Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преминаване от Android на iPhone

Featured Replies

Здравейте.

Тези дни се замислих, за какво всъщност използвам смартфона си и стигнах до заключението, че вместо да гледам към LG G3, има по-голям смисъл да премина на iPhone. Просто не ползвам 7/8 от функциите на Android и реших, че няма смисъл. Плюс това, имам Android таблет, което до голяма степен обяснява нещата (ползвам повечето функции от него). Обаче не съм запознат особено много с iOS и имам доста въпроси, които ме вълнуват, преди да си взема iPhone. Започвам:

Мога ли да си качвам MP3/FLAC музичка от PC-то, не да я купувам от iTunes?

Има ли приложение Spotify за iOS?

В какъв формат снима видеото iPhone?

Мога ли да споделям съдържание от iPhone към Smart TV през DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Di или Miracast?

Има ли вариант за някакъв Weather Widget или подобно приложение с нотификации?

Има ли синхронизация на контактите с Facebook?

Има ли смисъл от jailbreak и нарушава ли се гаранцията?

И тъй като работя в Техномаркет - US или UK iPhone е по-добре да си взема?

Редактирано от extreminator (преглед на промените)

Мога ли да си качвам MP3/FLAC музичка от PC-то, не да я купувам от iTunes? - Разбира се че можеш.

В какъв формат снима видеото iPhone? MOV

Мога ли да споделям съдържание от iPhone към Smart TV през DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Di или Miracast?  Не. Само през Apple TV може да споделяш.

https://www.apple.com/bg/appletv/

Има ли вариант за някакъв Weather Widget или подобно приложение с нотификации? ни идея

Има ли синхронизация на контактите с Facebook? ни идея, не го ползвам за това.

Има ли смисъл от jailbreak и нарушава ли се гаранцията? Няма смисъл. Иначе гаранцията се нарушава ако остане без възможност за рестор през iTunes тогава ще разберат че е имал джел и гаранцията отпада. Тия устройства не се развалят или поне при мен не са се разваляли а имам доста минали през мен.

И тъй като работя в Техномаркет - US или UK iPhone е по-добре да си взема?  избора е твой.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Здравейте.

Тези дни се замислих, за какво всъщност използвам смартфона си и стигнах до заключението, че вместо да гледам към LG G3, има по-голям смисъл да премина на iPhone. Просто не ползвам 7/8 от функциите на Android и реших, че няма смисъл. Плюс това, имам Android таблет, което до голяма степен обяснява нещата (ползвам повечето функции от него). Обаче не съм запознат особено много с iOS и имам доста въпроси, които ме вълнуват, преди да си взема iPhone. Започвам:

Мога ли да си качвам MP3/FLAC музичка от PC-то, не да я купувам от iTunes? - да, но малко по-трудно, от колкото си свикнал

Има ли приложение Spotify за iOS? - да

В какъв формат снима видеото iPhone? - mov, гледа се с QuickTime

Мога ли да споделям съдържание от iPhone към Smart TV през DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Di или Miracast? - не, освен ако не си закупиш съответното устройство

Има ли вариант за някакъв Weather Widget или подобно приложение с нотификации? - не, нямаш widget. Ще имаш ралични приложения за време, но не и такова, което да седи директно на дисплея и да показва времето.

Има ли синхронизация на контактите с Facebook? - да, чрез апки от типа SyncMe.

Има ли смисъл от jailbreak и нарушава ли се гаранцията? - нарушава се гаранцията , а поне за мен няма смисъл от джейл.

И тъй като работя в Техномаркет - US или UK iPhone е по-добре да си взема? - изборът е твой - не съм виждал разлика между двете.

при положение обаче , че имаш таблет с андроид не виждам смисъл да мигрираш към iPhone , тъй като синхронизацията между двете ОС не трудна, да не говорим,ч е част от нещата, с които си свикнал са невъзможни.

Има ли вариант за някакъв Weather Widget или подобно приложение с нотификации? - имаш огромен избор от приложения за времето, с каквито искаш нотификации и какво ли не...въпрос на избор е

Има ли синхронизация на контактите с Facebook? - да, има

И тъй като работя в Техномаркет - US или UK iPhone е по-добре да си взема? - аз лично предпочитам американчетата, защото много по-малко ядове ми дават и до сега американски апарат не е ходил за подмяна по какъвто и да е повод, докато тези от Англия не могат да се похвалят със същото...но колегата ти каза, че е въпрос на избор

Отговорих ти на това, което колегата не беше.

Ако ще мигрираш, обаче, изчакай месец, защото излиза новия модел на Айфон и сега ще се набуташ една шапка пари за предпоследния модел.

Първата година ще те заболи малко кредитната карта, защото качествените приложения са платени.

Като наваксаш с полезните и предпочитани от теб покупки, нататък доста години ще си ги ползваш с кеф и без да се налага често да вадиш пари.

Но има 5-10 приложения, които са доста скъпи (над 20-25 евро), но все пак зависи за какво ще използваш най-вече Айфона.

• Автор

Да уточним тази част - ще го ползвам за разговори (ясно), браузване, социални мрежи, музика, снимки и видео заснемане. Идеята ми е, че в момента имам телефон с един тон функции, които въобще не ползвам, но те пък ми ползват батерията. Другото, което ме дърпа далеч от андроида е, че всичко е супер . . техническо и излишно усложнено. Преди бях със Symbian и ми беше комфортно - всичко беше на един тъч разстояние, не ми се е налагало да търся 20 минути нещо толкова тривиално като настройки за нещо си. Ще изчакам следващия iPhone, защото се надявам на по-голям екран от 4 инча. Сега имам 4 инчов андроид и е некомфортно малък за писане. Намира ли се въобще в България AppleTV и колко струва?

Намира ли се въобще в България AppleTV и колко струва?

около 200 лева е.

Намира се естествено стига да решиш да си купуваш.

Ама не си мисли че е само за да споделяш съдържание от iPhone. Там що канали са особено ако имаш джел.

Моето е apple tv2 с джел.

Всички продукти на Епъл ги има, вкл. и Тв.

Около 200 лева беше поне по спомен.

Едит: Сори за дублажа, ама с колегата заедно сме писали.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Не съм сигурен, но съм чел из нета,че appletv не работи без Mac или друг апълски компютър.

Не съм сигурен, но съм чел из нета,че appletv не работи без Mac или друг апълски компютър.

Кое не му работи !!!?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.