Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера дали слънчевите очила са оригинални?

totkov

Препоръчан отговор

Здравейте, харесал съм си едни слънчеви очила Ray Ban Aviator 3025, но тук идва въпроса как да разбера дали това за което плащам е оригинален Ray Ban или китайско менте.
По оптики, из ebay, olx и къде ли не всеки предлага „оригинални“ очила, но ако сравня цените на един и същ модел те варират от 60 до 320 лв... и тук идва въпросът: Тези които ги дават за 60 лв. ли са балами или другите са големи тарикати?   :help wanted4:   Наясно съм че в чужбина цената е по ниска, но такава голяма разлика...
Та въпроса ми е от къде е най добре да си взема оригинални очила на разумна цена? Много ще съм благодарен и ако някой знае и сподели как мога да позная ментетата ако купувам от човек от olx например. Има ли някъкви отличителни черти по които да се познава оригинала и да не могат да се изкопират на ментетата?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Проверете дали на сребристата кутия има стикер които съдържа баркод, модела на очилата, дистрибутора вида на лещите и др.

2. Оригиналните очила на Rey Ban са ръчно изработени в Италия и трябва да го пише отвътрешната страна на рамката, поради което са с много добро качество на изработка

3. Повечето Rey Ban очила са със висококачествени стуклени лещи, от което идва и тежеста на очилата. Репликите са леки и лещите не са от стъкло.

4. Всички Rey Ban очила имат гравирано НЕ РИСУВАНО лого "RB" на лявата леща и "Rey Ban" отпечатено с бяло на дясната леща в горния край. На репликите обикновенно е изписано с не добро качество или липсва.

5. Всички модели на марката който имат гумени възглавнички при носа трябва да имат изгравирано лого RB на металната част в средата на гумената вузглавничката.

6 Пантите на очилата трябва да бъдат с много високо качество и да бъдат прилежно закрепени към рамката а не да има следи от лепило или разтопена пластмаса.

7. Калъфа на очилата трябва да има златист печат, а отвътре да е грапав като необработена кожа.

8 Кърпичката трябва да има отпечатено логото с много добро качество.

Ако са налице всичките тези показатели не би трябвало очилата който ще си вземете да са реплика. Надявам се информацията да да Ви е била полезна

Ако очилата са с поляризация на дясната леща след надписа Rey Ban трябва да има и буквата "P"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много искам да видя едно менте на Ray Ban в eBay !

Аз за тоя модел цена под 85 долара не видях и всички са оригинални но тоя модел определено е стар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...