Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Fun: Писмо на влюбения програмист

Featured Replies

Скъпа!

Инсталирал съм се в теб до уши. Ти форматира целия ми мозък. В моята оперативна памет досега не е имало подобно нещо. При вида ти, веднага ми се увеличава честотата и обема на диска. Хайде да създадем с теб директория.

Но първо предлагам - романтична вечеря при загасени монитори. Можеш сама да избереш меню-то. Лично аз предпочитам CD-rom, но обещавам да не се рестартирам. После ще отидем в моят сайт, или пък в твоя. Ще отворим един за друг своите файлове. Аз ще влиза и излизам, без никакви зависвания. Ще видиш, колко много ще ти хареса моят драйвер. И не се притеснявай за своята сигурност, аз имам антивирусна защита. Главното е да не забравяш навреме да се запазваш.

Помисли си, моля те. Когато си съгласна, кликни два пъти. Само едно искам да те помоля - използвай по-рядко своята саунд карта.

Ако изпълниш това ми желание, тогава между нас ще има пълен и взаимен ъпгрейд.

За да не отварям нова тема ще сожа тук няколко вица за програмисти (от колекцията). Fifa ако си против ще отворя нова и ще ги постна там, както кажеш :speak:

Въпрос: Защо вицовете за блондинки са повече от вицовете за програмисти?

Отговор: Защото вицовете за блондинки ги разбират всички, освен блондинките, а вицовете за програмисти ги разбират само програмистите.

Стои си един програмист пред компютъра и си работи. По някое време се звъни на вратата. Става, отваря, и какво да види - на прага стои Смъртта с косата... Е, висока само 3.5 инча, но все пак страшна.

- Аммма аззз... как-как-во, азз съ-ъм-ъм м-млад още - заеква той.

- Не се стягай бе, не идвам за тебе а за хард диска ти.

Из дневник на програмист:

понеделник: Днес инсталирах Windows'95. Иска ми се да умра...

вторник: Днес upgrade-вах W95 до Windows'98. Да бях умрял вчера...

Windows е открил, че имате пад за мишка! Желаете ли да се инсталира драйвер?

Въпрос : Колко програмисти са нужни за завинтване на електрическа крушка?

Отговор: Нито един. Това е хардуерен проблем.

:eek: В тъмна стая 2х2 метра. На монитора Norton Commander. И един негър седи пред монитора и натиска F6, Enter, Tab, F6, Enter, Tab, F6, Enter, Tab, F6, Enter, Tab, ... и пее:

- I like to move it, move it ...

- Как трима програмисти могат да заформят бизнес?

- Единият ще пише вируси, а другият антивирусни програми.

- А тpетият ?

- Опеpационни системи, под които да работи всичко.

Задават следния въпрос на програмист :

- Ако влезете в стая, в която са Бил Гейтс, Муамар Кадафи и Саддам Хюсеин и имате пистолет с два патрона, какво ще направите ?

Отговорът следва незабавно :

- Ще застрелям Бил Гейтс два пъти, а другите с дръжката.

Вървял си един програмист и гледа - жаба! Взема я той, а тя му проговаря:

-Виж кво, аз не съм обикновена жаба, аз съм принцеса. Само ме целуни и гледай в каква хубава девойка ще се превърна.

Погледал я програмиста и я сложил в джоба си. Повървял, повървял, пък я извадил. Пак почнала тя :

- Само ме целуни...

И така няколко пъти. Разплакала се жабата, ядосала се :

- Няма ли да ме целунеш най-после!!!

- Виж сега - на мен принцеса не ми трябва, говоряща жаба по ме кефи!

В едно купе пътуват четирима потребители - всеки от тях има билет. В съседното купе пътуват четирима системни програмисти и имат само един билет. Идва контрола. Четиримата системни програмисти влизат в тоалетната. Контролата стига дотам, чука на вратата - подава се ръка с билет. Контролата го проверява и отминава. Обратно се връща същата компания. Четиримата потребители имат един билет, а системните програмисти - нито един. Идва контрола. Потребителите се затварят в тоалетната. Системен програмист чука на вратата - подава се ръка и той взима билета. Четиримата системни програмисти се затварят в другата тоалетна.

Извод: Не всеки алгоритъм, разработен от системни програмисти, е подходящ и за обикновени потребители.

Двама програмисти на купон:

- Ааааа, колко са яки Iron Maiden, как беше текста, бе?

- Ми ей сега ще пуснем Internet и ще им изтеглим сорсовете!

- Защо Windows 98?

- За да мразим по-малко Windows 95!

А каква беше приликата межу жената програмист и морското свинче?:)

• Администратор
А каква беше приликата межу жената програмист и морското свинче?:)

Ното е морско, нито е свинче :)

• 8 месеца по-късно...

Въпреки, че темата е мъртва отдавна реших да ги пусна тук.

Когато попаднах на тези, се сетих за първото нещо което четох в калдата.ком, именно вицове.

Ако книгите бяха изобретение на Майкрософт:

1. Преди да отворите книгата за първи път, сте длъжни да се обадите в Майкрософт и да получите код за активиране.

2. За да започнете да четете, трябва да потвърдите, че сте прочели приложеното лицензионно споразумение за четене на книга.

3. Извинете, вашата книга може да я чете само един човек.

4. Книгата е пълна с грешки.

5. КОгато четете книгата, текстът може тайнствено да изчезне.

6. Публичните библиотеки са забранени.

7. Представител на Майкрософт има право да идва у вас със служител на НСБОП да ви проверява библиотеката, че се чете в съответсвие с лиценза.

8. Асоциацията на Легалните читатели (АЛЧ-НИ) изчислява, че за 2006 година от нарушение правилата за четене Майкрософт губи 12,8 млрд. долара.

9. Съществуват две версии за вашата книга:"Стандартна" и "Професионална". В "Стандартната" версия страниците, съдържащи най-полезна информация са залепени.

10. Всяка конфиденциална информация винаги се печата с огромни букви и лесно може да бъде прочетена от всеки, който погледна през рамото ви.

- Здравейте! Не ни работи принтера!

- Какво му е?

- Заседна мишката?

- Мишката ли? Какво има общо с принтера?

- Ми..има...Сега ще пратя картинка...

http://vicove.com/zasedna_mishkata.jpg - линк

Кирил и Методий - първите хора, сетили се да сменят кодовата таблица. Дотогава всички пишели на латиница.

Надпис на гроба

Надпис на гроба на програмист:

GENERAL PROTECTION FAULT - 01.10.1970

RUNTIME ERROR - 10.01.2006

По истински случай: Една колежка казва на админа след като той и е сменил монитора с друг :

-Върнете ми монитора ...имам много важни неща на десктопа

Проклятие:

Да инсталираш Windows Vista от дискети!!!

Появил се е нов вирус - "клошар"!

Рови в recycle bin-a...

Двуядрен процесор:

Докато едното ядро чака отговор на въпроса "Сигурни ли сте, че искате да изтриете всички файлове?", другото вече ги трие.

(всяка прилика с някои сайтове е нарочна;-)

Уважаеми потребители, на нашия сайт както и преди можете БЕЗПЛАТНО да теглите музика, филми, игри. За подържането на сайта от първи ноември се въвежда такса за БЕЗПЛАТНОТО изтегляне. Размера й ще се определя от това, колко дълго Вие сте се възползвали БЕЗПЛАТНО от услугите на нашия сайт.

Гордеем се, че успяхме да запазим БЕЗПЛАТНО тегленето за вас, уважаеми потребители!

Male - мъж

Female - жена

E-male - програмист!

C:\Deebarabotata\Mamkamu\Typiklienti\Neplashtashti\Duhliovtsi \Uvazhaemi g-n Ivanov.doc

Искате ли да се учудите?

1. Отоворете Notepad-a.

2. Наберете следното:

Bush hid the facts

(англ. - "Буш скри факти")

3. Запазете като файл и затворете.

4. Отворете.

^KRISTALINA^ -Я стана...

Второкурсник от гимназията в Толпека бе изключен, защото учител го чул да признава, че е "използвал" PHP.

"Ние не сме сигурни какво точно е PHP, но предполагаме, че това е нещо производно от PCP или някакъв друг наркотик " - заявил директорът на гимназията.

Родителите са ужасени от новото бедствие и настояват гимназията да предприеме спешни мерки. Родителите дори са разбрали, че вредното нещо се разпространява чрез интернет и филтриращият софтуер на гимназията вече е настроен, така че да не допуска сайтове, където се среща "PHP".

Ако не можете да повярвате :

http://bbspot.com/News/2000/6/php_suspend.html

Умен потребител + умен сисадмин = Log off

Глупав потребител + умен сисадмин = бутон Restart

Умен потребител + глупав сисадмин = Task Manager

Глупав потребител + глупав сисадмин = Format C:

Хванал Бил Гейтс златната рибка. Тя го пита:

- Какво ще искаш, Били?

Бил Гейтс:

- Искам windows да стане най-надеждната и производителна операционна система в света!

Рибката:

- Доста сложно е, но ще се постараем. Лягай си, а на сутринта ще е готово.

Сутринта Бил Гейтс се събужда, влиза в microsoft.com, а там огромен надпис:

WINDOWS SOURCE CODE RELEASED!

"Интернет Експлорер е много важна програма. Без него няма как да се свали и инсталира Mozilla/Opera"

Техник от компютърна фирма преглежда компютър в един офис. След огледа казва на шефа:

- В компютъра ви има вирус, а и още нещо, вижте, колко му е мръсна клавиатурата....

Шефът се обръща и перва един зад врата на секретарката:

- Аз колко пъти трябва да ти казвам, да си миеш ръцете преди работа, ма? Видя ли сега кво става, вируси си набутала в компютъра.....

Класификация на потребителите според системиния администратор:

- начинаещ

- напреднал

- опитен

- маймуна с граната

Разхожда се един руски хакер из парка през нощта и вижда как на една пейка някакъв грузинец опъва отзад една девойка. Той се оглежда, позамисля се, после си сваля гащите и го бодва на грузинеца отзад. Последният от своя страна, заклещен между двамата, няма как да мръдне и само пита през зъби:

- Кой си ти бе?

Хакерът отговаря:

- Мълчи, мълчи, мое анонимно прокси...

Източник:vicove.com/

Какво прави циганин като седне на комп.?

- Рови се в Recycle Bin-a.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.