Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хард диска на лаптоп

Препоръчан отговор

Здравейте преди време лаптопа ми Acer Aspire 5740 модел MS2286 му изгоря видео картата и така и не се реших дали да купувам ново дъно или да залепям видео картата и лаптопа си остана така,купих си един втора употреба-Hp compaq nc 6400.Скоро ми хрумна идеята да се пробвам да сложа хард диска от ацера на hp-то за да си изкарам каквато информация имам на този хард диска,сложих хард диска и операционната система се зарежда до един етап,след това излиза син екран и лаптопа се рестартира.Проблема ми е че като върнах хард дисковете,както са си били Hp то не тръгва излиза син екран и постоянно се рестартира,пусках разни фиксове,който операционната система ми препоръчва,но те така и не ми оправиха проблема.Ако може да ми обясните как да оправя този проблем и как да си прехвърля данните,ще съм много благодарен :)))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, влез в БИОС-а и виж дали харда ти е сложен на AHCI или е на compatible - най-вероятно от това е проблема с хард диска.

Ето тук има една полезна статиика да прочетеш.

http://www.pc-varna.com/%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0/%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0/

Успех

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А на сините екрани какви грешки излизат?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сините екрани са в следствие на разлика в чипсетите на лаптопите и затова не успява да зареди Windows-а. За да си преточиш информацията, най-добре е да закачиш важния за теб диск на друг компютър като втори и да си преточиш информацията, или както са казали по-горе с жив диск.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Синия екран много бързо изчезва и въобще не мога да разбера за какво става на въпрос.Аз сега си преинсталирах операционната система и си тръгва сега хард диска като хората,но пък без да искам си форматирах и двата дяла на диска и стана още по-зле :D и сега търся програми за възстановяване :D.Видях че Хиренс има програми за възстановяване на файлове и ще пробвам да възстановя каквото мога,а що се отнася за другия хард диск мога ли да го свържа към PC?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако си форматирал с Quick format, пусни от Hirens mini Windows XP и от него пусни Test Diskhttp://www.hiren.info/articles/recovery/hard-drive-data-recovery-using-freeware-testdiskhttp://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_StepЖелателно е и да не си писал по тая част на твърдия диск. Ако не си, ще възстанови ~100% форматираните несиситемни дялове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами пробвах с Recuva и някои от нещата ми ги възстанови,надявам се по начина посочен по горе да стане всичко както си беше :))

Благодаря 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо обаче не мога да се оправя с тази програмка :D.Гледах във тубата разни насочвания,но при мен е много по различно пък версията на програмата е една и съща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...