Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова компютърна конфигурация

Featured Replies

Здравейте, пиша тук тъй като не съм компютърен експерт. Искам да си направя модификация на компютъра и вие да ми дадете мнения от към по-евтини продукти с добро качество, също така искам да знам какво мога да използвам отново. В момента спецификациите на компютъра ми са следните:

Вид на компютъра: ACPI x86-based PC
Процесор: DualCore AMD Athlon II X2 250, 3000 MHz (15 x 200)
Дънна платка: ASRock N68-S  (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Чипсет на дънна платка: nVIDIA nForce 7025-630a, AMD K10
РАМ: 2048 MB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: A-Data: 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Тип BIOS: AMI (05/13/09)
Видеокарта: NVIDIA GeForce GT 220  (512 MB)
3D Ускорител(каквото и да значи това): nVIDIA GeForce GT 220
Монитор: P235H  [23" LCD] 
HDD: 500GB
Захранване: 230V
Кутия: Delux
Вентилатор: не знам, но според моите виждания е за смяна

Бюджет: Базово - 700 с продадените части до 900лв - 1000лв в най-добрия случай

Въпроса ми е мога ли изобщо да използвам някои от тези части или трябва да сменя всичко? Също така, ако започна да ги продавам ще мога ли да им взема прилични пари?

Искам вашите мнения около части и всичко останало.

Редактирано от S0uL (преглед на промените)

Здравейте, пиша тук тъй като не съм компютърен експерт. Искам да си направя модификация на компютъра и вие да ми дадете мнения от към по-евтини продукти с добро качество, също така искам да знам какво мога да използвам отново. В момента спецификациите на компютъра ми са следните:

...

Има специален раздел за нови конфигурации, какво не ви хареса в него? Темата ви се местит там!

• Автор

Има специален раздел за нови конфигурации, какво не ви хареса в него? Темата ви се местит там!

Нов съм тук, извинявам се, грешката е моя :angel19:

Най-добре продавай това и си вземи нещо ново и актуално. Не си заслужава да инвестираш в тази машина. Евентуално може да си запазиш хард диска, стига да е SATA и да ти стига като размер. Кутията също би могла да свърши работа поне на първо време, същото се отнася и за захранването. Ако можеш да използваш поне една от тези три части + парите от продадената сегашна машина и заедно с твоите спестявания да се получи една добра нова конфигурация. Кажи какъв е диска, кутията, захранването, какъв бюджет имаш и за какво ще се ползва, за да можем да ти дадем предложения.

• Автор

Най-добре продавай това и си вземи нещо ново и актуално. Не си заслужава да инвестираш в тази машина. Евентуално може да си запазиш хард диска, стига да е SATA и да ти стига като размер. Кутията също би могла да свърши работа поне на първо време, същото се отнася и за захранването. Ако можеш да използваш поне една от тези три части + парите от продадената сегашна машина и заедно с твоите спестявания да се получи една добра нова конфигурация. Кажи какъв е диска, кутията, захранването, какъв бюджет имаш и за какво ще се ползва, за да можем да ти дадем предложения.

Можете да ползвате кутията и захранването.И харда,след като ни кажете какъв е той.

Захранването e 230V или поне така пише на стикера на компютъра ми, гледах хора тук казват, че тези захранвания не са лоши. Хард диска ми не е SSD, а HDDно е 500GB. Бюджета ми ще бъде около 700лв без продадените части, които ще бъдат добавени към него, може би в най-добрия случай бюджета ми ще е около 900 до 1000лв максимум.

• Автор

Не гледайте волтовете,а ватовете.Най-добре снимайте етикета му,на захранването,и го качете тук.

AC230V 50HzA4 - Точния надпис на лепенката, също така и вентилатора ми не бил толкова добър за колкото го мислих.

AC230V 50HzA4 - Точния надпис на лепенката, също така и вентилатора ми не бил толкова добър за колкото го мислих.

Става въпрос за етикета отстрани на захранването 

post-620222-1340212327_thumb.jpg

p9s.jpg

На този етикет е написано каква мощност отдава захранването

• Автор

Става въпрос за етикета отстрани на захранването 

post-620222-1340212327_thumb.jpg

p9s.jpg

На този етикет е написано каква мощност отдава захранването

Просто да приемем, че трябва да се закупи ново захранване

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.