Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Уеб или Софтуерен програмист - консултация


r0ssk0o

Препоръчан отговор


Здравейте,

Имам желанието, да започна да уча програмирането от сега да трупам опит и след време естествено да запиша някъде и да ми бъде професия.НО имам един доста голям проблем, с математиката съм много зле.Та въпроса ми е, най-вероятно в всяко едно програмиране математиката е много важна, но в уеб програмирането или софтуерното програмиране се изисква по-малко математика, и като цяло ако може малко информация.И между другото в момента съм 10-ти клас.

Благодаря. = )

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Най-добре е първо да си изясниш какво значи понятието "програмиране". Какво според теб е софтуерното програмиране? А относно математиката - трябва си едно добро ниво - да, зависи с какво ще се занимаваш точно, но все ще ти се наложи да ползваш нещо, било то и на готово, но разбирайки го - не просто хоп и пейст. Уеб програмирането от друга страна толкова се е разрастнало и продължава да се развива, че възможностите му напракитака са стотици.

 

Съветът ми е следният - ако наистина искаш да се занимаваш с програмиране и да го изучаваш в университет, наблегни на математиката. Най-малкото в нашите университети, за добро или за лошо, се набляга сууупер много на математиките в учебните програми на специалностите, свързани с програмиране. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Уеб програмирането е тип софтуерно програмиране, така че, така дефинирана, дилемата ти няма смисъл.

Иначе алгоритмите и математиката не са едно и също нещо, но добрите познания по математика винаги може да са ти полезни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

т.е. без математика нищо няма да се получи

 

Може и без задълбочени знания по математика да се получи. Предполагам, че базисни познания по математика все трябва да имаш. ;)

По принцип, в програмирането проблемите се решават на ниво алгоритми. Сега, ако пишеш приложение за статистически анализи, ще трябва да поназнайваш и математика. Иначе, при уеб приложенията ще имаш да решаваш съвсем различни проблеми.


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и без задълбочени знания по математика да се получи. Предполагам, че базисни познания по математика все трябва да имаш. ;)

По принцип, в програмирането проблемите се решават на ниво алгоритми. Сега, ако пишеш приложение за статистически анализи, ще трябва да поназнайваш и математика. Иначе, при уеб приложенията ще имаш да решаваш съвсем различни проблеми.

Е то основните знания се изключват.Но както казаха и по-горе в университетите държат на математиката стабилно май.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е то основните знания се изключват.Но както казаха и по-горе в университетите държат на математиката стабилно май.

 

Е па като си си наумил, че без стабилна математика работата няма да стане, сядай да учиш математика тогава. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от georgi999
   Привет .  Имам един проект който трябва да направа , Бих искал ако може да ми дадете напътствия малко на по прост език понеже съм объркан от заданието на проекта, Ако можете да ми кажете как да започна . Нямам дисциплина на работа и се обърквам. Това е изпит по Методи на транслация. Единствено мога да работя на Visual Studio. Подходящо ли е на него да се прави такъв компилатор . Обеснете ми подробно как да започна . БИХ БИЛ МНОГО БЛАГОДАРЕН АКО МИ НАМЕРИТЕ КЛИПЧЕ ЗА ТОЗИ ПРОЕКТ И ДА ГЛЕДАМ ПО НЕГО . А това е заданието ''
   Всеки студент трябва да разработи проект по Методи на транслация. Проекта трябва да представлява транслатор (компилатор) преобразуващ програми на език от високо ниво (SimpleC или SimpleP) до език от ниско ниво (машинен език или асемблер за платформите базирани на x86, .Net IL или Java ByteCode). '' 
  • от darinaaxx
   Здравейте моля за помощ с тази задача: Създаване на калкуллатор за шестнайсеична бройна система. Програма трябва да е във visual studio 
  • от darinaaxx
   Здравейте имам нужда от помощ с тази задачка сорс кода трябва да е във Visual Studio.Въвеждане на числова редица (число по число) и след приключване на въвеждането, извеждането й на екрана (наведнъж – едновременно на всички числа в реда на тяхното въвеждане). Дефинирайте каквито прецените контроли в графичния интерфейс и променливи в сорс-кода – избор на програмиста. 
  • от nedqlkow
   Здравейте колеги,
   тъй като съм сравнително нов в използването на SSD, имам един вероятно елементарен въпрос, чийто отговор не знам. Използвам SSD с общ размер 240 GB, разделено на 2 партишъна, съответно един с приблизителен размер 80 G, който е системен и още един с приблизителен размер около 130 GB, който използвам за инсталиране на игри в общия случай. Въпросът ми се състои в следното:
   В интернет намирам информация, че за правилната работа на един SSD диск, следва да се предвидят поне 20% от неговия общ капацитет, които да бъдат незапълнени. В моя случай, от първият партишън имам свободни около 40GB, а от втория - 10, или грубо около 50 общо за двата, което имайки предвид общия размер от 240GB, се равнява на малко над 20%. Това, което се чудя е дали сметките ми са правилни? Тоест, дали следва незапълнен да бъде 20% от общия капацитет на SSD-то, независимо на колко части е разделено то или следва да има 20% незапълнени от всеки създаден партишън?
   Надявам се, че съм успял да обясня какво ме интересува.
  • от силвия димитрова стефанова
   Здравейте! Може ли да ми помогнете с точка II.6. Това е условието:
   Да се състави клас Страница BookPage Скрити член променливи: Номер на страница‐ число int; Съдържание – низ string; Публични функции: II.1.КОНСТРУКТОРИ – ЕКСПЛИЦИТЕН, ПОДРАЗБИРАЩ СЕ; II.2.ЧЕТЕНЕ/ЗАПИС II.3.ЗА РАЗМЯНА НА СЪДЪРЖАНИЕ НА СТРАНИЦА С ПОДАДЕНАТА КАТО ПАРАМЕТЪР РЕФЕРЕНЦИЯ КЪМ СТРАНИЦА; II.4.OPERATOR == СРАВНЯВА ПО ВСИЧКИ ДАННИ II.5.OPERATOR< ЗА СРАВНЕНИЕ ЗА ПО‐МАЛКО НА ПОДАДЕНИЯ ПАРАМЕТЪР ОБЕКТ С ТЕКУЩИЯ ПО НОМЕР НА СТРАНИЦА II.6.ПРЕОБРАЗУВА / ВРЪЩА НИЗ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛАСА II.7.OPERATOR<<(ИЗВЕЖДА В УКАЗАН ИЗХОДЕН ПОТОК) II.8.OPERATOR>>(ЧЕТЕ ОТ УКАЗАН ВХОДЕН ПОТОК) Направила съм това:
   class BookPage { private: int NumberPage; //номер на страница string Contents; //съдържание public: BookPage(int numberPage, string contents) { NumberPage = numberPage; Contents = contents; } BookPage() { NumberPage = 0; Contents = " "; } const int& getNumberPage()const { return NumberPage; } const string& getContents()const { return Contents; } void setNumberPage(const int& sNumPege) { NumberPage = sNumPege; } void setContents(const string& sContents) { Contents = sContents; } bool operator == (const BookPage& book)const { return this->NumberPage == book.NumberPage, this->Contents == book.Contents; } bool operator < (const BookPage& number) { return this->NumberPage < number.NumberPage; } friend ostream& operator <<(ostream& out, const BookPage& book) { out << book.NumberPage << " " << book.Contents; return out; } friend ifstream& operator >> (ostream& in, BookPage& book) { cin >> book.NumberPage >> book.Contents; return in; } };  
 • Дарение

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване