Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вирус - usbAl.vbs

Featured Replies

Имам проблем с вирус с име usbAl.vbs. Този файл се появява като скрит във всяка флашка, която сложа на компютъра и прави преки пътища, като скрива останалите файлове. 

Addition.txt

FRST.txt

Добър вечер..! :)

Публикувано изображение Изтеглете прикачения файл и го запазете там, където сте свалили FRST.exe => fixlist.txt
Стартирайте отново FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж и изчакайте.
Ще се създаде нов лог файла FixLog.txt. Прикачете съдържанието му в следващия си коментар.

• Автор

Добър ден! :)

Понеже съм втора смяна, ще мога да пиша само вечерта и сутринта до към 12. Извинете ме. 

Готов съм с тази стъпка :)

Fixlog.txt

Няма проблем..! :)

Публикувано изображениеМоля, изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner(by Xplode):

• [*]Затворете всички стартирани програми и браузъри [*]Кликнете два пъти върху
adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. [*]Натиснете OK, за да потвърдите, че всички стартирани програми ще бъдат затворени. [*]Маркирайте Clean [*]Вашият компютър ще се рестартира автоматично. Текстовия файл ще се отвори след рестарта. [*]Моля, да публикувате съдържанието на този лог в отговора си [*]Можете да намерите лога,който автоматично се запомня тук C:AdwCleaner[s0].txt

Публикувано изображение

Публикувано изображение Моля, изтеглете Junkware Removal Tool (by Thisisu ) и запазете на вашия десктоп.

• [*]Спрете временно работата на защитните програми. [*]Стартирайте инструмента
JRT.exe [*]Ще се отвори ДОС прозорец. Натиснете което и да е копче от клавиатурата. [*]Затворете излишните приложения и всички браузъри и изчакайте проверката да завърши. [*]Ще се появи лог файл (който можете да намерите и ръчно на десктопа с името JRT.txt). [*]Моля копирайте съдържанието на лог файла в следващия си пост.

Публикувано изображение

Публикувано изображение  Изтеглете Malwarebytes' Anti-Malware или от тук (не забравяйте да обновите програмата с нови дефиниции)
* Кликнете два пъти върху mbam-setup.exe, за да инсталирате програмата.
* Уверете се, че са поставени отметки на Update Malwarebytes' Anti-Malware и Launch Malwarebytes' Anti-Malware. След това кликнете на Finish.
* Ако има намерени обновявания, тя ще ги изтегли и инсталира.
* Стартирайте програмата и изберете "Perform Full Scan", след това кликнете на Scan.
* Сканирането ще отнеме малко време, затова моля да бъдете търпеливи.
* Когато сканирането завърши, кликнете на OK, след това Show Results, за да видите резултата
* Уверете се, че на всички редове има отметки, и кликнете на Remove Selected.
* Когато всичко бъде премахнато, в Notepad ще бъде отворен лог.
Копирайте този лог и го публикувайте в следващия си коментар по темата.
Забележка: Ако MalwareBytes' Anti-Malware се затрудни в премахването на откритите вируси/заплахи, той ще поиска да рестартира компютъра Ви и по време на рестартирането да премахне проблемните вируси/заплахи. Ако бъдете попитани, потвърдете че желаете вашия компютър да бъде рестартиран.

Публикувано изображение Изтеглете Security Check (автор: screen317) от тук

• [*]Кликнете два пъти върху
SecurityCheck.exe и следвайте инструкциите. [*]Когато програмата завърши работата си, ще се отвори един текстов документ: checkup.txt. [*]Копирайте съдържанието на checkup.txt с Копирай (Copy) и с Постави (Paste) го поставете в следващия си коментар.

• Автор

Вторият и четвъртият софтуер не заработиха.

Този компютър е много стар  :D

Вторият софтуер започна работата си и поиска рестарт (намери "bad modules"). След това проверката продължи, докато не прекъсна и не създаде никакъв лог (the system cannot find the path specified - това ми го написа около 20 пъти).

При четвъртия софтуер се получи долу - горе същото. Отново "the system cannot find the path specified", но без нужда от рестарт.

AdwCleanerS0.txt

mbam-log-2014-02-19 (20-35-53).txt

След процедурите до тук...какво е състоянието на системата ви..? Наблюдавате ли първоначалните проблеми..?

• Автор

Днес пробвах с флашка. Няма вече преки пътища. Вече ги няма първоначалните проблеми. 

Мерси за помощта :) 

Прекрасно..! :)

Публикувано изображение Изтеглете Delfix и го стартирайте. Сложете отметка пред Remove disinfection tools => натиснете бутона Run Инструмента ще се самоизтрие след като приключи своята задача!
Изтрийте всичко друго което използвахме в лечението,останало след работата на Delfix.

Стартирайте UsbFix . Включете проблемната флашка и стартирайте инструмента .. натиснете Vaccinate.
Програмата ще създаде скрити папки с името Autorun.inf на всеки един от дяловете на компютъра, които ще служат за имунизация на компютъра и затова не ги трийте (макар да се изтриват трудно има начини). Ще създаде и файл с името Autorun.inf, който ще бъде защитен от манипулации за да предотврати заразяването от/на флашки,външни дискове,карти и т.н.. Ако се съмнявате, че диска е заразена, тогава можете да натиснете бутона Deletion и да прикачете лог файла в следващия си коментар. След това натиснете бутона Uninstall за да деинсталирате инструмента.

Публикувано изображение Препоръчвам програмата Malwarebytes' Anti-Malware да остане на вашия компютър и периодично да сканирате системата си с нея (поне един -два пъти в седмицата),като не забравяйте да обновите дефинициите и преди всяко сканиране..!

Ако нямате други въпроси и проблеми маркирам случая за "Решен"..! Пожелавам лек ден и безопасен интернет..! :)

• Автор

Срокът за download на втория софтуер  е изтекъл :) Иначе съм готов с първата стъпка !

• Автор

Готов съм. Цъкнах и deletion, защото го имаше още този файл на флашката, но лог файла ми се изтри след като го видях, може би аз съм сбъркал нещо. Благодаря за всичко, вече нямам проблеми :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.