Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Записване на диск на ниска скорост

Featured Replies

ЗдравейтеИскам да попитам някой може ли да ми каже програма за записване на дискове която позволява да записвам на по-бавна скорост от 4х и 8х, например 2-ра ? :)

Че, те почти всички имат тази опция. Избора ще си е твой , но ето и предложение Ashampoo!!!!

CDBurnerXP

Малка, безплатна с възможности за запис на Img и boot- ващи дискове дори със скорост х1.

Работи с версиите на Windows, вкл и 8.

http://cdburnerxp.se/en/home

• Автор

Че, те почти всички имат тази опция. Избора ще си е твой , но ето и предложение Ashampoo!!!!

Най-ниската скорост при Ashampoo е 4х, аз искам по-ниска :)

Най-ниската скорост при Ashampoo е 4х, аз искам по-ниска :)

Ще Ви дам един пример. Аз работя само с NERO. При всички съвременни програми за запис на дискове, последните, ползвайки служебната информация от празният диск могат автоматично да определят каква може да е най-малката и най голямата скорост за запис върху диска.. Как можеш да установиш това? Много лесно. Купи един "жълт"  диск Maxsell и купи един Werbatim. Опитай зареждайки това, което искаш да запишеш и сам ще се убедиш, че скоростите посочени от програмата, няма да бъдат еднакви. А и за какво е да записваш на скорост примерно 1? Какво ще постигнеш с това? Виж за избиране на най-голямата скорост, съм съгласен, че може да се получат "грешки" а Те и без това си се получават, независимо, че всичко е "цифров" запис. Аналогично е и с другите безплатни програми, защото не вярвам че ще ползваш версия на програма от 2006 година.Хардуера или  записвачката също е усъвършенстван много, за да не може да се справи със скорост 4 или 8. Моята практика - звук записвам до 12 скорост, видео или филми - на 8, а когато правя примерно ISO образ на програма, винаги съм на скорост 4. До ден днешен използвам само LG записвачки.Това не попада тук като реклама и не съм имал нито един проблем със записвачките, дисковете и софтуера, с който работя.Дано написаното от мен ти е от полза.Само като музика имам записани повече от 4000 диска.Навремето бяха много разпространени дискове от "Princo", които се оказаха крайно несполучливи след престой от 7-8 години. Пожелтяват и почти нито един не се чете вече. А за препоръка за дискове се отказвам да коментирам, защото не се знае кое, къде е правено по света. Най- често производството им е някоя турска плевня!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

-когато правя примерно ISO образ на програма, винаги съм на скорост 4. 

Пека ISO на х8 и то на доста евтини дискове - без проблем. Скорост х1 ????????

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

зависи и от диска дали подържа ниски скорости.токущо направих проверка на варианта -> DVD-R + Ashampoo ( най-нова версия) = има скорост 2X :)DVD-то е Verbatim.

Редактирано от gerro_1 (преглед на промените)

Скороста на запис се определя от конкретния носител.

Не се сещам за програма на която да не може да се променя скороста на запис.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Навремето бяха много разпространени дискове от "Princo", които се оказаха крайно несполучливи след престой от 7-8 години. Пожелтяват и почти нито един не се чете вече.

Само като се сетя колко познати си държат семейните снимки на дискове "за по-сигурно" .

Само като се сетя колко познати си държат семейните снимки на дискове "за по-сигурно" .

Хъм, предполагам, че знаеш - дисковете имат определен живот, който не е вечен!!!!

Хъм, предполагам, че знаеш - дисковете имат определен живот, който не е вечен!!!!

Аз лично си ги държа в две огледални папки на настолния и лаптопа ми и ги синхронизирам с FreeFileSync . Иначе нямам вяра на разни онлайн сървъри за съхранение - не ми се вярва до 10-20 години да не са "изфъскали" .  Ако имам нещо наистина ценно бих направил един Volume с TrueCrypt  и бих го споделил с няколко приятеля или роднини и без това вече хардовете са по 1 TB + и никой няма да му е проблем за мястото .

• 2 седмици по-късно...

Всички носители - HDD, флашки, дискове, ленти и тн. имат определен живот и след това се скапват. Та затова ценната информация трябва да се съхранява не на едно, а две допълнителни копия.

А иначе и аз като @lz4jw ползвам и препоръчвам Неро.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.