Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Верификация на страница с парола и име


expteambg2

Препоръчан отговор


Здравейте .. Имам следните два вайла които си работят перфектно.


index.php

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" /> 
<form method="POST" action=test.php> 
<div align="center">Username:<br> 
  <input type=text name=user>
</div>
<p align="center"> 
Password:<br> 
<input type=password name=pass> 
<p align="center"> 
<input type=submit value="Влез">

test.php

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" /> 
<? 
$user = $_POST['user']; // въведеното потребителско име 
$pass = $_POST['pass']; // въведената парола 
if($user != "123"){ // сравняваме въведеното със зададеното от нас.В случая потребителят е Admin 
echo "Невалидно потребителско име"; // извеждаме съобщение 
exit; // прекратяваме изпълнението 
} 
elseif($pass != "123"){ // сравняваме паролата със зададената от нас.В случая паролата е pass 
echo "Невалидна парола"; // извеждаме съобщение 
exit; // прекратяваме скрипта 
} 
echo "<META HTTP-EQUIV=\"refresh\" CONTENT=\"0; URL=IMETO/NA/PAPKATA">"; // това ще излезе, ако сме въвели правилно и потребителското име и паролата 
?> 


user & pass както ги виждате са 123 и 123.


Как мога да направя така че като задам в тест.пхп на URL IMETO/NA/PAPKATA да не може да се влиза без име и парола..


Целта ми е да не се влиза в админ панела.. Не ми трябва нещо сложно с PHP/MySQL !



Благодаря Ви предварително
 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искаш, не искаш, нещата стават сложни с всяко изискване, което поставяш.

На база кода, който си дал се вижда, че има още доста неща да научиш по темата.

 

Има няколко начина за постигане на това, което искаш и един от тях е да защитиш папката с помощта на самия WEB сървър и файла ".htaccess". Така няма да се налага да правиш нещо ти в PHP кода на защитените страници.

Трябва обаче да разучиш нещата как точно стават по този начин.

 

Тук е обяснено добре този начин.

 

Обърни внимание на началото, където се казва, че може да се използва и контролния панел на хостинг фирмата. Ако имаш такъв панел, чрез него ще стане още по-лесно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам дадена директория да не се вижда ако не  е логнат като админ

 

При показване на директориите, проверявай как е логнат потребителя.


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам дадена директория да не се вижда ако не  е логнат като админ

 

Нещо не мога да ти схвана идеята. Да не се вижда и да не може да се достъпи даден път не е едно и също нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване