Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вземане на IP адрес на потребител при регистрация

Featured Replies

Здравейте искам когато някой се регистрира в Базата Данни да се записва неговото IP дал съм файла за регистрация и сяла за users направил съм структура IP но нещо не ми се получи опитах и  с кодове в register.php но отново не ми се получи и затова търся помощ тук!

Ползвам системата на hitove24 

А това е сайта ми леко съм моднал системата http://clipove.mzzhost.com

Тук са двата файла http://dox.abv.bg/files/listtree

Редактирано от onestarr82 (преглед на промените)

Какво не ти се получава ? Получаването на адреса ли, записа в базата данни ли ?

Какво означава "сяла за users" ?

И преди някой пак да ми припомня по какво се различават форумите, да провери как в онези форуми се задават въпроси.

• Автор

Какво не ти се получава ? Получаването на адреса ли, записа в базата данни ли ?

Какво означава "сяла за users" ?

И преди някой пак да ми припомня по какво се различават форумите, да провери как в онези форуми се задават въпроси.

Не ми се записва в базата данни! 

Ами сяла за users сял за базата данни където се записват потребителите като се регистрират 

Съжалявам ако съм задал въпроса си грешно..

Само предполагам, че "сял" наричаш SQL заявките и изобщо SQL-кода.

Запис се прави с команда INSERT:

INSERT INTO IPTable (IPAddress, FromDate) VALUES('192.168.1.1','2014-07-22 14:33');

Имената на таблицата и полетата ги замести с твоите.

• Автор

Само предполагам, че "сял" наричаш SQL заявките и изобщо SQL-кода.

Запис се прави с команда INSERT:

INSERT INTO IPTable (IPAddress, FromDate) VALUES('192.168.1.1','2014-07-22 14:33');

Имената на таблицата и полетата ги замести с твоите.

А в файла register.php не трябва ли да се добави някакъв код че когато натисне бутона регистрация ип-то да се записва в базата данни

Бяха ми дали този код но нещо не ми помогна!

if(isset($_POST['button'])) {

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

mysql_query("INSER INTO users SET ip='$ip'")or die(mysql_error())

;}

Редактирано от onestarr82 (преглед на промените)

А в файла register.php не трябва ли да се добави някакъв код че когато натисне бутона регистрация ип-то да се записва в базата данни

Бяха ми дали този код но нещо не ми помогна!

if(isset($_POST['button'])) {

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

mysql_query("INSER INTO users SET ip='$ip'")or die(mysql_error())

;}

Сигурно трябва. Към данните, които се записват в таблицата, добави и IP адреса, като добавиш и съответно поле в таблицата.

Това, което са ти дали няма ка да работи. Това я някаква смесица между INSERT и UPDATE.

Синтаксиса на UPDATE ще е  нещо подобно :

UPDATE Users SET IP=SET ip='$ip' WHERE UserID = xxxxx

• Автор

Сигурно трябва. Към данните, които се записват в таблицата, добави и IP адреса, като добавиш и съответно поле в таблицата.

Това, което са ти дали няма ка да работи. Това я някаква смесица между INSERT и UPDATE.

Синтаксиса на UPDATE ще е  нещо подобно :

UPDATE Users SET IP=SET ip='$ip' WHERE UserID = xxxxx

Ако може били го направил че нещо не можах да го направя 

Дефинираш в таблицата едно допълнително поле за IP адреса от тип VARCHAR(60)

Преди да запишеш данните от регистрацията на потребителя получаваш IP адреса му:

<?phpfunction validip($ip) {   if (!empty($ip) && ip2long($ip)!=-1) {       $reserved_ips = array (       array('0.0.0.0','2.255.255.255'),       array('10.0.0.0','10.255.255.255'),       array('127.0.0.0','127.255.255.255'),       array('169.254.0.0','169.254.255.255'),       array('172.16.0.0','172.31.255.255'),       array('192.0.2.0','192.0.2.255'),       array('192.168.0.0','192.168.255.255'),       array('255.255.255.0','255.255.255.255')       );       foreach ($reserved_ips as $r) {           $min = ip2long($r[0]);           $max = ip2long($r[1]);           if ((ip2long($ip) >= $min) && (ip2long($ip) <= $max)) return false;       }       return true;   } else {       return false;   }}function getip() {   if (validip($_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"])) {       return $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"];   }   foreach (explode(",",$_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"]) as $ip) {       if (validip(trim($ip))) {           return $ip;       }   }   if (validip($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED"])) {       return $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED"];   } elseif (validip($_SERVER["HTTP_FORWARDED_FOR"])) {       return $_SERVER["HTTP_FORWARDED_FOR"];   } elseif (validip($_SERVER["HTTP_FORWARDED"])) {       return $_SERVER["HTTP_FORWARDED"];   } elseif (validip($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED"])) {       return $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED"];   } else {       return $_SERVER["REMOTE_ADDR"];   }}?>

Там, където записваш данните в базата изпълняваш:

$ip = getip();$sql = "INSERT INTO users(name, address, ip) VALUES('$name','$address','$ip')";$dbQuery = mysql_query($sql,$dbLink);

Както вече казах, тук имената и броя на полетата зависят от тези, които използваш в твоята база.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.