Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с port 80

Featured Replies

Здравейте. Използвам апаче уеб сървър за да тествам сайтовете които правя, но сле дпослдния реинстал на уиндоуса апаче не иска да стартира - връща ми няква грешка че порт 80 се използва от друго приложение.. Не съм качвал друг HTTP сървър или програма която да използва порт 80. Когато сканирам с порт скенер виждам че потр 80 е отворен.. как да разбера кое приложение го използва?

В command prompt пишеш netstat -o.Показва ти се информация за портовете и процесите,които ги използват (PID - process ID),последната цифра от реда е номера на процеса.Отваряш Windows Task Manager,избираш View->Select Columns и слагаш отметка на > "PID (Process Identifier)".Вече виждаш този номер на кой процес принадлежи.

Здравейте. Използвам апаче уеб сървър за да тествам сайтовете които правя, но сле дпослдния реинстал на уиндоуса апаче не иска да стартира - връща ми няква грешка че порт 80 се използва от друго приложение.. Не съм качвал друг HTTP сървър или програма която да използва порт 80. Когато сканирам с порт скенер виждам че потр 80 е отворен.. как да разбера кое приложение го използва?

Здрасти,

ако ползваш Skype - то по подразбиране използва и портовете 80 и 443. Може да ги изключиш като махнеш отметката пред реда "Ползвай порт......" в менюто за настройки в секция Свързване.

Поздрави на всички.

Също така, някои уеб сайтове са ми отваряли този порт. За това можеш да видиш и:

За Windows: Me, 98,95 - start menu>programs>accessories>Ms-Dos Prompt

netstat -n
Така ще видиш всички портове и ИП-та които се свързват към тебе и към които се свързваш. Мисля,че ако напишеш:
tracert <IP> <броя опити>

Ще ти каже даденото ИП под какъв хост се крие.

А за Windows: Xp,200,NT :

start menu>programs>accessories>Comand Prompt

командите тук са същите,като онези по-горе.

А колкото до Чичко Митко, на мен ми казва че няма такава опция, има само:

-n

-p

-a

-e

-r

-s

В command prompt пишеш netstat -o.Показва ти се информация за портовете и процесите,които ги използват (PID - process ID),последната цифра от реда е номера на процеса.Отваряш Windows Task Manager,избираш View->Select Columns и слагаш отметка на > "PID (Process Identifier)".Вече виждаш този номер на кой процес принадлежи

А колкото до Чичко Митко, на мен ми казва че няма такава опция, има само:

-n

-p

-a

-e

-r

-s

A как при мен има?

A как при мен има?

Сефте... чудо и при мен има :bye: biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

• Автор

Много ви благодаря за помощта, проблема беше в скайп сървъра тръгна безпроблемно следкато разкарах въпросната настройка на скайпа.. Още един път мерси..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.