Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дата избираща се чрез бутони с Javascript

Featured Replies

Здравейте, много отдавна не съм пускал тема, но знам, че тук има големи пичове и винаги помагат.

Идеята ми е да се въвежда дата, която да не се показва след това, а да се направят с нея няколко изчисления и след това да се покаже резултата.

Обаче, искам да се въвежда чрез натискането на бутони. 

4 бутона + един Submit бутон (ден, месец, година и пол)

Примерно:

-за да се въведе 14-то число на месеца, бутонът "ден" да се натисне 14 пъти.

-за да се въведе "май месец", бутонът "месец" да се натисне 5 пъти.

-така и за годината

-бутонът за пол просто да превключва между "Мъж" и "Жена"

След като се натисне бутонът за изпращане да се сметнат няколко неща до днешна дата и да се покаже резултата на нова страница, ако е възможно.

Ако може дайте направо някакъв примерен код, аз ще се мъча да го измисля. :D

Благодаря предварително.

Здравейте, много отдавна не съм пускал тема, но знам, че тук има големи пичове и винаги помагат.

Идеята ми е да се въвежда дата, която да не се показва след това, а да се направят с нея няколко изчисления и след това да се покаже резултата.

Обаче, искам да се въвежда чрез натискането на бутони. 

4 бутона + един Submit бутон (ден, месец, година и пол)

Примерно:

-за да се въведе 14-то число на месеца, бутонът "ден" да се натисне 14 пъти.

-за да се въведе "май месец", бутонът "месец" да се натисне 5 пъти.

-така и за годината

-бутонът за пол просто да превключва между "Мъж" и "Жена"

След като се натисне бутонът за изпращане да се сметнат няколко неща до днешна дата и да се покаже резултата на нова страница, ако е възможно.

Ако може дайте направо някакъв примерен код, аз ще се мъча да го измисля. :D

Благодаря предварително.

Има ли някаква причина да не желаеш да използваш избиране на дата от календар ?

Има много примери и готов код за Datetime picker на javascript.

Ако трябва да напишете две дати, няма да Ви стигне цял ден за изписване на годината.

За годината съм готов да я направя с падащо меню, понеже да щракаш 50 пъти не е много удачно, но поне за месеца искам да знам как става. 

Има ли някаква причина да не желаеш да използваш избиране на дата от календар ?

Има много примери и готов код за Datetime picker на javascript.

Разгледах всякакви подобни, но избирането на датата е основната част от проекта, който се опитвам да направя, така че смятам да се помъча да го направя по-разчупено.

Изобщо възможно ли е нещо подобно да стане? Ако не, поне ми покажете от къде да започна с изчисленията с датата. Мерси

Редактирано от tsvetoslav.petkov (преглед на промените)

Задаване на ден и месец при щракване на бутон. Годината се задава в input :

<!DOCTYPE html><html><SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">function IncrementDay(month,year){var lastDay = new Date(year, month, 0).getDate();var nDay=document.getElementById("bday").value;++nDay;if (nDay > lastDay) {    nDay =1}document.getElementById("bday").value=nDay;}function IncrementMonth(){var nMonth = document.getElementById("bmonth").value;++nMonth;if (nMonth==13) {    nMonth =1}document.getElementById("bmonth").value=nMonth;}</SCRIPT><head></head><body><input type="button" value="0" id="bday" onclick="javascript:IncrementDay(document.getElementById('bmonth').value, document.getElementById('byear').value);" /><input type="button" value="0" id="bmonth" onclick="javascript:IncrementMonth();" /><input type="text" value="0" id="byear" /><SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var cDate= new Date();var cDay = cDate.getDate();var cMonth = cDate.getMonth();var cYear = cDate.getFullYear();++cMonth;document.getElementById("bday").value=cDay;document.getElementById("bmonth").value=cMonth;document.getElementById("byear").value=cYear;</script></body></html>

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Задаване на ден и месец при щракване на бутон. Годината се задава в input :

<!DOCTYPE html><html><SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">function IncrementDay(month,year){var lastDay = new Date(year, month, 0).getDate();var nDay=document.getElementById("bday").value;++nDay;if (nDay > lastDay) {    nDay =1}document.getElementById("bday").value=nDay;}function IncrementMonth(){var nMonth = document.getElementById("bmonth").value;++nMonth;if (nMonth==13) {    nMonth =1}document.getElementById("bmonth").value=nMonth;}</SCRIPT><head></head><body><input type="button" value="0" id="bday" onclick="javascript:IncrementDay(document.getElementById('bmonth').value, document.getElementById('byear').value);" /><input type="button" value="0" id="bmonth" onclick="javascript:IncrementMonth();" /><input type="text" value="0" id="byear" /><SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var cDate= new Date();var cDay = cDate.getDate();var cMonth = cDate.getMonth();var cYear = cDate.getFullYear();++cMonth;document.getElementById("bday").value=cDay;document.getElementById("bmonth").value=cMonth;document.getElementById("byear").value=cYear;</script></body></html>

А така.. другите дават акъли само. Помня преди една-две години,  като писах пак, само ти помагаше, брат. Който си е пич си е пич,  дължа ти една бира!!

Редактирано от tsvetoslav.petkov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.