Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Здравейте искам когато някой се регистрира в Базата Данни да се записва неговото IP дал съм файла за регистрация и сяла за users направил съм структура IP но нещо не ми се получи опитах и  с кодове в register.php но отново не ми се получи и затова търся помощ тук!

Ползвам системата на hitove24 

А това е сайта ми леко съм моднал системата http://clipove.mzzhost.com

Тук са двата файла http://dox.abv.bg/files/listtree

Редактирано от onestarr82 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво не ти се получава ? Получаването на адреса ли, записа в базата данни ли ?

Какво означава "сяла за users" ?

И преди някой пак да ми припомня по какво се различават форумите, да провери как в онези форуми се задават въпроси.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво не ти се получава ? Получаването на адреса ли, записа в базата данни ли ?

Какво означава "сяла за users" ?

И преди някой пак да ми припомня по какво се различават форумите, да провери как в онези форуми се задават въпроси.

Не ми се записва в базата данни! 

Ами сяла за users сял за базата данни където се записват потребителите като се регистрират 

Съжалявам ако съм задал въпроса си грешно..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само предполагам, че "сял" наричаш SQL заявките и изобщо SQL-кода.

Запис се прави с команда INSERT:

INSERT INTO IPTable (IPAddress, FromDate) VALUES('192.168.1.1','2014-07-22 14:33');

Имената на таблицата и полетата ги замести с твоите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Само предполагам, че "сял" наричаш SQL заявките и изобщо SQL-кода.

Запис се прави с команда INSERT:

INSERT INTO IPTable (IPAddress, FromDate) VALUES('192.168.1.1','2014-07-22 14:33');

Имената на таблицата и полетата ги замести с твоите.

А в файла register.php не трябва ли да се добави някакъв код че когато натисне бутона регистрация ип-то да се записва в базата данни

 

Бяха ми дали този код но нещо не ми помогна!

if(isset($_POST['button'])) {

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

mysql_query("INSER INTO users SET ip='$ip'")or die(mysql_error())

;}

Редактирано от onestarr82 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А в файла register.php не трябва ли да се добави някакъв код че когато натисне бутона регистрация ип-то да се записва в базата данни

 

Бяха ми дали този код но нещо не ми помогна!

if(isset($_POST['button'])) {

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

mysql_query("INSER INTO users SET ip='$ip'")or die(mysql_error())

;}

 

Сигурно трябва. Към данните, които се записват в таблицата, добави и IP адреса, като добавиш и съответно поле в таблицата.

Това, което са ти дали няма ка да работи. Това я някаква смесица между INSERT и UPDATE.

Синтаксиса на UPDATE ще е  нещо подобно :

UPDATE Users SET IP=SET ip='$ip' WHERE UserID = xxxxx

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сигурно трябва. Към данните, които се записват в таблицата, добави и IP адреса, като добавиш и съответно поле в таблицата.

Това, което са ти дали няма ка да работи. Това я някаква смесица между INSERT и UPDATE.

Синтаксиса на UPDATE ще е  нещо подобно :

UPDATE Users SET IP=SET ip='$ip' WHERE UserID = xxxxx

Ако може били го направил че нещо не можах да го направя 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако може били го направил че нещо не можах да го направя 

 

И как да стане това ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И как да стане това ?

Да напишеш кода и да ми го дадеш ако може 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дефинираш в таблицата едно допълнително поле за IP адреса от тип VARCHAR(60)

Преди да запишеш данните от регистрацията на потребителя получаваш IP адреса му:

<?phpfunction validip($ip) {   if (!empty($ip) && ip2long($ip)!=-1) {       $reserved_ips = array (       array('0.0.0.0','2.255.255.255'),       array('10.0.0.0','10.255.255.255'),       array('127.0.0.0','127.255.255.255'),       array('169.254.0.0','169.254.255.255'),       array('172.16.0.0','172.31.255.255'),       array('192.0.2.0','192.0.2.255'),       array('192.168.0.0','192.168.255.255'),       array('255.255.255.0','255.255.255.255')       );       foreach ($reserved_ips as $r) {           $min = ip2long($r[0]);           $max = ip2long($r[1]);           if ((ip2long($ip) >= $min) && (ip2long($ip) <= $max)) return false;       }       return true;   } else {       return false;   }}function getip() {   if (validip($_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"])) {       return $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"];   }   foreach (explode(",",$_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"]) as $ip) {       if (validip(trim($ip))) {           return $ip;       }   }   if (validip($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED"])) {       return $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED"];   } elseif (validip($_SERVER["HTTP_FORWARDED_FOR"])) {       return $_SERVER["HTTP_FORWARDED_FOR"];   } elseif (validip($_SERVER["HTTP_FORWARDED"])) {       return $_SERVER["HTTP_FORWARDED"];   } elseif (validip($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED"])) {       return $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED"];   } else {       return $_SERVER["REMOTE_ADDR"];   }}?>

Там, където записваш данните в базата изпълняваш:

$ip = getip();$sql = "INSERT INTO users(name, address, ip) VALUES('$name','$address','$ip')";$dbQuery = mysql_query($sql,$dbLink);

Както вече казах, тук имената и броя на полетата зависят от тези, които използваш в твоята база.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.