Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2 Задачи по Електротехника

Featured Replies

Здравейте, ще съм благодарен ако някои успее да ми помогне с тези 2 задачи.

post-258811-0-26672100-1388957360_thumb.

post-258811-0-31504400-1388957368_thumb.

Здравейте.Туко така, никой няма да ви реши задачите на готово.Пробвахте ли сам да се справите ?Ако не са Ви ясни , потърсихте ли в гугъл начин, за решаването на задачите?Потрудете се малко и Вие за да може да Ви се помогне.Примерно:Може да се пробвате да ги решите , макар и грешно поставете вашите решения а ние тук можем да ви кажем къде грешите и да Ви насочим.Лека и спокойна.

За първата - сметни импеданса на веригата. След това преобразувай напрежението в ефективна стойност. Изчисли тока по закона на Ом. Изчисли пълната/привидна мощност. Изчисли активната мощност. Останалото от привидната мощност ти е реактивната.Виж, с комплексни числа нямам никакво желание да се занимавам в момента. Дано си внимавал в часовете по математика.Може и да се сметне фазовият ъгъл с използването на активното и реактивното съпротивление, но ми се вижда безпредметно.

Много ще съм благодарен, ако някой добър човек ми помогне с една задача по електротехника. Трябва да намеря моментните стойности на токовете във веригата по метод с възлови потенциали (по мое мнение по метод с контурни токове е по-лесно да се реши, но аз трябва да я реша по МВП). Имената на клоновете са отбелязани с малки латински букви, а номерата на възлите с арабски цифри. Задачата би се улеснила много, ако в клон b или клон f имах поне един елемент, независимо какъв (примерно в клон b имам резистор). Тогава бих обединил възел 3 и 4 в едно и бих го занулил и задачата се решава лесно с 2 уравнения. Ако пък имах поне един клон с идеален източник на ЕНД, например в клон "a"  да го нямаше кондензатора(  или в клон b да я нямаше бобината), тогава бих занулил възел 1 или 3 и съответно другият щеше да има потенциал, равен на ЕНД-то в съответния клон. Но уви ... Не знам как да подходя в този случай. Дали да обединя едновременно възли 1 и 2 и възли 3 и 4 и да получа от 2 клона един, чието еквивалентно съпротивление е равно на сумата от съпротивленията в двата клона, а за токът, който тече по клона, просто да събера i3 и i4, понеже са с еднаква посока? Тогава ще имам само 2 възела във схемата, като зануля единия ще мога да намеря другия директно. Проблемът след това е как да намеря поотделно i3 и i4.. С една дума не ми е ясно как се обединяват 2 клона. Другият вариант, който опитах, е да не променям нищо по схемата и направо да зануля възел 3 и да правя система с 3 уравнения. Но в този случай уравненията за възел2 и възел 4 за ми едни и същи, но с противоположни знаци ,т.е. имам система от 2 уравнения с 3 неизвестни и не мога да я реша...Много ще съм благодарен, ако някой ми помогне, защото търсих в интернет и учебници подобни задачи и не можах да намеря задача от този тип.

Много ще съм благодарен, ако някой добър човек ми помогне с една задача по електротехника. Трябва да намеря моментните стойности на токовете във веригата по метод с възлови потенциали (по мое мнение по метод с контурни токове е по-лесно да се реши, но аз трябва да я реша по МВП). Имената на клоновете са отбелязани с малки латински букви, а номерата на възлите с арабски цифри. Задачата би се улеснила много, ако в клон b или клон f имах поне един елемент, независимо какъв (примерно в клон b имам резистор). Тогава бих обединил възел 3 и 4 в едно и бих го занулил и задачата се решава лесно с 2 уравнения. Ако пък имах поне един клон с идеален източник на ЕНД, например в клон "a"  да го нямаше кондензатора(  или в клон b да я нямаше бобината), тогава бих занулил възел 1 или 3 и съответно другият щеше да има потенциал, равен на ЕНД-то в съответния клон. Но уви ... Не знам как да подходя в този случай. Дали да обединя едновременно възли 1 и 2 и възли 3 и 4 и да получа от 2 клона един, чието еквивалентно съпротивление е равно на сумата от съпротивленията в двата клона, а за токът, който тече по клона, просто да събера i3 и i4, понеже са с еднаква посока? Тогава ще имам само 2 възела във схемата, като зануля единия ще мога да намеря другия директно. Проблемът след това е как да намеря поотделно i3 и i4.. С една дума не ми е ясно как се обединяват 2 клона. Другият вариант, който опитах, е да не променям нищо по схемата и направо да зануля възел 3 и да правя система с 3 уравнения. Но в този случай уравненията за възел2 и възел 4 за ми едни и същи, но с противоположни знаци ,т.е. имам система от 2 уравнения с 3 неизвестни и не мога да я реша...Много ще съм благодарен, ако някой ми помогне, защото търсих в интернет и учебници подобни задачи и не можах да намеря задача от този тип.

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/845/gv93.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.