Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зарядно за акомулаторни батерии АА и ААА

Featured Replies

Здрвейте. Отварям темата за да може да се задават въпроси и да е полезно на повече хора а не при някакъв елементарен въпрос човек да се мотае и никой да не може да ти отговори на конкретен въпрос.

Имам зарядно ВАРТА Зарядно за акумулаторни батерии Varta type 57062 - http://olx.bg/zaryadno-za-akumulatorni-baterii-varta-type-57062-i43915131

на него пише 220 -240 V  50 /60Hz  5W

АА -2х(3=160- 185 мА 0.555 VA)

АAА -2х(3=70 - 80 мА 0.24 VA)

Та въпроса ми е имам батерии варта ААА от 1000 и 800 и ААА 2100

и сега незная като ги сложа във зарядното колко време да са включени във мрежата

Няма лии отнякъде или някой да е запознат такива зариждащи се батери колко време да са включени в мрежата например 300 мА 500 мА 800, 1000, 2000 мА и т.н.

Дано някой отговори и да е полезно за такива невежи хора като мен. Пък и предлагат батерии а всеки ами закачаш го и държиш няколко часа и готово е да ама не е било така. А и нямам намерение да направя беля вкъщи :-)))

Бела не може да стане. Това зарядно зарежда с константен ток и единственото нещо което трябва да се съобрази е времето за заряд. Съответно по-големия капацитет ще се зарежда по-бавно от по-малкия. Може да се окаже, че 2000mAh ще стоят в зарядното около 8-10 часа.

Трябва да видиш колко батерии минимум може да зарежда. Например ако са две е добре да се еднакъв или много близък капацитет. Разликата между 1000 и 2000 е гпляма и по- голямата няма да се зареди напълно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Минималното време на зареждане се определя, като се раздели капацитета на батерията на зарядният ток отдаван от зарядното. Или ААА от 1000 mАh : 70 mA = 14 часа и половина. По същият начин се определя времето за зареждане на батериите от тип АА.

Предлагат се на пазара "интелигентни" зарядни с цифрова индикация и следене напрежението върху батерията, след като достигне необходимият заряд се изключва. Те спестяват тези сложни упражнения по пресмятането.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

• Автор

Вярно е че има интелигентони, но аз имам вече едно което си работи идеално, но незная колко време да ги оставям.

Пък и несъм много на ти със електротехниката и пресмятанията на такава материя ме обърква.

може ли някой да ми отговори като например

ААА - 300мА с това зарядно 3 часа да е включено

500 = 5 часа: 1000 = 8 часа

АА 1500 мА = 7часа  : 2100мА =15 часа 2500 мА = 17 часа

За да си го запиша и др. път да не се чудя

Зарядното си работи а приятеля ми е извън страната и все забравям да го питам.

Ще може ли да ми помогнеш предполагам ще е полезно и за др. момичета и момчета като мен.

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

ААА 300 mAh - 4 часа и половина.

ААА 500 mAh - 7 часа.

АА 1500 mAh - към 10 часа.

Винаги поставяй в слотовете еднакъв брой и еднакви типове батерии АА или ААА ( не АА+ААА).

• Автор

ААА 300 mAh - 4 часа и половина.

ААА 500 mAh - 7 часа.

АА 1500 mAh - към 10 часа.

Винаги поставяй в слотовете еднакъв брой и еднакви типове батерии АА или ААА ( не АА+ААА).

Значи за ААА 1000мА ще го оставя 14 часа

а тези които са ми 2100мА = 14 часа а тези от 2500=16 часа

БЛАГОДАРЯ ти включвам ги веднага.

лошото е че тези зарядни са по-стари т.е. на 2-3 г. и немогат да се намерят точни инструкции които да са ясни за лаици.

Предпочитам това и аз да го изключвам отколкото по-новите и ако се развали и не исключи става голяма беля. да зная по-новото е по-хубаво но работи ли не ти е необходимо др. пък и ми казаха, че по-бавното зареждане е по добро отколкото да е на пълна пара и за 10 мин да е готово. пък и четох нещо подобно за електрическите коли т.е. бързото зареждане винаги е до 70% от възможностите на батерията или на окомулатора

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.