Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на смартфон - бюджет 460 лвя

Featured Replies

Здравейте, 

Ето че и моя ред удари да се сдобия с смартфон. Както е написано в заглавието бюджета ми е 460 лв.

Твърдя да отбележа, че това ще ми е първия смартфон, колкото и странно да ви звучи. Като цяло не съм скаран с техниката. Занимавам се с компютри (преинсталиране и 3D анимация )

Няма да съм като неандерталец. Досега ползвах nokia x2-00, а преди време nokia c5-03

На 15 (почти 16) години съм - ако това има значение за вас :D

Смятам да е Android.

Това за което ще се използва е Facebook, Youtube, доста интернет (wif и мобилни)

Ще е добре да има хубава камера и качествен дисплей.

Относно батерия съм чувал, че масово издържат по 1 ден. Ако може да издържа толкова, но с ползване на интернет.

Може и игрички да су разцъквам в училище :D

Абе общо взето от всичко да има.

Твърдя да отбележа, че предстои преподписване на договор на виваком и вероятно ще дадат някакъв бюджет да се купи устройство от тях. Проблема е че избора е ограничен. Бюджета е някъде около 80 лв.  Нашите малко ме натискат да го купя от виваком, но не знам как ще е по-добре.

Като марки харесвам Samsung донякъде.

Другото което ме притеснява е излизането на новия Android 5

Чудя се дали ако си купя смартфон с 4 ще мога ли да го update-на на 5, както и да не почне новия повече да лагва и да изтощава батерия.

Също ме интересува ще има ли поддръжка за приложенията за стария Android.

Ако новия прави проблеми мога ли да не го update-вам.

Чакам вашите мнения и съвети. Предварително ви благодаря за помощта.

Поздрави ! :)

В замисимост от бюджета и ако стигнат парите взимай смело едно LG G2 и забравяш за проблеми и скапани апарати.

А още някое моделче да препоръчаш или да отговориш на някои от тревогите ми ? :D

Някой samsung ?

За тези пари няма самсунг достоен на това ЛГ 

А още някое моделче да препоръчаш или да отговориш на някои от тревогите ми ? :D

Някой samsung ?

Всичките ти тревоги са основателни, но се отнасят точно за Самсунг.

Иначе повечето по-нови модели ще получат близалката, но е въпрос на време.

Някои по-рано, други по-късно, но ще получат.

И не е въпроса дали новия андроид ще поддържа приложенията за стария, а дали разработчиците бързо ще пуснат ъпдейт за въпросните приложения, за да са оптимизирани за близалката.

Не бъркай андроида с приложенията.

В повечето международни форуми и сайтове хората масово изказват мнение, че предния модел е по-добър от новия.

Дори и коментарите в линка, който ти си дал се споделя такова мнение.

A дали стария Android ще поддържа приложенията за новия ?

Само да добавя че смартфона ще се използва минимум 2 години.

Благодаря на всички ви за помощта, която ми отказвате ! :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Пич, още веднъж ще се опитам да ти обясня.

Приложенията просто се оптимизират да работят с дадена операционна система.

Щом работят с най-новата, няма ка кда не работят и с по-старите.

Когато излезе нова ОС има ден, пет или петнайсет, докато всеки разработчик пусне ъпдейт с оптимизация за работа на новата ОС.

Това е мъзможно най-кратко и просто обяснение, което аз мога да дам.

Който иска да се пробва да обясни още по-просто.

Пич, още веднъж ще се опитам да ти обясня.

Приложенията просто се оптимизират да работят с дадена операционна система.

Щом работят с най-новата, няма ка кда не работят и с по-старите.

Когато излезе нова ОС има ден, пет или петнайсет, докато всеки разработчик пусне ъпдейт с оптимизация за работа на новата ОС.

Това е мъзможно най-кратко и просто обяснение, което аз мога да дам.

Който иска да се пробва да обясни още по-просто.

Ок много ти благодаря за помощта. Нещо много съм се филмирал с този новия Android :D

В повечето международни форуми и сайтове хората масово изказват мнение, че предния модел е по-добър от новия.

Дори и коментарите в линка, който ти си дал се споделя такова мнение.

Аз просто дадох мнение.Евтин с бъдещ ъпгрейд.

За тези пари толкова.

Поздрави.

Аз просто дадох мнение.Евтин с бъдещ ъпгрейд.

За тези пари толкова.

Поздрави.

Разбира се, нали за това сме тук.

Аз също преди месец го загледах и зачетох мнения по форуми и от тогава са ми впечатленията.

Допълвам само инфото, а автора ще си прецени в крайна сметка. 

В замисимост от бюджета и ако стигнат парите взимай смело едно LG G2 и забравяш за проблеми и скапани апарати.

Току що отворих пак сайта на Vivacom и видях че lg g2 струва 700 лв , а тази цена е само ако го взема с карта и договор.

Твърдя да отбележа, че предстои преподписване на договор на виваком и вероятно ще дадат някакъв бюджет да се купи устройство от тях. Проблема е че избора е ограничен. Бюджета е някъде около 80 лв.  Нашите малко ме натискат да го купя от виваком, но не знам как ще е по-добре.

Току що отворих пак сайта на Vivacom и видях че lg g2 струва 700 лв , а тази цена е само ако го взема с карта и договор.

Ти наясно ли си какво означава термина "преподписване"?

Преди около месец си взех същия за 639 лв. на свободна продажба (модификацията с 32 GB памет, без преподписване, с преподписване е по-скъп), и съм много доволен от телефона, ако изключим факта, че не мога да го зареждам, докато стои на стойката в колата, защото mini-USB портът му е от долната страна - там, където е и ограничителят на стойката, ама пълно щастие няма. Препоръката отново беше на algor. Ако можеш да си го позволиш, ти го препоръчвам.

Ами сега гледам че има и LG Nexus 5. Допадна ми, но е 620 лв в Emag.

Някакви мнения за nexus 5 ?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами сега гледам че има и LG Nexus 5. Допадна ми, но е 620 лв в Emag.

Някакви мнения за nexus 5 ?

Все едно гледаш една идея по-евтина модификация на LG G2, но със стоков Андроид. Друг е въпросът, че откъм батерия и камера е доста по-назад от G2-ката.

... Както е написано в заглавието бюджета ми е 460 лв....

За този бюджет - Sony Xperia M2 Aqua или Huawei Ascend G6. Първия го няма във Виваком.

За този бюджет - Sony Xperia M2 Aqua или Huawei Ascend G6. Първия го няма във Виваком.

То не е задължително да е от виваком. Просто казвам, че при тях може да има отстъпка, но за избрани модели. За сега съм се спрял на nexus 5 въпреки че е над бюджета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.