Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чуждици в българският

Featured Replies

Здравейте! Имам едно предложение. Всъщност са две:

1. Скъпи модератори! Добре сте въвели правилото да се пише само на кирилица. Адмирации! :yanim:

А не може ли да създадете правило и за забрана на чуждиците. Искам да кажа, че не е много добре за езика ни да пише думи като даунлоуд, сейв, инсталвам в тези форуми. Нека потребителите да се опитват да ги заменят български думи. Така хем ще тренират българския си, хем ще се опитаме да се справим с един от най-тежките съвремени проблеми - развалянето на българският език. Помислете си! :bye:

2. Второ ми предложение е следното: Защо не направите www.kaldata.com най-добрата българска страниця. Поздравление за възможността за сваляне на готини полезни програми. Но защо сайта е само за компютри. sad.gif Един потребител бе писал за раздел "Медиина".Добре идея е според мен. Може да има новини, прогнози, И.нет игри. И още много, много... Знам, че не е лесна работа, но просто изказвам мнението си. Впрочем, се сетих за раздел проблеми. Може това да е анонимен форум където всеки изказва проблемите си и другите му дават съвети.

Поздрави не целия ви екип! :clap:

П.П. Ако ви е удобно изпратете ми отговора по електронната поща - [email protected]

cool.gif Ей, ами защо не направите и поща. Така всеки от потребителите ще с има рагистрация и ще му се пращат съобщения от тук - в затворения кръг на калдата потребители.

То правилото да се пише само на кирилица е във всички уважавани форуми. А за чак забрана на чуждиците е прекалено.

А пощата вече е глупаво решение. Само хора, които са си заслужили ранга на специален потребител и част от екипа имат право на поща @kaldata.com, не всеки.

А да не говорим за раздела проблеми. Форум си има и регистрациите са задължителни, така че едва ли смятам, че някое от тези твои предложения ще се хареса на когото и да е. (мое мнение)

Привет muzicantini. Най-напред - благодарим за предложенията. Сега по същество:

1. Скъпи модератори! Добре сте въвели правилото да се пише само на кирилица. Адмирации! :bedtime2:

А не може ли да създадете правило и за забрана на чуждиците. Искам да кажа, че не е много добре за езика ни да пише думи като даунлоуд, сейв, инсталвам в тези форуми. Нека потребителите да се опитват да ги заменят български думи. Така хем ще тренират българския си, хем ще се опитаме да се справим с един от най-тежките съвремени проблеми - развалянето на българският език. Помислете си! :bye:

kaldata.com не може да се взема за последна инстанция по въпроси на съвременното българско езикознание. Форумът предлага неформална обстановка на общуване и екипът на сайте не може и не бива да си позволява да налага избран от него функционален стил на езиковата среда. По същите причини не може да налагаме и правила за правопис. Личният стил е право на избор. Освен това не можем да да се вземаме за цензори по езикова компетентност на потребителите си. Със същия успех могат да бъдат поставени "езикови регулировчици" по уличните тротоари.

2. Второ ми предложение е следното: Защо не направите www.kaldata.com най-добрата българска страниця. Поздравление за възможността за сваляне на готини полезни програми. Но защо сайта е само за компютри. sad.gif Един потребител бе писал за раздел "Медиина".Добре идея е според мен. Може да има новини, прогнози, И.нет игри. И още много, много... Знам, че не е лесна работа, но просто изказвам мнението си. Впрочем, се сетих за раздел проблеми. Може това да е анонимен форум където всеки изказва проблемите си и другите му дават съвети.

Поздрави не целия ви екип! :P

Такива сайтове вече има предостатъчно. Уникалното на kaldata.com е, че това е сайт заспециализирани новини. Със същия успех такава препоръка може да се отправи към сайта Православие.БГ. Тематичният сайт затова е тематичен.

Благодаря отново за предложенията.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.