Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ДСК, ПИБ, ЦКБ - Debit Master Card, онлайн банкиране и валутни преводи...

Featured Replies

Колеги съфорумци Привет!Отварям въпросната тема със цел да обсъдимие предимствата и не достатъците  следните 3 банки - ДСК, ПИБ, ЦКБ относно продукта Debit Mastercard.ДСК предлгат продукта в следните разновидности: Debit MasterCard PayPass, MasterCard SpaceПИБ  - предлагат същия този продукт като: Debit MasterCardЦКБ  - предлагат въпросния артикул  като: Debit MasterCard PayPassВъзнамерявам да извърша постъпки за издаване на картов продукт Debit Mastercard, чрез който да  мога да ползвам услуги като  Ebay, Paypall, Amazon - и не само тях,  както и да мога да извършвам финансови  трансфери на парични средства към български и международни банки.Нека  притежателите на дебитни карти от ДСК, ПИБ, ЦКБ да споделят1. Нивото на обслужване и компетенция на служителите на въпросните банки. Интересува цялостното ниво на познаване на продуктите, с които въпросните банки боравят не само в София, но и на ниво провинция.2. Как стоят нещата със откриване на Online Banking Account при гореизброените от мен финансови институции.2.1: Процедурите  за клиент като физическо лице,  да може да се възползва от опциите за междубанкови разплащания във и извън страната чрез инструментите на 3-те банки за Online Banking.2.2 Процесията по откриване на Online Banking акаунт. Тук визирам следните изисквания  - електронен подпис,  инсталиране на сертификати за съответните платформи за сърфиране в интернет - при коя от 3-те банки процедурата е най User Friendly?3. Интерсувам се от статута на 3-те посочени от мен банки в Ebay, Paypall, Amazon.3.1.  Къде в интернет мога да проверя  кои български институции са със  (White/Black) List статус при гореизброените в т. 3 локации за онлайн пазаруване.4. Запазване на конфиденциалност на данните на клиента независимо от това дали въпросното лице представлява физическа или юридеческа страна.Благодаря предварително на тези които ще споделят своите негативни и позитивни впечатления за трите банки. По настоящем съм клиент на друга банка която предлага посочения от мен продукт но не съм доволен от  обслужването на банката и квалификацията на служителите на въпросната банка.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Колеги съфорумци здравйете. Нека да обсъдиме предимствата и недостатъците на следните 3 банки.

ДСК, ПИБ, ЦКБ - възнамерявам във една от трите банки да си отркия сметка във Български лева и да ползвам услугата им Debit Master Card.

Нека притежателите на такива карти от изброените по горе в темата ми банки да споделят тук как точно стоят нещата с регистрацията на онлайн банкиране, както и със разпореждането на финансови операции със иструментите за целта на въпросните банки. Освен това ще ми е крайно интересно да споделите всяка от 3те банки какви недостатъци има на системата за онлайн банкиране. Не на последно място - ме интересува статуса на 3те банки  в Пейпол Амазон и Ибей. Благодаря предварително на тези които ще споделят своите негативни и позитивни впечатления за трите банки. По настоящем съм клиент на друга банка която предлага посочения от мен продукт но не съм доволен от  обслужването на банката и квалификацията на служителите на въпросната банка.

Извинявай, но за такива елементарни неща да питаш тук е малко странно! Има информация бол - хвани и прочети. А най-добре е да посетиш офис на посочените от теб банки(има си хора наречени ''консултанти'', които ще те упътят). Конкретно по въпросите ти: относно ДСК ми харесва тяхното ''Частно банкиране'', относно ЦКБ нямам мнение, тъй като не работя с тях, относно ПИБ мога да кажа само положителни неща, а и предпочитам българското. Електронното банкиране на ПИБ и ДСК е добро. 

П.П. Правописът ти е трагичен! :D

• Автор

Темата в началния си вид беше нахвърляна като чернова. Въпреки това теб не би трябвало да те бърка правописа ми. Дори като чернова темата задаваше достатъчно изчерпалтени въпроси. Редактирания и вид предоставя въпросите подредедени доста по добре. Същноста на заданията не се променила ни най малко. Ако нямаш какво да кажеш относно услгугите - не оспамвай темата. Ако имаш какво да споделиш относно това което ме интересува, с солидно количество аргументи - заповядай - ще ги прегледам на драго сърце. Не на последно място - напатих се на консултанти - в банка на която съм клиент и възнамерявам да се откажа от услугите и във края на настоящия месец.

Не ми пука за правописа. Като нямаш какво да кажещ защо осираш темата ми?

Ти пък четеш избирателно и видя явно само послеписа ми.

Лека вечер.

Аз съм ползвал и трите банки. За ДСК мога да кажа, че е скъпа поддръжката на сметката на месец (1.25лв с дебитна карта, 1.50лв без). При ЦКБ има такса за плащане в чужбина. Най-добрия избор за мен е ЦКБ за сега. Поддръжка на сметката 0.50лв месечно, без такси за пазаруване в чужбина, 0.20лв за теглене от банкомат на ЦКБ (става дума за дебитна карта Виза Електрон). За тази Debit Master Card разбрах, че такса поддръжка е 1лв месечно, и няма такса теглене от техен банкомат. Най-добре попитай в някой клон на банката за по-подробна информация, защото на сайта им не всичко е публикувано. Дано съм бил полезен.

Редактирано от sopolin4o (преглед на промените)

• Автор

Аз съм ползвал и трите банки. За ДСК мога да кажа, че е скъпа поддръжката на сметката на месец (1.25лв с дебитна карта, 1.50лв без). При ЦКБ има такса за плащане в чужбина. Най-добрия избор за мен е ЦКБ за сега. Поддръжка на сметката 0.50лв месечно, без такси за пазаруване в чужбина, 0.20лв за теглене от банкомат на ЦКБ (става дума за дебитна карта Виза Електрон). За тази Debit Master Card разбрах, че такса поддръжка е 1лв месечно, и няма такса теглене от техен банкомат. Най-добре попитай в някой клон на банката за по-подробна информация, защото на сайта им не всичко е публикувано. Дано съм бил полезен.

Сподели къде си прочел това. Аз днес минах през офис на ЦКБ (CCB) и тяхна служителка ми заяви - че за да мога да се възползвам от изброените в точка 2 от редакцията на темата ми точки заедно със нейните подточки трябва да притежавам електронен подпис на банката. Служителката на ЦКБ - в София, във Клон намиращ се в Младост 1 обяви колко струва електронния подпис без да е заинтересува във ролята на физическо или юридическо лице възнамерявам да го използвам като услуга. Аз във условията на ЦКБ за издаване на Debit Master Card - видях неснижаем остатък за карта от 2 лв. Поддръжката на картата и сметката която я обслужва според въпросната служителка е в рамките на 0.75 лв/месечно.

Ти пък четеш избирателно и видя явно само послеписа ми.

Лека вечер

Преумората води именно до това. Не съм желал да го направя по този начин. На второ четене вникнах в това което си написал. Лека вечер и на теб.

Редактирах си поста!

Имам предвид ПИБ, колега объркал съм се с тези съкращения...

За онлайн банкиране ми дадоха име и парола от клона на банката, за електронен подпис не е ставало дума.

За онлайн покупки виза електрон върши перфектна работа, както в страната така и в чужбина, няма неснижаем остатък. Не знам защо точно Debit Master Card искаш, но всеки решава сам.

Редактирано от sopolin4o (преглед на промените)

• Автор

Редактирах си поста!

Имам предвид ПИБ, колега объркал съм се с тези съкращения...

За онлайн банкиране ми дадоха име и парола от клона на банката, за електронен подпис не е ставало дума.

Ако под Онлайн банкиране имаш впредвид само разглеждане на постъпления по сметка и плащания извърешни със сметка за въпросния картов продукт - тази процедура ми е до болка позната вече. Интересува ме директното разпореждане през такъв род услуга за плащания в валути за всякакви родове банки независимо къде се намират те по света.

Онлайн банкирането предлага: извлечения, отчет по сметка, справка за картови авторизации, плащания на задълженията по битовите сметки към регистрираните търговци.

Има един недостатък който мен ме дразни. Пример: Телиш, или плащаш обаче операцията реално се отразява след седмица на акаунта.

При ДСК беше моментално.

• Автор

Онлайн банкирането предлага: извлечения, отчет по сметка, справка за картови авторизации, плащания на задълженията по битовите сметки към регистрираните търговци.

Има един недостатък който мен ме дразни. Пример: Телиш, или плащаш обаче операцията реално се отразява след седмица на акаунта.

При ДСК беше моментално.

Ако това което го казваш важи за Фибанк тогава положението при тях не е никак добро.

При ДСК беше моментално.

Ако това което го казваш важи за Фибанк тогава положението при тях не е никак добро.

Млади хора, поинтересувайте се какво е SWIFT, сетълмент и клиринг и тогава правете прибързани заключения. Отразяването на сумите зависи от много фактори, за това има поле блокирани суми! Аз ползвам активно ПИБ и няма никакви оплаквания

Млади хора, поинтересувайте се какво е SWIFT, сетълмент и клиринг и тогава правете прибързани заключения. Отразяването на сумите зависи от много фактори, за това има поле блокирани суми! Аз ползвам активно ПИБ и няма никакви оплаквания

Лошото при такива форумни консултации е, че всеки човек дава мнение според личното си ниво на компетентност и търсещия съвет бива подведен в 90%, а всичко остава написано с години и излиза в Гугъл и продължават хората да четат и да се подвеждат.

Не, нищо не се прави с умисъл, но никой не отчита факта, че срещу себе си няма професионален и независим финансов консултант, а обикновен ползвател на дадена услуга в дадена банка.

Авторе, много трудно ще попадне на поста ти човек, който ползва трите банки и то едни и същи услуги.

Да не говорим, че не е ясно ще има ли желание да пише и да дава компетентно мнение, изградено с години и то безплатно.

Аз в такива случаи като твоя ползвам финансов консултант (без значение за каква банкова услуга става дума).

Сядам с човека (или фирмата), обяснявам подробно от какво имам нужда и какво искам да ползвам, какви са краткосрочните и дългосрочните ми цели и какъв финансов ресурс ще вложа в дадената операция.

След няколко дни отсрещната страна ми презентира качеството на дадената услуга в няколко банки, обяснява професионално плюсовете и минусите им и ме насочва според зададените от мен критерии между кои две баник да избирам.

След това дълго време хората са ми на разположение и продължават с помощта си относно различни проблеми, възникнали в хода на започване ползване на дадената услуга и си носят отговорностите и задълженията по дадените напътствия и съвети.

Аз банкови услуги така ползвам, тъй като не съм банкер.

Останалото е несериозно и се прави за обща култура.

• Автор

Лошото при такива форумни консултации е, че всеки човек дава мнение според личното си ниво на компетентност и търсещия съвет бива подведен в 90%, а всичко остава написано с години и излиза в Гугъл и продължават хората да четат и да се подвеждат.

Не, нищо не се прави с умисъл, но никой не отчита факта, че срещу себе си няма професионален и независим финансов консултант, а обикновен ползвател на дадена услуга в дадена банка.

Авторе, много трудно ще попадне на поста ти човек, който ползва трите банки и то едни и същи услуги.

Да не говорим, че не е ясно ще има ли желание да пише и да дава компетентно мнение, изградено с години и то безплатно.

Аз в такива случаи като твоя ползвам финансов консултант (без значение за каква банкова услуга става дума).

Сядам с човека (или фирмата), обяснявам подробно от какво имам нужда и какво искам да ползвам, какви са краткосрочните и дългосрочните ми цели и какъв финансов ресурс ще вложа в дадената операция.

След няколко дни отсрещната страна ми презентира качеството на дадената услуга в няколко банки, обяснява професионално плюсовете и минусите им и ме насочва според зададените от мен критерии между кои две баник да избирам.

След това дълго време хората са ми на разположение и продължават с помощта си относно различни проблеми, възникнали в хода на започване ползване на дадената услуга и си носят отговорностите и задълженията по дадените напътствия и съвети.

Аз банкови услуги така ползвам, тъй като не съм банкер.

Останалото е несериозно и се прави за обща култура.

При мен проблема е следния -Банката на която съм клиент по настоящем, за нея имам следните отзиви изградени на наблюдения.Няма да я цитирам.1.Преди съм бил неин клиент без оплаквания от работата с техните служители,но явно през годините вместо да има прогрес във работата на служителите на въпросната финансова институция с клиента,независимо каква правна страна той представлява е точно обратното.2. Неща които имаше при тях описани на хартия ги нямаше описани във документа за общите условия и тарифиране на определен род картов продуткт. Смятам това за крайно некоректно.Банката на която съм ползвател по настоящем определено бележи регрес относно работата си с клиентите.3. Банката на която съм ползвател, по настоящем при нея открих липси на условията за ползване на техните продукти от естество дебитна карта.  Междувпрочем тази същата банка не е единствената която има такива пропуски. Не знам дали те са съзнателни или не са такива и точно поради тази причина не мога да коментирам това.4. Работата с лични данни на клиента - на крайно незадоволитено ниво.5. Пропуски на служителите при запознаването на клиента с естеството на продукта който той би желал да ползва. Не добро познаване на въпросния продукт.6. След всички пропуски на въпросната банка се убедих колко тромаво функциноира тя при работата със частни лица като крайни клиенти.ЦКБВъпреки че в друг форум четох като цяло доста позитивни отзиви за ЦКБ като цяло те не се затвърждават за сега - причините за това са следните:1. Телефона им за връзка за каротвия център (който би трябвало да работи 24 часа 7 дни седмично, според това което са обявили на сайта си) в Събота след 19.00 спря да приема обаждания.Личното ми мнение - нито една уважаваща себе си банка искаща да спечели клиент на своя страна не би било редно да извърши такава постъпка - да остави без поддръжка евентуални нейни бъдещи клиенти  настоящи такива.2. След разговор с тяхна служителка във клон в ж.к Младост 1, София установих че въпросното лице има пропуски по отношение на естеството на картовите продукти  които банката предлага. Стигнах до този извод след като въпросното лице ми цитира такса за услугата за ползване на електронен подпис като физическо лице таската за юридическо такова.3. След като написах електронна корепсонденция до въпросната банка касаеща естеството на, услугите които ме интересуват както и механизмите по които те фунционират в Петък вечер до настоящия час във който пиша това на днешна дата не съм получил обратна ел' кореспонденция от върпосната банка. Ако до края на деня не получа такъв род кореспонденция ще смятам това за негатив.Тепърва предстоят допълнителни повторни проучвания на въпросната банка за да мога да мога да си извадя за въпросната заключения на второ и последно разглеждане.Въпросните заключения които ще бъдат извадени на второ четъене или ще ме отдалечат, или ще ме привлекат от въпросната банка като евентуален бъдещ неин клиент..ДСКНа този етап ще ги проучвам - това ще стане днес през деня.Фибанк а.к.а ПИБ -За тях досега както споделих успях да прочета че процедурата за регистрация на интернет банкирането е ужасно тромава. Ако ПИБ имат корекция на софутера, за тези цели чрез който въпросните проблеми са премахнати то ще се замисля сериозно дали да стана техен клиент.

....Фибанк а.к.а ПИБ -За тях досега както споделих успях да прочета че процедурата за регистрация на интернет банкирането е ужасно тромава. Ако ПИБ имат корекция на софутера, за тези цели чрез който въпросните проблеми са премахнати то ще се замисля сериозно дали да стана техен клиент.

Не мисля че е тромава. Във всяка банка има технологично време за подобна процедура и то е между половин и един час.

• Автор

Не мисля че е тромава. Във всяка банка има технологично време за подобна процедура и то е между половин и един час.

Отивам до клон на банката да видя как точно стоят нещата. Дано служители да са достатъчно добре обучени за да могат да окажат пълно съдействие. Обмислям евентуално преместване от настоящата си банка или в ПИБ или ДСК и сега ще проуча как стоят нещата и в двете банки. Освен това ще те помоля да споделиш - постъпленията по сметка веднага ли се отразяват в онлайн банкирането... Не на последно място се интересувам от настоящия статус на банката в Пейпол, Амазон, И-Бей.

ЦКБ - Днес тотално ме изгубиха като техен бъдещ клиент. Служителка от телефонната поддръжка на банката която  определено не  сред най добрите ми излезна със фразата - защо не си пресметнете сам колко ще ви струва услугата за целия период на ползване на картата. Отказа на въпросната служителка да калкулира цялостния абонамент за електронен подпис по телефона, да ми предостави крайната сума на пакета като такава ме отблъсна.

Това както и лошата телефонна поддръжка на банката като цяло затвърди негативните впечатления за тази банка.

ДСК - в новия им офис в Младост обслужване на изключително високо ниво - за сметка на това платформата им за онлайн банкиране  по слабо от тази на настоящата ми банка която си има своите трески за дялане.

Утре ще проуча нещата как стоят и във Фибанк в офиса им в Младост 1.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Така продължение към горния ми пост. Моля модераторите да слеят, новия такъв с него...

Относно ПИБ

Тяхна служителка в клон в София в ж.к. Младост 1, ми заяви че бланката за заявление за издаване на Дебитна карта била документ, който не можело да бъде изнасян извън офиса на банката...

Отправих въпрос: Какъв документ може да бъде, празна печатна бланка, в която няма въведени каквито и да е данни касаещи, физическо или юридическо лице?

Отоговор не получих. Въпросната служителка замлълка все едно я ударих с чорап пълен с пясък и ситни обли камъчета през лицето....

"Разкошната" платформа за Активно Онлайн банкиране не може да предостави на потребителите си лог - кога за последно е посещаван Електронния клон, с какъв Mac адрес от какъв IP Адрес. Кратко и ясно изявих становище, че това е недостатък на системата им. След кратка консултация на тяхна служителка във офис на банката намиращ се срещу Втора Хирургия в София, въпросната служителка след разговор с поддръжката на Електронния клон на банката заяви - не било нужно да има такава опция, причината - Тоукън устройството било, генерирално уникални пароли които може да се ползват за вход в Електронния клон. Понеже всеки път те били различни това било предостатъчна защита. За някои може да е за мен е крайно незадоволително.

И двете изброени от мен банки са банки за Мазохисти. Пожелавам добро здраве на ползвателите им, за да могат да изтърпяват ежедневните им мгарии, както и тоталното невежество и неграмотност на служителите им.

Аз имам дебитни карти Visa към ЦКБ и ДСК. По-доволна  съм от ЦКБ, там има преференции, дават ти допълнителна карта за отстъпки при плащане с нея за определени търговски обекти, бензиностанции и др., от които съм се възползвала доста пъти. За обслужването също съм доволна, досега винаги съм получавала достатъчно разяснения внимание, но си ходя в един и същи клон, нямам наблюдения за няколко.За ДСК не мога да кажа същото, особено за клона им в Овча купел! Много нелюбезни, дори арогантни, а охраната, която е един пенсионер, е доста досадна.В провинцията също съм позлвала ДСК, там беше малко по-добре. Кол-центрове не съм ползвала за никоя от двете, предпочитам да ходя на място.Редовно поръчвам от ebay, ползвам си и двете карти, но те са си Visa, така че там няма проблеми изобщо. По точките- толкова от мен. :) 

• Автор

Аз имам дебитни карти Visa към ЦКБ и ДСК. По-доволна  съм от ЦКБ, там има преференции, дават ти допълнителна карта за отстъпки при плащане с нея за определени търговски обекти, бензиностанции и др., от които съм се възползвала доста пъти. За обслужването също съм доволна, досега винаги съм получавала достатъчно разяснения внимание, но си ходя в един и същи клон, нямам наблюдения за няколко.За ДСК не мога да кажа същото, особено за клона им в Овча купел! Много нелюбезни, дори арогантни, а охраната, която е един пенсионер, е доста досадна.В провинцията също съм позлвала ДСК, там беше малко по-добре. Кол-центрове не съм ползвала за никоя от двете, предпочитам да ходя на място.Редовно поръчвам от ebay, ползвам си и двете карти, но те са си Visa, така че там няма проблеми изобщо. По точките- толкова от мен. :)

Ти Арно си доволна. Но аз си падам капризен потребител с нужда да ползва активно банкиране. Освен това понеже темата тук беше проучвателна в последствие прерастна блог постинг.

Който иска да го прочете и да коментира заедно с мен натрупани впечатления било те негативни или позитивни да заповяда... ТУК

• 4 седмици по-късно...

Колега, ще споделя мнение, което може да сметнеш, че е извън посочената тема, но се надявам да ти помогне с избора... По принцип системата за онлайн банкиране на CCB е най-добрата в България. Казвам го по-скоро като търговец, отколкото като физическо лице. Имат уникални възможности за виртуални пост терминали, които другите банки нямат. Именно на това се дължи (според мен) и качеството на онлайн банкирането им за физически лица. Просто е направено кадърно, което спокойно можеш да оцениш с ++. Относно това, че по телефона са се изложили, по-принцип не мисля, че е кой знае какъв проблем. Все пак може да им се сложи един -. За процедурите и начина на работа, по принцип ЦКБ работят с infonotary. Със сертификатите им се работи много лесно, което също носи +. Като цяло всичко си е много "User Friendly", както се изрази по-горе. Относно черните списъци нямам никакъв поглед и трябва да си попиташ. Като цяло служителите на които си попаднал, сигурно са те сметнали за странен, защото повечето хора не разпитват много за тези неща. Това разбира се е проблем на обществото в България. Затова и във всички банки, много често се допускат грешки. Всичко си е поправимо, стига да знаеш какво точно искаш. Относно останалите две банки, нямам никакво негативно мнение - както капитана и algor са коментирали по-горе, много често мнението на хората за банките се гради с времето. Аз лично ползвам ЦКБ и затова им наслагах плюсчета. Никога не съм имал проблеми с техни служители и няколкократно са ми доказвали, че не искат да ме лъжат (казват ми всички детайли при разписаните от мен на договори за услуги, предварително). Това за мен значи много, защото са спечелили моето доверие. Имам си и познати банкерки там и много често им звъня директно по телефона за някакви услуги. Всичко е било точно. Но пак казвам - тези отношения са градени повече от 6 години и затова е много по различно. Единствено, което мога да ти препоръчам е да налагаш плюсове и минуси и за другите банки, според твоето лично усещане. Това си е като един мини SWOT анализ. Разделяш ги - силни <-> слаби страни, възможности и заплахи, само че от твоя гледна точка. Погледни обективните критерии и нещата, които ще те улеснят в бъдеще. Накрая си вземи решение на база на тях, а не на емоциите.

May the force be with us!

Редактирано от Петър Василев (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.