Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Xfirebg

Delphi 7 / Калкулатор - проблем с компилация

Препоръчан отговор


Здравейте, опитвам се да направя калкулатора от този сайт:

http://delphi.wikia.com/wiki/Simple_Calculator_Tutorial

Но ми дава грешка на тези линии:

NumberEdit.Text := ;

Грешката е:

expression expected but ' ;' found 

Какво да направя?

В инструкциите пише, че това се прави, за да се изчисти полето Edit, но делфито реве.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Здравейте, опитвам се да направя калкулатора от този сайт:

http://delphi.wikia.com/wiki/Simple_Calculator_Tutorial

Но ми дава грешка на тези линии:

NumberEdit.Text := ;

Грешката е:

expression expected but ' ;' found 

Какво да направя?

В инструкциите пише, че това се прави, за да се изчисти полето Edit, но делфито реве.

Когато на променлива от тип string се задава стойност тя винаги е в "". Ако искаш този стринг да е празен то просто отвори и затвори кавички.

Редактирано от Svetlin Stoianoff (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, благодаря стана с ''

Компилира се, но не може да се визуализират числа в полето Edit, а като се натисне бутон за операция м/у две числа излиза това

Публикувано изображение

 

Ето, ако някой желае да погледне проекта.

Calculator Delphi 7 me.zip

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не си задал какво да правят бутоните с цифрите. И използвай единични кавички за стринговете.

Редактирано от Svetlin Stoianoff (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не си задал какво да правят бутоните с цифрите. И използвай единични кавички за стринговете.

 

Странно, бях сложил OnClick на бутоните. Сега стана. Иначе за единичните къде съм объркал? Защото като чукна само на операциите по-горната грешка пак се показва.

Съжалявам за глупавите въпроси, но още се уча.

И още един въпрос, за изчисляване на тангенс може ли да ме насочите как да го направя. Ето така го почнах, но изкарва грешка

   begin    if Math = 'Tan' then      Answer := tan(FNumber);      Text := FormatFloat('0.#####', Answer);      Equals.Caption := '= ' + Text;      NumberEdit.Clear;  end;
Редактирано от Xfirebg (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Прикачен е малко по-горе в коментарите.

Иначе почнах нов проект с по-различен начин и стана с малко ограничени възможности, но все пак работи. Тези дни сигурно ще го кача да го видите.

Редактирано от Xfirebg (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, разработвам Дипломна работа  на Delphi7  и имам нужда от помощ. Ако между Вас има хора работили с програмата, моля да се включат,за да обясня проблема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...