Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно почистването на кутията на PC

Featured Replies

Здравейте, имам приятел, който си беше купил pc. А кутията я е почиствал с мокри кърпички (сещате се обирал е прахта с мокри кърпички), и се оплака от това че  след време мокрите кърпички оставяли гадни следи по цялата кутия, та пита дали тези петна могат да бъдат премахнати по някакъв начин ?

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

• Автор

Със сухи кърпички да пробва :) Компютър се чисти с въздух а не със мокри кърпички !!

Това е ясно, но дали има някакъв по- лесен начин (или въобще някакъв начин) за отстраняването на тези петна ?

Има, като се започне внимателен опит с по - агресивни почистващи препарати.

Т.е. според степента на захабяване:

- сапунен разтвор

- обикновени домакински препарати

- спирт

- обезмаслители

- абразивни препарати за почистване

Както казах - "пипа" се внимателно и с акъл!!!!

Компютър се чисти с въздух а не със мокри кърпички !!

Четете ли въпроса преди да отговорите? Хардуера се чисти с помоща на въздух под налягане.

А кутията я е почиствал с мокри кърпички

И аз използвам мокри кърпи, но домакински. В нашия магазин се продават два вида за кухня и баня, тези за баня май са малко по агресивни.

И двата вида чистят перфектно, за финал избърсвам с мека памучна кърпа.

По този начин освен КУТИИТЕ на техниката, почиствам и таблото на колата, и разни други гладки повърхности.

Четете ли въпроса преди да отговорите? Хардуера се чисти с помоща на въздух под налягане.

И аз използвам мокри кърпи, но домакински. В нашия магазин се продават два вида за кухня и баня, тези за баня май са малко по агресивни.

И двата вида чистят перфектно, за финал избърсвам с мека памучна кърпа.

По този начин освен КУТИИТЕ на техниката, почиствам и таблото на колата, и разни други гладки повърхности.

Някои мокри кърпички оставят следи след почистване и то то доста неприятни. Почистването им става с един от гореописаните от мен варианти, но внимателно и имайки се предвид повърхността!!!! Сухата кърпа е задължителна след всяка процедура.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Ами предадох му, каза че е пробвал с препарат за стъкла и до колкото разбрах се е получило 

• 2 седмици по-късно...

Има, като се започне внимателен опит с по - агресивни почистващи препарати.

Т.е. според степента на захабяване:

- сапунен разтвор

- обикновени домакински препарати

- спирт

- обезмаслители

- абразивни препарати за почистване

Както казах - "пипа" се внимателно и с акъл!!!!

Аз НЕ бих препоръчал спирт, както и абразивни препарати.

- Спиртът може да нанесе поражения върху покритието (боя, лак и т.н.) За пример ще дам, как след почистване със спирт един познат си свали лака от корпуса на лаптоп, а друг си заличи надписите.

Точно на спирта в някой кърпички може да се дължат и петната.

- Абразивните материали 100% ще я свършат тая работа. Те за това се и ползват...

- Сапунът също може да остави бели следи.

Препоръчвам препарата за стъкла (без спирт/alcohol) + памучна кърпа. А ако няма петна, може и само влажна кърпа.

Аз ползвам една домакинска, която навлажнявам като си избърша 2-3 пъти последователно ръцете в нея. Подсушаването след забърсване има голям ефект върху цялата работа. Също така е хубаво, това да се прави при изключена система, ако работим с влага!

Ако петната не се премахнат чрез почистване, ми хрумват следните варианти:

- Спрей/боя и едно бързо освежаване на кутията.

- Самозалепващо фолио (има много интересни варианти - с метален ефект, мат, карбон, хром и разни други) Линковете ги дадох от първия сайт в гугъл. Има и много други  - и по-добри и по-скъпи, като автомобилното фолио с което се облепя екстериора на автомобилите.

- и т.н.

Успех!

Редактирано от twist69 (преглед на промените)

Аз НЕ бих препоръчал спирт, както и абразивни препарати.

- Спиртът може да нанесе поражения върху покритието (боя, лак и т.н.) За пример ще дам, как след почистване със спирт един познат си свали лака от корпуса на лаптоп, а друг си заличи надписите.

Точно на спирта в някой кърпички може да се дължат и петната.

- Абразивните материали 100% ще я свършат тая работа. Те за това се и ползват...

- Сапунът също може да остави бели следи.

Препоръчвам препарата за стъкла + памучна кърпа. А ако няма петна, може и само влажна кърпа.

Аз ползвам една домакинска, която навлажнявам като си избърша 2-3 пъти последователно ръцете в нея. Подсушаването след забърсване има голям ефект върху цялата работа. Също така е хубаво, това да се прави при изключена система, ако работим с влага!

Успех!

В препаратите за стъкла основната съставка е спирт... Поне в тези, които съм ползвал.

В препаратите за стъкла основната съставка е спирт... Поне в тези, които съм ползвал.

Има и такива на спиртна основа, затова трябва да се внимава. Благодаря за уточнението, ще се коригирам! Дори и да има ще е в ниско процентно съдържание, а аз говорех за чистия спирт, но и малко да е пак може да навреди.

Аз в момента имам 3, два от които са без спирт, а третият не мога да разчета, че е скъсан етикета.

Редактирано от twist69 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.