Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Препоръчан отговор


Здравейте,

Искам да споделя опита си с вас относно започването на бизнес от типа на българските щандове с "казанлъшки понички". Произходът на широко разпространеното у нас лакомство всъщност е американски. Производството на известните в цял свят "mini donuts" започва още през 19 век. Популярността на продукта гарантира успеха на подобен бизнес, където и да се намирате по света.

Аз например живея в Холандия, познавам няколко българи, които на същия принцип развиват успешно бизнеса си в Италия, Испания, Германия, Гърция, Словения, Нова Зеландия, САЩ и Русия. Свързвал съм се с тях с цел обмяна на опит и всички споделят едно и също - бърз, лесен и не особено скъп начин за стартиране на собствен успешен бизнес.

Разбира се, основен параметър е и мястото, на което ще започнете. Това може да бъде постоянен щанд на пазар или пред някой супермаркет, както и мобилно ремарке или малко бусче, направено на малка кухня. Всичко зависи и от конкретните изисквания в съответната държава, но с малко мерак бихте могли да стартирате още този сезон. Между другото, в България е много по-трудно да стартираш бизнес с храна, но тук например режимът е доста опростен. Имам съмненията, че у нас това нарочно се прави, за да се събират повечко парички за неизпълнението на строгите изисквания ;) Така че, струва си да проверите изискванията на място. Няма страшно, нашето ХЕИ слава Богу няма права извън България :))

Аз лично работя с малък бус, с който съм мобилен и мога да участвам на различни седмични, месечни или еднократни пазари, да обикалям къмпинзи и др.

Направих си го сам, но има и готови. По-лесно е с ремарке обаче, защото техническото състояние на буса тогава не е от значение. А още по-лесно и евтино е на щанд, особено ако имате компактна машина, която просто да си отнесете в края на работния ден.

Машината, която аз използвам, има редица предимства пред познатите у нас такива. Малка е (39/39/48см), лека (15 кг.), автоматична, разглобява се бързо, всички части се мият в миялна, а най-важното е, че изисква само 4,7 литра мазнина. За сравнение, разпространените у нас такива работят с 20 литра! Сами можете да направите сметка на икономията.. Това позволява и по-честата смяна на мазнината, което е изключително важно за вкуса на поничките, а оттам и успеха на бизнеса.

Сместа ми я доставят на място, към нея добавям само вода и съм готов. Не ми се налага да бъркам яйца, мляко и др. Много е удобно.

Ако идеята ви е харесала, можете да се свържете с мен за повече информация, идеи и обмяна на опит на vesselin[email protected]gmail.com

Поздрави от Холандия,

Веселин

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей,

смени шрифта че е трудно за четене.

 

Темата ти е интересна, но ми се струва че си правиш реклама и вероятно модераторите ще я забършат.

 

В България е супер трудно да започнеш бизнес с храна, изискванията са почти неизпълними.

Имам приятели които са в този тип бизнес, пици, палачинки, понички сладолед.

Машините за понички са разпространени и правят добри обороти. Винаги има опашки пред тях.

Лично аз не съм фен на подобен тип храна и не бих рискувал да ям, само от миризмата на мазнината ми се повдига.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...