Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

RSS Guard - нов RSS четец


smaragdus

Препоръчан отговор

Бих желал да представя на читатилите на този форум един нов RSS четец, който ползвам от скоро- RSS Guard.

RSS Guard е четец с отворен код написан на C++, мулти-платформен е (работи под Windows, Linux, Mac OS X и OS/2) и може да бъде ползван като преносима програма (без записи в Windows-ретистъра). Поддържа всички RSS формати, като може да борави с RSS източници- импортира от и експортира към OPML файлове. Има собствен вграден браузър и не изисква Internet Explorer за да функционира. Статиите могат да бъдат преглеждани както в самата програма в нови табове на вградения браузър, така и да бъдат отваряни във външен браузър (в този по подразлиране или в специално посочен от потребителя). Програмата може автоматично да извлича метадата от източниците (вклачително и иконите им). Всички RSS източници могат да бъдат настроени да се самообновяват независимо един от друг през определен от потребителя интервал. RSS източниците могат да бъдат организирани в категории (папки). Програмата поддържа и бързи клавиши, които могат да бъдат настройвани. Лентите с инструменти също могат да бъдат напасвани според предпочитанията на потребителя. Всички изтрити статии отиват в кошче, откъдето могат да бъдат или възстановети, или премахнати за винаги. Всички панели и менюта могат лесно да бъдат скривани и показвани посредством бързи клавиши. Програмата предлага и кожи (в момента налични са 6), изглед в стил "вестник", както и режим на цял екран. Понастоящем програмата е налична на шест еизка като българският все още не е сред тях. RSS Guard е "чист" (не съдържа никакъв ad-ware или spy-ware), стабилен (не забива), лек (използва значително по-малко системни ресурси от подобни програми като RSSOwl или QuiteRSS), лесен е за разучаване и употреба и не изисква нито Java, нито .NET. Програмата е често обновявана и нейният разработчик е отворен към предложения.

Направих няколко снимки на програмата за да онагледя нейния облик и възможности:

http://postimg.org/image/p19nxm9xl/ - главен прозорец на програмата (с кожа 'blau')

http://postimg.org/image/5xgch9x3d/ - статия, отворена във вградения браузър на RSS Guard с някои 'Hyperlink' менюта (с кожа 'blau')

http://postimg.org/image/5lyw4ignd/ - изглед в стил "вестник" (с кожа 'blau')

http://postimg.org/image/fxb8x68cp/ - главен прозорец заедно с панел "Настройки" (с кожа solarized)

http://postimg.org/image/nep1q4n9l/ - статия, отворена във вградения браузър на RSS Guard с някои 'Image' менюта (с кожа solarized)

http://postimg.org/image/b1c7j7xl5/ - изглед в стил "вестник" (с кожа solarized)

http://postimg.org/image/6thfagw5l/ - главен прозорец с 'Recycle bin' менюта (с кожа 'blau-green')

http://postimg.org/image/5sh6lcf61/ - контрол от 'System tray'

Страница на проекта:
https://bitbucket.org/skunkos/rssguard

Страница, откъдето може да бъде свален RSS Guard за различни операционни системи:
https://bitbucket.org/skunkos/rssguard/downloads

Предполагам, че програмата може да бъде полезна за някого, тъй като е преносима, съвместима е с различни операционни системи, лека е и работи добре. И, щях да пропусна, да- безплатна е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
 • Бюлетин

  Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
  Абонирайте се
×
×
 • Добави ново...