Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

фаилове директорий


Явор Трендафилов

Препоръчан отговор


Добър ден използвам следния скрипт и съм доволен от него но ми се иска ако може малко да се преправи ето за какво става на въпрос:

 
<?php
$file_arr = glob('/usr/local/user/'(  $_SESSION['user_info']['username']) . '/*');
echo '<table width="100%" border="1">';
foreach ($file_arr as $file)
{
echo '<tr><td width="50%">'.$file.'</td><td width="50%">размер ' . sprintf('%01.2f', @filesize($file) / 1048576 ). 'мб</td></tr>';
}
echo '</table>';
?>

този скрипт ми показва колко мегабайта е определен фаил но ако фаила е баитове то тогава тои ми показва 0 мб това е първото ще може ли да се направи да показва баитове мегабаити

 

и втория ми въпрос е следния възможно ли е вместо да ми показва по следния начин директоий и фалове да ми показва фаиловете тоест ето какво имам в предвид:

пример сега показва:/usr/local/user/qvor16 0mb

 

а идеята ми е ако може да се преправи примерно така да показва:име на фаил: qvor16   размер:192kb

тоест само имената на фаиловете без директорията в която се намират и колко големи са в мегабаити или баитове благодаря ви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За името на файла:

http://php.net/manual/en/function.pathinfo.php

За размера си промени да ти ги смята в килобайти.

 

Но, ако искаш да се научиш да пишеш код като хората, за тая работа в php си има DirectoryIterator:

http://php.net/manual/en/class.directoryiterator.php

;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За името на файла:

http://php.net/manual/en/function.pathinfo.php

За размера си промени да ти ги смята в килобайти.

 

Но, ако искаш да се научиш да пишеш код като хората, за тая работа в php си има DirectoryIterator:

http://php.net/manual/en/class.directoryiterator.php

;)

 

Аз успях да оправя да показва в байтове но немога да схвана как да го направя да показва само имената на фаиловете 

ако може някакъв по-разбираем пример от посочените в сайта на пхп че тях немога да ги схвана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз успях да оправя да показва в байтове но немога да схвана как да го направя да показва само имената на фаиловете 

ако може някакъв по-разбираем пример от посочените в сайта на пхп че тях немога да ги схвана.

pathinfo($file, PATHINFO_FILENAME)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

pathinfo($file, PATHINFO_FILENAME)

Благодаря оправих го!!!


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване