Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Електрически водни радиатори

Featured Replies

Някой може ли да ми обясни за технологията на този вид радиатори. Колко електроенергия харчат, ако може да ми пратите в някой онлайн магазин такав радиатор. Ефективни ли са?

Благодаря предварително. :)

Някой може ли да ми обясни за технологията на този вид радиатори. Колко електроенергия харчат, ако може да ми пратите в някой онлайн магазин такав радиатор. Ефективни ли са?

Благодаря предварително. :)

Всички конвенционални електрически нагревателни отоплителни уреди са с КПД=99%-100% - тоест - колкото електрическа енергия  вкараш - толкова и получаваш като преобразувана в топлинна.

По просто казано - радиатор с консумирана мощност 4 кW отдава точно толкова - 4 кW

Толкова за ефективността.

Радиаторите с вода имат вътре нагревател който загрява водата, като термостата стигне зададената температура нагревателят спира, а радиаторът отделя топлина от загрятата вода.

Толкова за технологията и принципа на действие.

Виж, ако питаш дали този вид радиатори са по-ефективни от маслените, или от конвектроните , или как е разходът им на ток спрямо климатиците или други видове отопление , или въобще ако питаш с какво ще ти е най-изгодно да се топлиш - това е друго нещо, и трябва да ни дадеш и други данни.

• Автор

Много благодаря за бързия и точен отговор. Какви други данни ви трябват? Площта на едната стая е 15 квадрата, западно изложение, вътрешен апартамент, но без отопляеми съседни апартаменти. Другата стая, за която ме интересува е 24 квадрата + 5 квадрата кухненски бокс, със същото изложение.

Не знам да се произвеждат такива радиатори, навремето хората си преобразяваха чугунените радиатори, като ги прекъсваха от централното парно и инстлираха реотани ,терморегулатори,. Вземи си  конвекторни, или отиди в някой магазин и си прецени , къкъв вид да ползваш.Ако сложиш 2KW , това не значи на час ще ти гори толкова , понеже се изключва от време на време, зависи от изолация, прозорци, съседи.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Много благодаря за бързия и точен отговор. Какви други данни ви трябват? Площта на едната стая е 15 квадрата, западно изложение, вътрешен апартамент, но без отопляеми съседни апартаменти. Другата стая, за която ме интересува е 24 квадрата + 5 квадрата кухненски бокс, със същото изложение.

за първата стая - около 40 м3 х 50 w = 2000 W (2 kW) за отопление

за другата - 75 м х 50 w = около 4000 w  (4 kW)

от тук нататък и сам можеш да сметнеш с кое колко ще ти излиза.

Не знам да се произвеждат такива радиатори, навремето хората си преобразяваха чугунените радиатори, като ги прекъсваха от централното парно и инстлираха реотани ,терморегулатори,. Вземи си  конвекторни, или отиди в някой магазин и си прецени , къкъв вид да ползваш.Ако сложиш 2KW , това не значи на час ще ти гори толкова , понеже се изключва от време на време, зависи от изолация, прозорци, съседи.

произвеждат се от различни фирми.

ето една от тях

за първата стая - около 40 м3 х 50 w = 2000 W (2 kW) за отопление

за другата - 75 м х 50 w = около 4000 w  (4 kW)

от тук нататък и сам можеш да сметнеш с кое колко ще ти излиза.

произвеждат се от различни фирми.

ето една от тях

Колега май са множко 4KWза един контакт, и сайта , който си побликувал не валиден

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Колега май са множко 4KWза един контакт, и сайта , който си побликувал не валиден

Такава е мощността, която му е нужна за да си отопли помещението .

А дали ще я използва на един контакт или ще я разпредели в два ?

Това е негов избор ;)

А и линкът при мен работи

Това е страшно неефективен начин за отопление. Отоплявахме апартамент с 3 радиатора по 2KW. Изхвърлихме ги и направихме локално електрическо парно с котел 6KW и сложихме датчик за температурата в помещението. Сметката за тока падна на 60% а в помещенията беше по-топло. Котела е с електронно регулиране.

Линка и при мен работи...

• 2 седмици по-късно...

Тези са радиатори са много добри, но и тока който горят е доста. Но като цяло са ефективни!

Казваш "контакт" - правилното е контактно гнездо, контакт е самата връзка - а не уточняваш какъв ?

Иначе - за масовите контактни гнезда тип "Шуко" идва малко повече - 17,4 А при нормално 16 А.

Но ако е "твърда връзка" и проводник 4 кв.мм. - нямаш проблеми.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Казваш "контакт" - правилното е контактно гнездо, контакт е самата връзка - а не уточняваш какъв ?

Иначе - за масовите контактни гнезда тип "Шуко" идва малко повече - 17,4 А при нормално 16 А.

Но ако е "твърда връзка" и проводник 4 кв.мм. - нямаш проблеми.

Разбра ме мн добре, но, ако ще  си търсим грешки ,заповядай .

Казваш "контакт" -, правилното е контактно гнездо, контакт е самата връзка - ,а не уточняваш какъв ?

Иначе -, за масовите контактни гнезда тип "Шуко" идва малко повече - 17,4 А ,при нормално 16 А.

Но, ако е "твърда връзка" и проводник 4 кв.мм. -, нямаш проблеми.

Разбра ме мн добре, но ...

Are you talking to me ?  :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.