Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     


r0ssk0o

Препоръчан отговор


Направих си един сайт с HTML , но ми трябва галерия с javascripts предполагам, но нямам познания.

Търсих по нета но не намерих нищо хубаво и успешно. Ще може ли помощ?
Нещо от сорта да има снимките с малки размери и като цъкнеш да ги показва в оригиналните си размери и бутоните следващата/предишната и X 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

няма ли вариант да ги показва като миниатюри вместо акто надписи..?

има


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

а ще може ли малко помощ, защото от скоро взех да се занимавам с html и не съм много много на ясно. :/

 

линк с текст:

<a href="/somelink">This is a link</a>

линк със снимка:

<a href="/somelink"><img src="/somelink"></a>
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

стана..но ги показва с големи размери а не като миниатюри..и има ли начин да се преозмеряват като ги отворя да ги показва с размери който да ги побира на екрана?

Вижте как ги показва на 25%, отдалечено, а на нормално на 100% е ужс.
Дано ме разберете  

post-323213-0-12635500-1415906064_thumb.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама ти си тръгнал да правиш сайтове, без дори базови познания по въпроса. :nono:

За да ти е малка снимката (миниатюрата, както я наричаш), трябва да имаш преоразмерен вариант, наличен на сървъра. Можеш да зададеш и размери на самия img таг, но това не е много професионален подход. Виж си и настройките на плъгина, ако проблемът е в размера на големия вариант.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама ти си тръгнал да правиш сайтове, без дори базови познания по въпроса. :nono:

За да ти е малка снимката (миниатюрата, както я наричаш), трябва да имаш преоразмерен вариант, наличен на сървъра. Можеш да зададеш и размери на самия img таг, но това не е много професионален подход. Виж си и настройките на плъгина, ако проблемът е в размера на големия вариант.

Някакси се справих.

Благодаря ви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от georgi999
      Привет .  Имам един проект който трябва да направа , Бих искал ако може да ми дадете напътствия малко на по прост език понеже съм объркан от заданието на проекта, Ако можете да ми кажете как да започна . Нямам дисциплина на работа и се обърквам. Това е изпит по Методи на транслация. Единствено мога да работя на Visual Studio. Подходящо ли е на него да се прави такъв компилатор . Обеснете ми подробно как да започна . БИХ БИЛ МНОГО БЛАГОДАРЕН АКО МИ НАМЕРИТЕ КЛИПЧЕ ЗА ТОЗИ ПРОЕКТ И ДА ГЛЕДАМ ПО НЕГО . А това е заданието ''
      Всеки студент трябва да разработи проект по Методи на транслация. Проекта трябва да представлява транслатор (компилатор) преобразуващ програми на език от високо ниво (SimpleC или SimpleP) до език от ниско ниво (машинен език или асемблер за платформите базирани на x86, .Net IL или Java ByteCode). '' 
    • от силвия димитрова стефанова
      Здравейте! Може ли да ми помогнете с точка II.6. Това е условието:
      Да се състави клас Страница BookPage Скрити член променливи: Номер на страница‐ число int; Съдържание – низ string; Публични функции: II.1.КОНСТРУКТОРИ – ЕКСПЛИЦИТЕН, ПОДРАЗБИРАЩ СЕ; II.2.ЧЕТЕНЕ/ЗАПИС II.3.ЗА РАЗМЯНА НА СЪДЪРЖАНИЕ НА СТРАНИЦА С ПОДАДЕНАТА КАТО ПАРАМЕТЪР РЕФЕРЕНЦИЯ КЪМ СТРАНИЦА; II.4.OPERATOR == СРАВНЯВА ПО ВСИЧКИ ДАННИ II.5.OPERATOR< ЗА СРАВНЕНИЕ ЗА ПО‐МАЛКО НА ПОДАДЕНИЯ ПАРАМЕТЪР ОБЕКТ С ТЕКУЩИЯ ПО НОМЕР НА СТРАНИЦА II.6.ПРЕОБРАЗУВА / ВРЪЩА НИЗ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛАСА II.7.OPERATOR<<(ИЗВЕЖДА В УКАЗАН ИЗХОДЕН ПОТОК) II.8.OPERATOR>>(ЧЕТЕ ОТ УКАЗАН ВХОДЕН ПОТОК) Направила съм това:
      class BookPage { private: int NumberPage; //номер на страница string Contents; //съдържание public: BookPage(int numberPage, string contents) { NumberPage = numberPage; Contents = contents; } BookPage() { NumberPage = 0; Contents = " "; } const int& getNumberPage()const { return NumberPage; } const string& getContents()const { return Contents; } void setNumberPage(const int& sNumPege) { NumberPage = sNumPege; } void setContents(const string& sContents) { Contents = sContents; } bool operator == (const BookPage& book)const { return this->NumberPage == book.NumberPage, this->Contents == book.Contents; } bool operator < (const BookPage& number) { return this->NumberPage < number.NumberPage; } friend ostream& operator <<(ostream& out, const BookPage& book) { out << book.NumberPage << " " << book.Contents; return out; } friend ifstream& operator >> (ostream& in, BookPage& book) { cin >> book.NumberPage >> book.Contents; return in; } };  
    • от силвия димитрова стефанова
      Здравейте! Може ли да ми помогнете дали това е правилно направено.
      BookEditor::BookEditore() { BookPage::BookPage(); GenerateBook = 0; NumberPages = ""; } ListGenerateBook(string ownerBook, int 278 pages) { GenerateBook(adress); GenerateBook::ownerBook; BookPage::278 pages BookPage = Bookwords; BookEditor = getArea; } void swapPages(int86, int second 45) { BookPage::setAdress(obj.GenerateBook::getAdress()); BookPage::setArea(obj.GenerateBook::getArea()); BookPage::setHeight(obj.GenerateBook::getHeight()); BookPage = obj.BookPage; m_strOwner = obj.m_strOwner; }  

    • от Siseayin
      Здравейте! Имам имам нужда от помощ. Някой добър по английски език може ли да ми помогне? Благодаря предварително!
       






    • от alaptopbuyer
      Здравейте!
      Трябва ми лаптоп за около 2000лв., който да бъде използван основно за програмиране (web development). Основните характеристики, които ме интересуват, са RAM памет и процесор. Не ми трябва добра видео карта (вградена ще е може би най-добре). Разглеждах различни лаптопи, но не мога да избера, защото не разбирам особено от компютърни характеристики. Искам поне 16GB RAM и ще е най-добре дънната платка да има капацитет от 64GB RAM, за да може да мога да добавя RAM, когато ми се наложи, защото RAM ще е вероятно най-бързо изхарчения ресурс. Няма да играя видео игри на него.
      Благодаря!
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване