Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение за контролен електромер

andreygg

Препоръчан отговор

Привет колеги!

Спешно ми трябва еднофазен двутарифен електромер с вграден часовник, който да използвам, като контролен в помещение, което ще отдам под наем. Нещо от този тип:

http://www.9999tehnika.com/index.php?m=320&lang=1&tehnika=60922&texnika=60912&col=1

http://borsaoborudvane.com/product_details.php?id_product=1308084&lang=1&product_name=%20%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80

http://borsaoborudvane.com/product_details.php?id_product=1308083&lang=1&product_name=%20%D0%95%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BD%20%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD%20%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80

Ходих до енергото, но оттам не предлагат услуга "контролен електромер". Предложете нещо, което сте ползвали и наистина си заслужава. Цена до 100 лева. За предпочитане е да може да се вгражда в ел. таблото на мястото на 2-3 или 4 предпазителя /DIN шина/. Ако този тип не си заслужава може и да е отделен електромер. За предпочитане е да не може да се нулира от наемателите. Ако имате допълнителни въпроси с удоволствие ще отговоря.

Поздрави на всички!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този изглежда подходящ http://borsaoborudvane.com/product_details.php?id_product=1308084&lang=1&product_name=%20%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80

Не съм сигурен колко е голям, но ми прилича на големина колкото 4 предпазителя.

А за нулиране май няма, но нищо не пречи да има една тетрадка за електромера и да се смята с калкулатор всеки месец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има ли някакво значение импулсите, които отговарят на 1 kWh. На този от 2 линк пише 1600 импулса за 1 kWh, а на този от третия линк 3200 импулса.

Хайде, колеги. Никой ли не е запознат или използвал подобни джаджи, малко да ме светне. Кое си заслужава и кое не. Също така какво да гледам /специфични неща/. Не е задължително да са точно тези, дето съм посочил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Контролният електромер не носи силата на сертифициран измервателен уред и не е официално средство за доказване на изразходена електроенергия. Повечето вторични / контролни електромери се продават в големите магазини за битова техника, както и в магазини за електронни компоненти и ел. материали, но те не претендират за абсолютна точнос и за това са и по евтини. Повечето такива електромери дори визуално се отличават от тези монтирани от ЕРП-тата. Всеки подменен електромер от ЕРП - тата и е изоставен на произвола на съдбата също би могъл да се използва като кантролен. 

Та няма какво толкова да се задълбочаваш, а и дори да купиш най модерния, то % разлика между основният и контролният лично за тебще да е нищожна!

Невъзможноста за манипулация обаче ще трябва сам да си подсигуриш с начина на монтаж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Контролният електромер не носи силата на сертифициран измервателен уред и не е официално средство за доказване на изразходена електроенергия. Повечето вторични / контролни електромери се продават в големите магазини за битова техника, както и в магазини за електронни компоненти и ел. материали, но те не претендират за абсолютна точнос и за това са и по евтини. Повечето такива електромери дори визуално се отличават от тези монтирани от ЕРП-тата. Всеки подменен електромер от ЕРП - тата и е изоставен на произвола на съдбата също би могъл да се използва като кантролен. 

Та няма какво толкова да се задълбочаваш, а и дори да купиш най модерния, то % разлика между основният и контролният лично за тебще да е нищожна!

Невъзможноста за манипулация обаче ще трябва сам да си подсигуриш с начина на монтаж.

Искаш да кажеш, че какъвто и да взема е все тая. Единственото, което ме притеснява е, като протече 15-20 ампера ток да не вземат да изпушат тия джаджи и да се запали инсталацията. От старите елктромери не ми се слага. Много са големи и отделно трябва часовник, които също е голям.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Часовник няма нужда да слагаш, просто прекарай кабел от твоя часовник до техния електрмер,

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Часовник няма нужда да слагаш, просто прекарай кабел от твоя часовник до техния електрмер,

Няма как да стане, защото часовника и електромера са изнесени на улицата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Единственото, което ме притеснява е, като протече 15-20 ампера ток да не вземат да изпушат тия джаджи и да се запали инсталацията. 

Не зная с каква дейност ще се занимават наемателите, но гладам че максималният ток на моделите електромери на, които си се спрял е 60А което пък е съвсем достатъчно. Много важно е как ще окабелиш до и след контролният електромер. "Презапасяването" не вреди!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Минимум 4 квадрата за контактите. Окабеляването не ме бърка. Знам какво да правя. Просто не съм ползвал такива /електронни/ електромери.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...