Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на SSD около 120GB

Featured Replies

Доста теми имаше, ама започнах накрая да се обърквам. На мен ми трябва SSD около 120гб (ако се намери повече от 128 за сносна цена пак е ок) до 200лв. По принцип се бях спрял на AData SX910 (на 160 в момента в лаптоп.бг, като си избера модел ще разгледам и другаде за по-ниски цени), обаче все пак да питам и вас. Ще се кара на Asus K55VD. До колкото помня беше с HM76 чипсет, който поне по книжка се води 6Gb/s, така че е задължително да се възползвам максимално. Диска ще се ползва за ОС + CAD + Photoshop + Illustrator и няколко IDE-та, всичко това с плъгини, така че 120гб смятам ще ми стигнат. Нещо друго ако трябва да взема под внимание ще се радвам да споделите.

За този бюджет се взима 256гб!

Adata SSD 256GB Sata III Premier Pro SP900 - 189лв. от плесио с безплатна доставка!

Ако наистина не ти трябва по-голям размер, както спомена колегата playalistic, подкрепям предложението на AlkatrazBG и добавям алтернативен вариант, никак не по-лош от интелския: SAMSUNG 120GB 2.5" Solid State Drive 840 Evo с TLC, макар че в момента има SAMSUNG 128GB 2.5" Solid State Drive 840 Pro под 200 лв. с MLC и ако търсиш скорост, качество и надеждност, изобщо не се замисляй и взимай Pro-то.

• Автор

Сега се замислям има ли смисъл и до колко от MLC. Поразгледах и на бенчовете има разлика, въпроса е колко ще я усещам тази разлика аз и струва ли си 30-40% отгоре на цената. Кога реално ще си проличи тази скорост, надеждност? Избора в момента е сведен до 840 evo и 850pro като под въпрос е по-големия обем на адатата .

Сега се замислям има ли смисъл и до колко от MLC. Поразгледах и на бенчовете има разлика, въпроса е колко ще я усещам тази разлика аз и струва ли си 30-40% отгоре на цената. Кога реално ще си проличи тази скорост, надеждност? Избора в момента е сведен до 840 evo и 850pro като под въпрос е по-големия обем на адатата .

Взимай адатата да не изтървеш промоцийката!

Обема също има огромно влияние в скороста при ссд, щото като го панапълниш по-малкия ссд, сериозно ще изостова като скорости от 256гб пълен със същия обем.

850 Pro е без конкуренция при сата SSD- та. А особено за лаптоп е логичния избор. И като се има в предвид, че Интел контролерите работят малко по-добре с SSD няма какво да го мислиш. Да не забравяме все пак и извънземната гаранция.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.