Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слагане на вентилатори в кутия.

Featured Replies

Кутията на компютъра ми няма вентилатори и искам да му сложа. Проблемът е, че дъното ми има само 1 слот за вентилаторче, а аз искам минимум 2. Четох, че може да бучна директно към захранването (молекс), но имам само САТА връзки свободни - та дайте някаква идея за преходник и откъде да го купя. Пък ако имате по-добро решение - още по-добре :)

Можеш директно към захранваннето, но ще работат постоянно на максимални обороти.

Идея #1 - ако не намериш преходник sata to molex, можеш да резнеш червеното и черното кабелче и нататък знаеш как да вържеш вентилатор.

Идея #2 - fan controller, не са много скъпи, но ще трябва да намериш molex конектор.(или разклонител).

Аз правя следното: Ножицата режа кабела, заголвам кабела на вентилатора и захранването връзвам и готово! Спестяваш стотинки за кафе и времето да търсиш преходници!

Аз правя следното: Ножицата режа кабела, заголвам кабела на вентилатора и захранването връзвам и готово! Спестяваш стотинки за кафе и времето да търсиш преходници!

Не е зле да не повтаряш нещо, което вече е написано.

Имай предвид, че от захранването жълтото ти е 12 волта, а червеното 5. Черното е маса.

• Автор

Благодаря за бързите отговори. Но не искам да режа никакви кабели - не ми е силна страна :) Кутията ми е някаква куча марка - http://nikem-bg.net/computer-components/SHENHA--ATX-TOWER-SH-999 . Има някакъв прост контролер, но буксите са с 2 пина - за това има ли преходник към 4 пина? Или да се отказвам и да си карам с 1 вентилаторче в крайна сметка ? :(

С какви конектори са ти вентилаторите и с какви контролера?

• Автор

Нямам купени вентилатори, а контролера има 3 порта с 2-пинови конектори. Новите вентилатори мисля, че са с 4 пина - ако има с 2 пина - казвате откъде и купувам. :)

Чакай сега първо: Ти май не си наясно дали изобщо има смисъл да си слагаш вентилатор на кутията; Второ кой е този един вентилатор с който в краен случай ще си караш, защото до колкото разбрах от първия ти коментар на кутята няма вентилатори, ако ми говориш за вентилатора на процесора той няма нищо общо с това което ще прави един вентилатор на кутията. Първо кажи каква е причината да слагаш вентилатор на кутията си, какво те притеснява, че някоя част загрява ли ? Вентилатори на кутията се слагат тогава когато е необходимо да се прави циркулация на въздуха в кутията, това обаче не става с един вентилатор а с два, единия се слага отпред на кутията и вкарва въздух, а другия се слага на другата страна и извежда горещия въздух който се насъбира в кутията. Само че за да стане печка в кутията ти, то някой компонент е ютия и е с пасивно охлаждане (тоест само с радиаторче), в такива случаи обаче пак никаква файда ако слагаш вентилатори по кутията, ако компонента си загравя се монтира вентилатор на него (вентилатори всякакви има).
Друго по темата, внимавай какъв вентилатор си купуваш, щото тия китайсктие боклуци след месец  ще ти дрънчат.

Нямам купени вентилатори, а контролера има 3 порта с 2-пинови конектори. Новите вентилатори мисля, че са с 4 пина - ако има с 2 пина - казвате откъде и купувам. :)

Само на процесора са с 4 пинчета, отделните са с 2 - + и –.

За това е fan controller.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.