Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link: Сейф За Пароли 2.0

Featured Replies

Сигурно съхраняване на пароли!
Благодарение на 'Сейф за Пароли' ще може да съхранявате информация за вашите потребителски акаунти на сигурно - потребителски имена, парола, линк към сайта, намиращ се акаунта ви, таен въпрос и таен отговор. Програмата записва ценните данни във файл с висока степен на криптиране в компютъра ви! Те могат да бъдат достъпни, само след въвеждане на парола, удостоверяваща потребителя!

Developer: Павел Пастухов

Download: www.pavelpastuhov.com

szap1.jpg

szap2.jpg

szap3.jpg

Благодарение на 'Сейф за Пароли' ще може да съхранявате информация за вашите потребителски акаунти на сигурно - потребителски имена, парола, линк към сайта, намиращ се акаунта ви, таен въпрос и таен отговор. Програмата записва ценните данни във файл с висока степен на криптиране в компютъра ви! Те могат да бъдат достъпни, само след въвеждане на парола, удостоверяваща потребителя!

Какъв алгоритъм се ползва за криптиране на контейнера?

• Автор

Какъв алгоритъм се ползва за криптиране на контейнера?

Анализира блоковете бит по бит, т.е ASCII.

Анализира блоковете бит по бит, т.е ASCII.

Моля? Вие или не разбрахте въпроса ми или не разбирате нищо от криптография. Контейнер - място, където се съхраняват определени елементи, в случая имена, пароли и т.н.

• Автор

Моля? Вие или не разбрахте въпроса ми или не разбирате нищо от криптография. Контейнер - място, където се съхраняват определени елементи, в случая имена, пароли и т.н.

Съхраняват се във файл!

Вие четете ли?

Наистина ли си помисли че той е писал сорса ?

• Автор

Наистина ли си помисли че той е писал сорса ?

Да не искаш да постна сорса в темата?

Изобщо не ме интересуват коментарите Ви тук!

Да не искаш да постна сорса в темата?

Изобщо не ме интересуват коментарите Ви тук!

Значи накратко каква е идеята.

Понеже не сте фактор (поне за сега в тая сфера) някой който реши да ползва готовия ви продукт най малко ще иска да знае кой алгоритъм за криптиране ползвате, колко битови ключове и как ви е организирана програмата. Все пак ще си повери всичко на този ваш продукт.

Мене повече друго ме интересува. Паролата за отключване има ли я под някаква форма в този файл де споменахте че се съхранява всичко и как правите проверка за това дали е вярна или грешна ? Всеки път кога криптира една и съща информация с една и съща парола криптирания файл еднакъв ли е или различен? Мене лично ей такива работи ме интересуват преди да се доверя на подобен сорт продукт.

• Автор

Значи накратко каква е идеята.

Понеже не сте фактор (поне за сега в тая сфера) някой който реши да ползва готовия ви продукт най малко ще иска да знае кой алгоритъм за криптиране ползвате, колко битови ключове и как ви е организирана програмата. Все пак ще си повери всичко на този ваш продукт.

Мене повече друго ме интересува. Паролата за отключване има ли я под някаква форма в този файл де споменахте че се съхранява всичко и как правите проверка за това дали е вярна или грешна ? Всеки път кога криптира една и съща информация с една и съща парола криптирания файл еднакъв ли е или различен? Мене лично ей такива работи ме интересуват преди да се доверя на подобен сорт продукт.

1. Паролата не се съхранява във файла

2 Всеки път изходния криптиран файл е различен

3 Не желая да споделям начина на работа на програмата.

4 За да се увериш сам как работи, изтегли си програмата!

Извинете, но много смешно разсъждавате. Вашето предложение ми прилича на котка в чувал. Или все едно да си купя оръжие и като питам производителя как работи, да получа отговор "Абе, стреля"

Нали трябва човек да е наясно на какво поверява данните си. Вие се дуете, ама каква ви е гаранцията, че поверените ми на вашия сейф данни са подсигурени. Ами, ако се окаже пробит чувал и чувствителна информация за достъп до финансов ресурс се компрометира, кой ще ми покрие щетите? Вие ли? С тоя тон - едва ли! Така, че не се дуйте, ами дайте информация - файл с висока степен на криптиране не казва абсолютно нищо! Колко е висока високата степен?

256?

2048бита?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Извинете, но много смешно разсъждавате. Вашето предложение ми прилича на котка в чувал. Или все едно да си купя оръжие и като питам производителя как работи, да получа отговор "Абе, стреля"

Нали трябва човек да е наясно на какво поверява данните си. Вие се дуете, ама каква ви е гаранцията, че поверените ми на вашия сейф данни са подсигурени. Ами, ако се окаже пробит чувал и чувствителна информация за достъп до финансов ресурс се компрометира, кой ще ми покрие щетите? Вие ли? С тоя тон - едва ли! Така, че не се дуйте, ами дайте информация - файл с висока степен на криптиране не казва абсолютно нищо! Колко е висока високата степен?

256?

2048бита?

128

• Автор

256?

2048бита?

Ами тогава теглете безплатни мениджъри, които 100% са пробит чувал и на които се доверявате на сляпо!

Другаде подобни въпроси не се повдигат, но само защото програмата е българска, веднага трябва да автора й да бъде критикуван!

Ами тогава теглете безплатни мениджъри, които 100% са пробит чувал и на които се доверявате на сляпо!

Другаде подобни въпроси не се повдигат, но само защото програмата е българска, веднага трябва да автора й да бъде критикуван!

Не сте прав да се сърдите. Ето ви пример за един много сигурен контейнер за пароли. Който даже предлага и сорс кода си за теглене. Именно за да се избегнат подобни спекулации

http://sourceforge.net/projects/keepass/files/KeePass%202.x/2.28/

• Автор

Не сте прав да се сърдите. Ето ви пример за един много сигурен контейнер за пароли. Който даже предлага и сорс кода си за теглене. Именно за да се избегнат подобни спекулации

http://sourceforge.net/projects/keepass/files/KeePass%202.x/2.28/

Публикуването на сорс кода е въпрос на личен избор!

По-важно е дали програмата ще бъде функционална и ще прави това, за което е предназначена!

Публикуването на сорс кода е въпрос на личен избор!

По-важно е дали програмата ще бъде функционална и ще прави това, за което е предназначена!

Да, разбира се. Но аз ви дадох пример как се избягват спекулации

Но след като не искате да отговорите на няколко въпроса относно сигурността на софтуера как можем да сме сигурни че изпълнява това, за което е предназначена?

Критиката ми избщо не е защото продутът е български! А защото не предоставяте информация относно фунционалността му.

И защо правите квалификации за продути на други автори, без да ги познавате? Не е сериозно!

• Автор

Файла с данните след криптиране:

szap4.jpg

Вие отново не искате да отговорите на въпроса. Това означава че или алгоритъма не е толкова добър, или е някаква ваша ТНТМ разработка или си нямате и идея какъв е

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.