Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ за конфигурация

Featured Replies

здеавейте , може ли да ми кажете как да свържа кабелите за подсветките там power led , hdd led тия работи понеже имам проблем с конфигурацията не тръгва и мисля че проблема е там.

Редактирано от saikyo_no (преглед на промените)

• Автор

Прочети си указанието на дъното.

прочетох го , явно е другаде проблема , но не виждам къде ... сигурно е дефектно нещо

• Автор

Това са кабели за индикаторни светлини. Ако машината не пали, проблемът ще е от другаде.

тя не пали ... като натиснах да  го пусна първия път светна копчето на поюер бутона за малко и огасна ...  ама не тръгва нищо . някакви предположения от къде може да е , между другото това е конфигурацията - http://nikem-bg.net/cart/50189p1r49716p1r50391p1r44260p1r49616p1r46850p1rf.html

Разкачете всички кабели и кабелчета.Свържете ги наново.

Тествайте захранването на друг компютър,тествайте и с друго захранване.

• Автор

И ако е била сглобена предварително в магазина,трябвало е тях да търсиш.

Не на части беше . Сглобих го 2-ри път същия резултат .... незнам каде бъркам , предната ми конфигурация я сглобих без проблем ... или аз съм малоумен или има дефектно нещо , захранването работи понеже ми свети видео картата .

Направете една снимка,да видим как са свързани главните кабели.

Направете и фокусирана снимка,да видим как е свързан бутона за включване на предният панел на кутията.

Момент работи или не работи? Ако захранването работи и въртят вентилаторите очевидно връзката към монитора или самият той е проблема.

Предполагам монитора е вързан към единият DVI на картата.Вържете го към другият,за проба.

Поставен ли е захранващият кабел на видеокартата?

• Автор

Момент работи или не работи? Ако захранването работи и въртят вентилаторите очевидно връзката към монитора или самият той е проблема.

Не  , не работи . Има една лампичка на видеокартата тя свети , като натисна копчето за пускане светне само то и огасне веднага ..... апарата ми не е много хубав и да направя сега снимки едва ли ще се види нещо , утре ще го занеса в некои сервиз да ги питам

Нека обобщим.

Компютъра сте го сглобил.

Натискате за включване.Светва лампата на бутона и угасва.

Има някаква светлина на картата,тя свети ли постоянно?

Някой вентилатор завърта ли се?

Тествай го това захранване на някой друг компютър,да видиш там дали ще запали.Сигурен ли си,че всички кабели си свързал правилно?

• Автор

Нека обобщим.

Компютъра сте го сглобил.

Натискате за включване.Светва лампата на бутона и угасва.

Има някаква светлина на картата,тя свети ли постоянно?

Някой вентилатор завърта ли се?

Тествай го това захранване на някой друг компютър,да видиш там дали ще запали.Сигурен ли си,че всички кабели си свързал правилно?

Лампичката на видеокартата си свети постоянно , не тръгва нито 1 вентилатор , да лампата на бутона светва за секунда и гасне , колкото до свързването мисля че всичко си е на мястото навсякаде са паснали кабелите , все пак неможе да е от нищо , ще го поръчкам още малко и ако нищо не стане утре ще го занеса да го погледнат.

При положение че е чисто нова машината директно го карайте в Никем а не в някъв сервиз.

бих го закарал там , но съм далече от София

В сервиза ще трябва да даваш пари.

Вземи захранване от някой познат и пробвай с него.

Поставен ли е кабела за захранване на процесора?

• Автор

В сервиза ще трябва да даваш пари.

Вземи захранване от някой познат и пробвай с него.

Поставен ли е кабела за захранване на процесора?

сега го пробвах отворен и видях че вентилаторите тръгват за 1 стотна и спират

Ами пробвай го това захранване най-накрая,вече за пореден път казвам.Обаждай се на някой приятел и действайте.Твоето на неговият компютър,неговото-на твоят. Ако неговото е слабичко,изкарай видеокартата си и свържи монитора към конекторите на дъното,да ползваш само вградената графика.

• Автор

Ами пробвай го това захранване най-накрая,вече за пореден път казвам.Обаждай се на някой приятел и действайте.Твоето на неговият компютър,неговото-на твоят. Ако неговото е слабичко,изкарай видеокартата си и свържи монитора към конекторите на дъното,да ползваш само вградената графика.

вече се обадих на 1 ама ще стане чак утре , ще пробвам и ще напиша какво е станало

Трябваше да им кажеш да ти го сглобят и ти само щеше да си сложиш хард диска. Както са казали и колегите най-вероятно е от захранването. Не е лошо да пробваш с друго. При доставката може и някоя друга част да е дефектирала. Ако нямаш твой познат-приятел, който разбира най-добре го пращай в офиса на Никем в София. Ако проблема е в някоя от частите доставката ще е на тяхна сметка! 

• Автор

Tръгна , разместих тия кабелчета за Поюер Лед и Ресет Лед и си трагна :Д Мерси за помоща оказах се аз дефектния

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.