Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реших да взема захранване!

Featured Replies

Преди време писах тема, за това дали CODEGEN 300W ще успее да работи успешно с моята нова конфигурация. След размисли реших все пак да взема ново захранване.

Конфигурацията ми ще бъде - процесор Penitum G2020, дъно ASROCK B75M - DGS, рам 4ГБ A-Data PRO 1600MHz, HDD - 500GB Seagate 7200/ 6gb/ 16 mb cache SATA 3. Ще карам с вграденото видео, докато не купя видео карта - нещо от рода на HD 6670 - може и с една идея по - добра. Та въпроса ми е какво захранване да взема за бюджет около 60 - 65 лева максимум?

Зависи колко е ползвано настоящето ви захранване.Но ако ще карате само на вградената карта отначало,спокойно може да си го оставите.Разбира се,хубаво е да смени.така че,продължете да събирате парички,като дойде момента за външна карта,наведнъж да си купите и картата,и новото захранване.

Поздрави.

• Автор

Зависи колко е ползвано настоящето ви захранване.Но ако ще карате само на вградената карта отначало,спокойно може да си го оставите.Разбира се,хубаво е да смени.така че,продължете да събирате парички,като дойде момента за външна карта,наведнъж да си купите и картата,и новото захранване.

Поздрави.

Сегашното ми захранване е ползвано над 10 години :D Не съм сигурен дали е способно да издържи още много!

Процесорът ти ще харчи максисмум 55 вата.като добавим дъното,хард-а и записвачката,ако я имаш,едва ли ще минеш повече от 70-80 вата,и това е при максимално натоварване.Карай си със сегашното захранване.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Мене не ме притеснява мощността на захранването (300W, сигурно реално е по - малко) - така или иначе ще издържи като мощност. Повече ме притеснява, че е старо на - около 10 години. Пък и така или иначе ще го сменям !

Всичко зависи от финансите ви.Аз след като купих дъното,процесора и рам-та от подписа си,карах година и половина със старото си захранване.И нищо ми нямаше.

• Автор

Финансите ми са по - скоро ограничени :D Затова и отначало не исках да вземам ново захранване. С времето ме достраша, да не стане така да ми изгърми цялата конфигурация още докато я включа. Ще е добре за мен да работя със старото захранване, но ако изгърми? Всички пари, които сам дал отиват на вятъра :D После ще се ядосвам и ще се питам защо не съм дал 60 лева за ново захранване !

Финансите ми са по - скоро ограничени :D Затова и отначало не исках да вземам ново захранване. С времето ме достраша, да не стане така да ми изгърми цялата конфигурация още докато я включа. Ще е добре за мен да работя със старото захранване, но ако изгърми? Всички пари, които сам дал отиват на вятъра :D После ще се ядосвам и ще се питам защо не съм дал 60 лева за ново захранване !

Според мен е по добре да вземеш едно от двете 

BB код:

Казвам го защото съм си изкарвал страхотно със едно такова захранване на предишната ми конфигурация.

По-скоро трябва да се ядосваш защо си решил да вземаш точно този процесор.Финансите са си твои.При положение,че няма да имаш скоро дискретна видеокарта,не виждам смисъл точно сега да купуваш захранване.Посъбери още малко пари и си купи едно хубаво и качествено такова.

• Автор

По-скоро трябва да се ядосваш защо си решил да вземаш точно този процесор.Финансите са си твои.При положение,че няма да имаш скоро дискретна видеокарта,не виждам смисъл точно сега да купуваш захранване.Посъбери още малко пари и си купи едно хубаво и качествено такова.

Мисля да те послушам. Само искам да те питам дали знаеш - трудно ли се слага 20 pin захранване на 24 pin дъно ? Защото мисля сам да си сглобявам частите.

Не е трудно.Защо? Ами защото,ако се вгледаш внимателно в 24-пиновият слот на дъното,ще забележиш,че не всичките квадратчета в него са истински квадрати.На специално място едното квадратче всъщност е заоблено.Така можеш да поставиш щепсела от захранването само на едно определено място в куплунга на дъното.

п.п.А ако потърсиш в тубата и други подобни места,ще видиш нагледно как се прави сглобяване на компютър.Клипове да искаш....

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Не е трудно.Защо? Ами защото,ако се вгледаш внимателно в 24-пиновият слот на дъното,ще забележиш,че не всичките квадратчета в него са истински квадрати.На специално място едното квадратче всъщност е заоблено.Така можеш да поставиш щепсела от захранването само на едно определено място в куплунга на дъното.

п.п.А ако потърсиш в тубата и други подобни места,ще видиш нагледно как се прави сглобяване на компютър.Клипове да искаш....

Отказах се от захранването, но докато чакам частите си - искам да питам дали захранването ми има захранващ кабел за HDD-то или всички са идентични? Четох някъде за някакви MOLEX - SATA power преходници.

Отказах се от захранването, но докато чакам частите си - искам да питам дали захранването ми има захранващ кабел за HDD-то или всички са идентични? Четох някъде за някакви MOLEX - SATA power преходници.

Идентични са си:

Публикувано изображение

• Автор

Ами това за какво се използва? Кабелът на захранването ми е като белия - не се виждат подобни на черния (Sata Power) кабел.

post-339606-0-97133300-1394100439_thumb.

Редактирано от El Shaarawy92 (преглед на промените)

Захранването ти е доста старо и по-всяка вероятност няма sata захранващ кабел. Това не е проблем защото има преходници молекс към сата. Ето пример http://iskampc.com/molex-4pin-to-sata-15pin-converter-nno.html.

• Автор

Няма ли начин без преходник? Не ми се поръчва отново... Може и да се поразтърся из магазините, ако не става! Вече вечерта ще пиша, че отивам на училище!

Трябваше да вземеш ново захранване. С цялото ми уважение към колегата onogondur, съветите му да те откаже от ново качествено захранване са меко казано вредни. Не е въпроса колко харчи новата конфигурация, а че въпросния Codegen е абсолютен боклук, без никакви защити, ужасно стар модел поради което са се влошили още повече и без това ужасните му показател и кой знае какви напрежение и пулсации вади, а съвременния хардуер е доста чувствителен и може да си докараш доста проблеми заради спестените 50лв. Вземи си едно съвременно Hipro-A400W или CORSAIR 350W VS350W VS CP-9020052 или CHIEFTEC A-135 400W APS-400S или дори FORTRON FSP350-60APN 85+ да ти е мирна главата и да не се чудиш кое как да включиш и дали като изгори старото захранване няма да повлече и друго с него.

• Автор

Трябваше да вземеш ново захранване. С цялото ми уважение към колегата onogondur, съветите му да те откаже от ново качествено захранване са меко казано вредни. Не е въпроса колко харчи новата конфигурация, а че въпросния Codegen е абсолютен боклук, без никакви защити, ужасно стар модел поради което са се влошили още повече и без това ужасните му показател и кой знае какви напрежение и пулсации вади, а съвременния хардуер е доста чувствителен и може да си докараш доста проблеми заради спестените 50лв. Вземи си едно съвременно Hipro-A400W или CORSAIR 350W VS350W VS CP-9020052 или CHIEFTEC A-135 400W APS-400S или дори FORTRON FSP350-60APN 85+ да ти е мирна главата и да не се чудиш кое как да включиш и дали като изгори старото захранване няма да повлече и друго с него.

Късно е вече, но все пак искам да питам - тези захранвания ще си работят добре и с видео карта HD 6670 нали? Мисля, че 350W са достатъчни за моята конфигурация + външно видео.

Късно е вече, но все пак искам да питам - тези захранвания ще си работят добре и с видео карта HD 6670 нали? Мисля, че 350W са достатъчни за моята конфигурация + външно видео.

Да..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.