Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно, процесор, захранване, рам до 400 лв

Featured Replies

Здравейте, може ли да ми препоръчате :  Дъно, процесор, захранване и рам до 400 лв.
Ще се използва за програмиране, малко графични истории, някоя друга игра общо взето съм си харесал ето това: 

ASROCK FM2A58M-HD+
 AMD A8 6600K
захранване - delux 500 w 
4GB KINGSTON DDR3 SDRAM Non-ECC 

Захранването не е мн гот, но съм с ограничен бюджет, какво мислите за тази конфигурация и може ли да се намери нещо по-добро, бгагодаря предварително :)

Редактирано от Теддо (преглед на промените)

От емаг с безплатна доставка:
7690515k.jpg

Здравейте, може ли да ми препоръчате :  Дъно, процесор, захранване и рам до 400 лв.
Ще се използва за програмиране, малко графични истории, някоя друга игра общо взето съм си харесал ето това: 

ASROCK FM2A58M-HD+
 AMD A8 6600K
захранване - delux 500 w 
4GB KINGSTON DDR3 SDRAM Non-ECC 

Захранването не е мн гот, но съм с ограничен бюджет, какво мислите за тази конфигурация и може ли да се намери нещо по-добро, бгагодаря предварително :)

Имате ли дискретна графика и каква е кутията?

• Автор

Моя грешка, не бях описъл рамта, добавих я по-късно, какво е мнението ви, за

fma2a55m-vg3+ срещу   ASROCK FM2A58M-HD+, ориентиръм съм се към втората, поради причината, че има hdmi и малко повече портове, ще има ли съществена разлика, освен портовете в двете ?

Имате ли дискретна графика и каква е кутията?

Ще се разчита на вградената в процесора,поне така изглежда за този бюджет.

Кутията за в момента ще е каквато има, след това ще се прави някаква по подобие на ITX, за да е лесно-преносимо.

Моя грешка, не бях описъл рамта, добавих я по-късно, какво е мнението ви, за

fma2a55m-vg3+ срещу   ASROCK FM2A58M-HD+, ориентиръм съм се към втората, поради причината, че има hdmi и малко повече портове, ще има ли съществена разлика, освен портовете в двете ?

Ще се разчита на вградената в процесора, или в дъното, поне така изглежда за този бюджет.

Редактирано от Теддо (преглед на промените)

Без РАМ и 60 лв. над бюджета!? 

Шампионе, колко човека да ти кажем да четеш повече и да пишеш по-малко!? 

Той не е написал рам ? Предположих,че вече я има...

Захранване Delux е проблем. Замени го с FSP 350W. 

Гледай за модул от 1866MHz ако ще взимаш АМД варианта с вгр. видео. Това оказва ефект върху видеото.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Процесора спокойно го клокваш с бокса на 4GHz и като процесорна мощ ще е много по-добър от което и да е APU. Вграденото видео е по-слабо от това в 6600K, но като цяло няма да има проблем с новите игри на минимални-средни настройки на по-ниска резолюция с що годе прилични за игра кадри. Качествено захранване, което без проблем ще се справи със среден/висок клас видеокарта. 
Възможност за ъпгрейд към i5, i7, Хеон.

Процесора спокойно го клокваш с бокса на 4GHz и като процесорна мощ ще е много по-добър от което и да е APU. Вграденото видео е по-слабо от това в 6600K, но като цяло няма да има проблем с новите игри на минимални-средни настройки на по-ниска резолюция с що годе прилични за игра кадри. Качествено захранване, което без проблем ще се справи със среден/висок клас видеокарта. 
Възможност за ъпгрейд към i5, i7, Хеон.

Забравяш, че 6600К е К процесор и той може да се клокне, като дори без клок 6600К превъзхожда интелския по прозиводителност. Пък и не се знае с това дъно до къде ще стигне с клок този процесор, който не е предназначен за тази работа... Видеата няма смисъл да ги сравняваме защото се знае кое ще бие, а и с рам на 1866Mhz е още по-добра от тази на интела :)

....

Точно с осрания A55 чипсет няма да може да клокне нищо! ;) Докато H81 дъна под 100 лв. спокойно клокват G3258 дори и над 4GHz с подходящ охладител. С бокса - до към 3,8-4GHz. Няколко момчета от форума вече са клокнали Pentium-a и могат да кажат по 2-3 думи.

А и без клок като процесорна мощ 6600К има да взема да е по-добър от G3258. На едно ниво са, а и понякога Intel-a е по-добър, нищо че АМД-то го пишат, че е с 4 ядра. След клок G3258 спокойно си става i3 и не може да се се сравнява с нито едно APU.

Естествено, че вградената видеокарта на 6600К е по-добра, но Pentium-а може да си позволи доста по-бърза дискретна карта.

Не искам отново да отваряме спорове ''Intel vs AMD''. Просто предлагам още един вариант.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички за отговорите, в край на сметка се спрях на  

CPU amd 6600k

motherboard : ASUS A88XM-A

RAM : GEIL ENHANCE VELOCE 4gb 1866

PSU : ThermalMaster 500w

Благодаря на всички за отговорите, в край на сметка се спрях на  

CPU amd 6600k

motherboard : ASUS A88XM-A

RAM : GEIL ENHANCE VELOCE 4gb 1866

PSU : ThermalMaster 500w

Еее...Един път не ви се ще да поразровите малко из нета athlon 860k,който е на нивото на най-скъпите APU-та клокнат на 4.4 е по -слаб от g3258 на стокова честота 3.2 ghz...

ASUS H81M-C /1150

Intel Pentium G3258 3.2GHz 3MB LGA1150 BOX

Corsair 500W Builder Series CX V2

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

Обща стойност: 392.46 лв. с ДДС

Аз бих инвестирал в по-добро захранване, защото рам можеш да си сложиш във всеки един момент. :)

ASUS H81M-C /1150

Corsair 500W Builder Series CX V2

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

Обща стойност: 392.46 лв. с ДДС

Аз бих инвестирал в по-добро захранване, защото рам можеш да си сложиш във всеки един момент. :)

Това захранване,което си дал не е най-доброто,а е най-скъпо...

Вчера мернах това и ми се стори добре...

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|16|0|18720

ASROCK Z97 Anniversary LGA1150

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

Обща стойност - 343.76 лв. с ДДС

+

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Това захранване,което си дал не е най-доброто,а е най-скъпо...

Вчера мернах това и ми се стори добре...

ASROCK Z97 Anniversary LGA1150

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

Обща стойност - 343.76 лв. с ДДС

+

Общо ти излиза към 430 лева,а ако ти е много взимаш това :

http://nikem-bg.net/cart/2083p1r2082p1r46473p1r2088p1rf.html

Аз със това дъно съм стигал до 4.4 със бокса на 1.200 волтаж и със въздушен охладител 4.6 на 1.300 волтаж. Сигурно може и повече но не нямам време да тествам.

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

Аз със това дъно съм стигал до 4.4 със бокса на 1.200 волтаж и със въздушен охладител 4.6 на 1.300 волтаж. Сигурно може и повече но не нямам време да тествам.

Поне сега по-добре ли е от fx-a ?

Поне сега по-добре ли е от fx-a ?

Според мен да според някой хора не е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.