Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правила за сварка или покер

Featured Replies

Ми търсих за правилата на теа игри ама нищо не намерих sad.gif

А ми требват зашото когато и да играя секи има различна версия за правилата и си добавя по нещо от него си :whist: Кой как му е изгодно де :)

*За покера ТУК

*Тексаски Покер (Texas Hold'em)

Тексаски ПокерПри тексаският покер дилъра раздава на всеки играч по две карти обърнати с лицето надолу. Дилъра се обозначава с бутонче "D" поставено пред него и се мени след всяко раздаване в посока на часовниковата стрелка. За да има стимул в играта, играчът в ляво от дилъра прави задължителен залог в размер на половината от малкия блинд, а играча в ляво от него залага малкия блинд. Например при игра $2/$4 (т.е. малък блинд $2, голям блинд $4), първия играч в ляво от дилъра залага $1, втория $2. След раздаването на първите две карти, залагането започва с играча седящ в ляво на играча поставил голямия блинд. След като всички играчи направят своя залог или се откажат, дилърът обръща три общи карти (флоп/flop) с лицето нагоре. Следва ново залагане, като се почва с първия играч участващ в раздаването седящ в ляво от дилъра. След като всички играчи направят своите залози, дилърът обръща четвърта обща карта (търн/turn). Следва нов кръг от залози, след което дилърът обръща последна обща карта наречена ривър (river). Следва последно залагане, след което всеки един от играчите все още участващи в раздаването обръща своите две карти. Всеки играч съставя най-добрата покер комбинация от пет карти като може да ползва всяка една от своите две и петте общи карти. Играчът с най-силна комбинация печели пода (pot).

*ОМАХА ( OMAHA )

Омаха Правилата при играта Омаха са същите както при тексаския покер.Но вместо две карти обърнати с лицето надолу, дилъра раздава четири, две от които задължително участват в комбинация със петте общи карти(флоп). Всеки играч съставя най-добрата покер комбинация от пет карти,като ползва две от своите четири и петте общи карти. Наи-разпространените игри на Омаха: При Омаха HI печели най-силната комбинация. При Омаха HI / LO (high/low) печели най-силната и най-слабата комбинация. Пример:ако имате А2345 Вие имате вазможно най-слабата комбинация,но също така имате и кента(пет поредни от различен цвят)и е възможно да спечелите със двете комбинации ако няма по-голяма кента или друга по-голяма фигура. Омаха се играе сас стандартно тесте от 52 карти.

При сварата се раздават 3 карти по 1 на врътка, като всяка карта ти е бройка - 7, 8, 9 и 10 са си по толкова, по 10 са и всички до Поп включително, а Асото е 11 (7-ца спатия е Йончев - сам избираш каква карта да е и каква боя..). Идеята е да имаш еднакви или от една боя и да събереш най-много точки при 33 максимум - 3 Аса да кажем бият всичко освен 3 Аса :) Картите не се сменят, има много блъфове и тактики, но не ги знам всички. А да кажем ако имаш 2 асака и нещо друго ти се броят 22 и две от една боя си ги смяташ, а като трите карти са ти различни си избираш най-силната. Понякога дори 7мак може да обере сам цялата маса ;). Успех и ако има още нещо питай, че сега излизам.

• 2 седмици по-късно...
При сварата максимума е 34 - 3 седмици

Баси обяснението.

Ей върна ме няколко години назад когата с едни аверчета се обирахме като кръвни врагове на свара,всеки божи ден.

Правилата са следните:играе се с три карти,раздадени на последователно на всеки играч по една по една.После всеки залага по ред на номерата :) Залагаш ако имаш точки в ръката,т.е. в зависимост как са ти се комбинирали картите и колко точки правят. 8 е 8 точки,9 е 9, 10 и всички цветни са по 10, ас -11.За седмиците ще кажа след малко,.Комбинират се само карти от еднакви бои Пр.Имаш 9 и дама купа и поп каро - имаш 19 точки.Ако и трите са от една боя - 29.Ако имаш ас и дама спатия и 10 пика - 21 точки.Асовете имат някои привилегии - ако имаш две аса в раката правиш 22 точки,но това не е така ако имаш два попа,две дами или две деветки.Обаче ако имаш три еднакви е друго пр. 3 дами - 30,3 аса - 33.

Сега стигнахме до седмиците,галеницити на играта.Седмак спатия играе ролята на жокер - т.е. комбинира се с всяка друга карта,като носи 11 точки.За другите седмици - комбинирани с друга карта са по 7 точки,но ако има два седмака в ръка тогава 23.Ако са три - 34,и залагаш всичко.

Относно залагането - както казах залага се по реда в който са раздадени картите.Със или без вход.По добре с вход,че иначе е много мизерна игра става и няма смисъл.Минималното залагане е колкото входа,максималното колкото ти душа иска,то си е за твоя сметка.Ако заложиш и всички платят залога ти сваляте картите,и който има най-много взема,и раздава.Ако някой ти покачи залога можеш да му платиш,да покачиш или да се откажеш.Ако се откажеш той обира парата.При всички случаи картите се свалят когато всички платят.Ако при свалянаето на картите имате еднакви точки правите "свара" - парите на масата остават,и раздавето допълнително за решите по мъжки кой да вземе парата (нещи като дузпи).За тези които не са част от сварата входа в тази игра е равен на парите на масата разделени на броя играчи които са направили свара.Минималния залог при сварата си е нормалния минимален залог.(заб. ако трима човека свалите картите и двама правят свара,а третия бие тия двамата той прибира парата и свара няма).

Залагане "на тъмно" - така може да залага само първия след раздаващия,преди да са му раздали картите,абе залага си на тъмно човека.Може да заложи колкото си иска,за всички други минималния залог е равен на два пъти "тъмното".В някои варианти има и "притъмняване" т.е. този след тъмното плаща тъмното и вс други залагат два пъти притъмненото минимално.Пр.Играят четирима,аз съм първи слагам два лева тъмни,след мен притъмнява с 4,за вс останали минимума е 8.Ако ти платят тъмното можеш да им поискаш още,да вдигнеш залога.Който иска да плаща.

И още нещо - ако някой изкара 3 седмици,има право да обяви по висок вход за следващите три игри,толкова колкото той си иска.

Някъде има вариант на играта "без седмици" - това значи че когато разцепват на раздаващия последната карта от тестето не бива да е седмица.Това го правят за да не може раздаващия да си набута седмак.При чистата свара това го няма,освен това картите не се баркат,само се цепят.когато някой се отказва си оставя картите в тестето и толкоз.Рядко се намират майстори които при този вариант запомнят горе долу коя карта къде е.Аз лично само за един такъв съм чувал.Така де,да не се във Вегас,че да бъка от "броячи".

Освен това може да играете на комбини - заформяте двойки,седящи един до друг.Комбината играе с общ фонд,но всеки от комбината се брои като отделен човек при залаганията.Това дава шанс да наддаваш над някой които плаща,т.е. да го изнудиш да се откаже,или да му вземеш повече апри.Да го обереш де.

Има варианти на правилата в различните региони на страната,ама те са малки,затова питай тия с които ще играеш предварително, че да не ядеш бой някъде.Разберете ли се предварително за правилата,не би трябвало да има проблем.

Относно кога да залагам - ако играете до трима - над 18 точки задължително залагаш,ако сте 4-6 вероятността някой да измъкне поне 21 или седмак спатия да е в игра ( пак поне 21) е голяма.Рядко се играе с повече от 7-8 души,става голямо мазало.

Мисля че това е в основни линии играта.Понеже съм жулнал две чашки и не ми е ясна мисълта,може нещо да съм обяснил неясно.Лично за мен е мн по интересна и зарибяваща от покера.Пожелавам ти печалби,и никога не играй свара ако си пил :eek: Ще те боли портфейла.

Редактирано от Karko (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.