Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на принтер до 150-160 лв

Featured Replies

Здравеите ще си взимам нов принтер и искам да попитам вас.

Какво мислите за този модел,дали принтира качествено и държа на функцията да може да принтира в мрежа

Ако не е хубав моля ми препоръчаите по хубав за 150-160 лв (не ме интересува от къде ще е)

Много ви благодаря за отделеното време :)

Препоръчват ти лазерен принтер - по-евтино ще ти излезе. 

Тези мастилено-струйни принтери са сравнително евтини,но стигне ли се до зареждане/закупуване на тонери ... по-добре да купиш нов принтер(цената е горе-долу такава).

Избора на човека е добър, но DeathSkull е прав. А иначе мога да препоръчам един лазерен принтер: Този или Този, който ти си избрал. Двата принтера могат да се свържат към мрежата и са качествени, но аз лично бих избрал лазерния.

Редактирано от proudlytm (преглед на промените)

Само да уточним какво значи "хубав" ?

Хубав - красив ?

Хубав - евтини консумативи и поддръжка ?

Ако е второто и аз съм на мнение лазерен.

Цветно трябва ли ? Бая по-скъпо излиза...

Само да уточним какво значи "хубав" ?

Хубав - красив ?

Хубав - евтини консумативи и поддръжка ?

Ако е второто и аз съм на мнение лазерен.

Цветно трябва ли ? Бая по-скъпо излиза...

Не ме интерасува външния вид и да второ е значи ще избирам лазерен принтер!

Благодаря ви за отделеното време, вие обяснявате много по добре от продавачите в магазините :D

Благодаря ви за отделеното време, вие обяснявате много по добре от продавачите в магазините Публикувано изображение

Пак заповядай!

Благодаря ви за отделеното време, вие обяснявате много по добре от продавачите в магазините Публикувано изображение

Това, което си посочил е "3 в 1", а не принтер ;-) При избора на принтер или МФУ най-важен е консуматива. Тези приказки, че мастилено-струйните били калпави, а лазерните супер - ГИ ЗАБРАВИ. Ако ти трябва цветен печат, мастилените все още нямат алтернатива (за SOHO де). Трябва да избереш принтер, чиито мастилени глави (мастилници) могат да се презареждат без проблем. Такива са, например, принтерите на Canon. "Без проблем" означава, че мастилницата няма чип, или че неговия брояч се "нулира" лесно, чрез последователно натискане на бутоните на принтера в определен ред. Мастилен принтер можеш да си купиш, ако печаташ сравнително редовно (ако е рядко - лазерен). Аз в момента ползвам два Canon-a, един МФУ MP 140, и един принтер PIXMA 1900. Работят с еднакви глави (което означава съвместимост на черна и цветна глава). 100 ml черно мастило е около 11-12 лева. Черната глава има две разновидности, но да приемем че побира средно около 7-8 ml мастило. Сметнете си колко може да се напечата. Сам си пълня главите със една 10 куб. спринцовка (което не е по сложно от сипването на бира в чаша ;-) Или с други думи една пълна черна глава ми излиза под 2 лева. ЕВТИНИЙКА ;-) Иначе нова глава е около 40-50 лева. А принтерите не бяха повече от 90 лева. Подобно е и с цветната глава. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ПРЕДИ ПОКУПКАТА НА ПРИНТЕР, ДА СЕ ПРОВЕРИ ДАЛИ КОНСУМАТИВА ПОДЛЕЖИ НА ПЪЛНЕНЕ. И лазерните монохромни подлежат на пълнене на тонера, ама е "малко" по хамалогия. ... а бе традициите не са това, което бяха. И не се поддавай на внушенията на продавачите за евтиния принтер и скъпия консуматив. Скъп, скъп, колко да е скъп ;-)

Totovar,за зареждането съм съгласен,че излиза по-евтино. Но има една особеност при принтерите с мастило - ако не се използва, мастилото в главата засъхва и после ходи го оправяй... 

За офис - да става,но за дома - не! 

Имам 2 Canon-а - ip4200 и MP220 - и на двата трябва да им топя главите в топла вода преди да принтирам,защото го правя сравнително рядко.

Зависи от нуждите на потребителя. 

пп. Скъпи са си консумативите ;) виж на ip4200 тонерите какви са, виж и цените им. Има три 8-ци,които са сравнително евтини,но черните цветове... 

Горе-долу около 120-150 лв. съм давал за да заредя този принтер с оригинални тонери,което е цената на един нов принтер!

Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

... темата за принтерите е необятна като темата за Световното по футбол ;-) Все пак държа да направя едно уточнение - когато става дума за мастилени принтери - говорим за мастилница, мастилен патрон или пълнител, а когато говорим за лазерни - тонер касета. Мастилено-струйните принтери НЕ засъхват толкова лесно, стига, разбира се, да се ползват подходящи мастила. Другото е градска легенда. Спокойно може човек да не печата месец-два, и принтера да си работи. При избора на принтер е нужно да се съобрази и колко разпространен е консуматива му. Един вид колко други принтери ползват същия. Това е важно, защото след като серията принтер остарее, и производителя го спре, да може при нужда да се купува консуматив (и части ;-). Отделните мастилници за цветовете, за мен, е по-скоро търговски трик. И при една цветна глава, цветовете в нея (синьо, жълто, червено) са отделени (един вид три мастилници, но в един корпус). Когато свърши определен цвят, си пълниш само него. Не е необходимо да купуваш нова глава (пак легенда). Проблемът на мастилените принтери е чисто търговски - те са по-евтини от лазерните, и при нормална експлоатация и подходяща грижа, изкарват повече от 6-7 години. Много по-вероятно е в този период човек да си смени компютъра, телефона, колата, жената... отколкото принтера ;-) ... и това на цена по-малко от 100 кинта...  

Totovar, има нещо вярно в това което казваш, но повечето неща които ги говориш не са така. Заблуждаваш аудиенцията ...

Първо са ти грешни данните за капацитетите и цените на мастилниците.

Второ в яко заблуждение си че мастилницата я бодваш със спринцовката, пълниш и всичко спи. Няма такъв филм.

Но нека започнем 1 по 1.

1. Canon MP 140 ползва глави CL 41 и PG 40. Дюзите са на главата. Не лош консуматив, зарежда се, машината си има софтуерен ресет. ОБАЧЕ главите са доста капризни. Нямам в практиката си глава CL 41 която да е издържала повече от 2-3 зареждания. В най-добрия случай. И горят. (Въпрос: Колко пъти си си зареждал главите ? Колко често са ти горели ?)

2. Капацитета на главите PG 40 и CL 41 е както следва:

PG 40 - събира около 18 мл. Нова глава я дават 16 мл.

CL 41 - около 15 мл - тоест около 5 мл на цвят. Нова глава я дават 12 мл.

3. Новите оригинални глави са с цени:

PG 40 - около 35 лв с ДДС

CL 41 - около 43 лв с ДДС

4. Това че принтера не засъхва ако не се ползва по 1-2 месеца не е вярно. В 90% от случаите засъхва. Каквото и велико мастило да се ползва. То с оригинални често засъхва за този период... (Въпрос: Какво мастило ползваш ?)

5. Не ми стана ясно какъв ти е опита с лазерните, монохромни и цветни ?

6. Отчиташ ли за колко копия са главите за мастилоструйните и за колко са касетите при лазерните ? Ако посмяташ малко, но точно, ще видиш че мастилоструйните не са това което ти си мислиш.

7. Отчиташ ли колко по-надеждна е механиката и принципа на печат при лазерните ?

И т.н.

Да, за някои неща си прав, като например че внимателно трябва да се подбере машината и да се види с какъв консуматив е, дали се зарежда (това важи и при лазерните и при струйните)...също че като резолюция мастилоструйните са по-добре...

Но лазерните имат редица предимства които не отчиташ.

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

.... хм... все си мисля, че аудиторията е различно нещо от аудиенцията, ама, знам ли - свят широк, хора всякакви ;-) В практиката си използвам принтери, а не принтерите да са ми практика. Честно казано тоя Канон МР 140 ми създаде много повече ядове, при едно почистване, когато с парцалята съм изхвърлил и датчика за хартията, та се наложи да префасонирам един от стар Canon Pixma 1500, отколкото с главите. Имам 4-5 черни, зареждам ги когато сложа последната пълна, и не ми са изгаряли досега. Един път ми се наложи да му "пера" памперса, и на около половин година му правя профилактика. Това е. Сега - целта ми не е да споря дали лазерните, мастилено-струйните, матричните или 3 D принтерите са по-добри. Просто при покупката на принтер, човек трябва да съобразява и поддръжката му. Съзнавам, че аз мога да се оправя сам, а други не. Затова и не предлагам модел на принтер. Всеки трябва да си прецени. Никога, ама никога не съм се въздържал от печат (пък и няма как) с мотива, въх ами като ми свърши мастилото. Печатам основно документи. Не изчислявам колко % е покритието на печата или колко струва нова глава. Не отчитам, колко надеждна е механиката, щото това е пластмаса, за която съм дал около 90 кинта. Пълня спринцовка с 9 ml мастило, ръчкам, отдолу "обезвъздушавам" 1 ml, слагам на принтера и печатам.

...Още нещо не правя - не ходя по техномаркетите и технополисите разни момчета да ми говорят глупости, че мастилените принтери били евтини, но после консуматива бил колкото нов принтер. Това което знам, обаче, е че, следващия ми принтер ще е пак Canon... знам ли, може до тогава да са пуснали 3d на приемлива цена ;-) 

... sofronii... ей зат'ва не си давам принтерите да ми ги пълнят в "сервиз" - щото ще изгорят веднага ;-) 

Редактирано от totovar (преглед на промените)

Аудиторияот Уикипедия, свободната енциклопедияАудитория (на латински: auditorium) в България се използва основно със следните значения:- голяма зала за четене/слушане на лекции, най-често в университет, също аудиторна зала, лекционна зала-   слушателите на лекция, конференция, изказване и прочее- слушателите, а понякога и зрителите на предаване, излъчване и т.н., слушателска аудитория....

Българският "Майстор Тричко" е навсякъде. Говоря Ви съвсем професионално и аргументирано, без да се карам с Вас. В практиката си използвам много принтери, но по важното е че принтерите са ми практика. И като ти минават на месец по 300 през ръцете научаваш много повече отколкото пише в сервизната документация.

Радвам се че се справяте сам, но нещата пак ви повтарям са малко по-различни. И се научете как се пуска пост с цитат, че както сте го направили излиза, че аз съм го написал.

А дървената философия "... sofronii... ей зат'ва не си давам принтерите да ми ги пълнят в "сервиз" - щото ще изгорят веднага ;-)" изобщо няма да я коментирам.

Хубаво е да имате вяра в хората. (Не в държавата, да не се объркате...)

Не всеки е измекяр и не всеки гледа да те прецака. Дори и в нашата държавица има много свестни и кадърни хора, които си разбират от работата и я вършат съвестно. Не са много, но не слагайте всички под един знаменател.

Аудиторияот Уикипедия, свободната енциклопедияАудитория (на латински: auditorium) в България се използва основно със следните значения:- голяма зала за четене/слушане на лекции, най-често в университет, също аудиторна зала, лекционна зала-   слушателите на лекция, конференция, изказване и прочее- слушателите, а понякога и зрителите на предаване, излъчване и т.н., слушателска аудитория....

Българският "Майстор Тричко" е навсякъде. Говоря Ви съвсем професионално и аргументирано, без да се карам с Вас. В практиката си използвам много принтери, но по важното е че принтерите са ми практика. И като ти минават на месец по 300 през ръцете научаваш много повече отколкото пише в сервизната документация.

Радвам се че се справяте сам, но нещата пак ви повтарям са малко по-различни. И се научете как се пуска пост с цитат, че както сте го направили излиза, че аз съм го написал.

А дървената философия "... sofronii... ей зат'ва не си давам принтерите да ми ги пълнят в "сервиз" - щото ще изгорят веднага ;-)" изобщо няма да я коментирам.

Хубаво е да имате вяра в хората. (Не в държавата, да не се объркате...)

Не всеки е измекяр и не всеки гледа да те прецака. Дори и в нашата държавица има много свестни и кадърни хора, които си разбират от работата и я вършат съвестно. Не са много, но не слагайте всички под един знаменател.

... човекът пита за принтер, а ние си ги мерим. СЪВЕТ - винаги, ама винаги третирай хората като равни с теб. Не се отнасяй менторски с някой, с прясна, топла, топла регистрация някъде. Имах преди регистрация в калдатата, ама забравих- к'во да правя, остарявам ;-) Тъпо е някак си, селско е, а е и невъзпитано, да се правиш на вълк, а всички останали да са стадото. За значението на думите се гледа в тълковните речници. Уикипедия е твърде... свободна. Един вид всеки с високо мнение за себе си (като теб) може да пише какво значи аудиенция (при папата може би). Както си служиш с неподходящи думи, така явно ремонтираш и принтери. Техниката ми е хоби, част от образованието ми, а за известен период от време ми беше и работа - така че, айде моля ти  се, кибиците настрана... та, както казва българския предприемач, благодетел и автомобилостроител - Гриша Ганчев - ние, на село, не ядем доматите с колците, ра'иш ;-)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.