по-добре проектора ти да е с по-голям контраст и с по-малко лумени отколкото обратното.

Проектор подходящ за филми струва доста пари. Panasonic PT-AE4000U стар модел на Панасоник много добро съотношение цена/качество около 2500 долара като нов преди години, не знам колко вървят сега на старо. Това според мен е минимума за гледане на качествено кино(наистина качествено) има и други но са доста по-скъпи. В общи линии само качествен екран е повече от 300 лв. 

Ако искаш да гледаш качествена картина за тези пари- най-добре си вземи един хубав CRT телевизор( някой добър модел Sony Trinitron-трудно им се опират и най-скъпите LCD-ta) за около 200 лв. и един DVB декодер с хубав мултимедиен плейър например Ariva 651i- аз лично така бих направил за този ограничен бюджет, няма да ти стигнат парите за проектор, който си заслужава.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Проектор подходящ за филми струва доста пари. Panasonic PT-AE4000U стар модел на Панасоник много добро съотношение цена/качество около 2500 долара като нов преди години, не знам колко вървят сега на старо. Това според мен е минимума за гледане на качествено кино(наистина качествено) има и други но са доста по-скъпи. В общи линии само качествен екран е повече от 300 лв. 

Ако искаш да гледаш качествена картина за тези пари- най-добре си вземи един хубав CRT телевизор( някой добър модел Sony Trinitron-трудно им се опират и най-скъпите LCD-ta) за около 200 лв. и един DVB декодер с хубав мултимедиен плейър например Ariva 651i- аз лично така бих направил за този ограничен бюджет, няма да ти стигнат парите за проектор, който си заслужава.

Mерси за отговора.

То е ясно,че с пръдня боя не става,но исках да се ориентирам в параметрите и да зна поне кое ще е по-важно  защото има много проектори за тия пари.Знам,че 1024 не може да се сравни с 1080р ,но все ще е по-добре от 19 инчовият монитор на който гледам в момента.

Ориентирал съм се към 3LCD ,но пак изниква въпрос.Има 1 и 2 сантилетриви 3LCD. Ще има ли разлика в картината м/у двата сензора?

• Автор

В крайна сметка си взех Canon LV-7297S ама чисто нов http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Multimedia_Projectors/lv/LV-7297S/#p-specification .Лампата е с живот 4000 часа ,а на икономичен 6000 часа.Картината е много ярка и със страхотни цветове макар,че за момента гледам на светло бежова стена.С 29 децибела е много тих и определено си заслужава,доволен съм.Мисля,да си боядисам стената с бял латекс на варова основа(четох,че била много подходяща) и ще стане екстра екран,че много скъпи и млаки са платната за проекторите.А аз си правя 3 мера диагонал :).

Редактирано от stradlin (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.