Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем - син екран при Windows 7 !

pendorin

Препоръчан отговор

Здравейте! Аз съм съвсем нова в този форум, ивзинявам се ако има други подобни теми, не бях сигурна дали да пусна тук този въпрос, но ще рискувам. 

Компютърът ми е с Windows 7, един познат го сглоби, уж много добър, сума пари дадох, за да ми го направи, така че да мога да работя без проблем с различни графични програми и прочие, но откакто го имам, постоянно ми прави някакви проблеми. Аз реших, че съм виновна, нещо съм натиснала без да знам, но не вярвам да съм толкова зле, че все да му правя нещо. Няколко пъти го носих при същия този човек специално по този проблем - показването на син екран, и всеки път като си го взема ми казва, че нищо му няма и след време пак се появява този екран. Не знам към кого да се обърна, дори не знам къде да го занеса ако се наложи. Абсолютно нищо не разбирам от компютри, но все пак ако е нещо, което бих могла да поправя сама, ще се радвам да ми кажете или да ми препоръчате къде в София да си занеса компютъра. Този син екран ми се появява в различни интервали от време - някой път 1-2 пъти месечно, друг път всеки ден. Направих анализ с програмата WhoCrashed и ми показа следното: 

On Fri 5.9.2014 г. 11:36:17 GMT your computer crashed crash dump file: C:\Windows\memory.dmp This was probably caused by the following module: ndis.sys (ndis+0x3AA94) Bugcheck code: 0x7E (0xFFFFFFFFC0000096, 0xFFFFF88001658A94, 0xFFFFF8800D788938, 0xFFFFF8800D788190) Error: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED file path: C:\Windows\system32\drivers\ndis.sys product: Microsoft® Windows® Operating System company: Microsoft Corporation description: NDIS 6.20 driver Bug check description: This bug check indicates that a system thread generated an exception that the error handler did not catch. The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.

Ето и снимка на синият екран:
http://i.imgur.com/tfxDO0D.jpg

Много ще съм благодарна на всякакви мнения и ако може да ми обясните като на малоумен, защото наистина почти нищо не разбирам. :D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятен проблем е недобър подбор на драйвъри. Вероятно имаш диск с драйвъри, дошли с дъното или трябва да се влезне в сайта на производителя и да ги преинсталираш последователно. Важно е да се знае във връзка с какво се случва синия екран. Може да е от видео карта, някой USB 3.0 драйвър и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако може, върви до: C:\Windows\MiniDump

Надявам се там да се събрали доста дъмп файлове.

Ако е само един няма да ни е във помощ.Той ще е от синият екран, който си посочила.

А във него е проблемен драйвера на мрежовата карта.

Идеята ми е да се анализират повече файлове.Така може да се намери причината.

А през това време можеш да си обновиш този драйвер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За tcpip.sys  аз бих направил проверка на системата:

sfc /scannow

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...